reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Ja jeszcze nikomu nie mówiłam, jestem teraz w 8 tygodniu, mamy zamiar powiedzieć jakoś na początku sierpnia rodzinie, to będzie jeszcze przed prenatalnymi. A znajomym trochę później powiemy, jakoś w połowie sierpnia.

Ja właśnie jestem na badniu krzywej cukrowej, na szczęście miałam gluzkoze z cytryną, więc nie było źle to wypić.
Go jakąś specjalna glukoza.? Bo mi w pierwszej ciąży jak robiłam te badania babka zaznaczyła, że absolutnie nic się do tego nie dodaje. Trzeba wypić takie jakie jest i koniec. Teraz jest pińć lat później więc liczę że właśnie to co miałaś to jakiś nowy wymysł żeby było łatwiej.

reklama
Hej:) czytalam Was i postanowilam zalozyc konto:) jestem Marta mam 27 lat, to moja pierwsza ciąża, termin 8 luty i najblizsza wizyta to 29 lipca i badanie prenatalne:) kobietki czy podzielilyscie sie juz dobra nowiną z rodziną? Csy moze czekacie do prenatalnych? Sama nie wiem kiedy powiedziec:)
U mnie już wiedza wszyscy :D

Go jakąś specjalna glukoza.? Bo mi w pierwszej ciąży jak robiłam te badania babka zaznaczyła, że absolutnie nic się do tego nie dodaje. Trzeba wypić takie jakie jest i koniec. Teraz jest pińć lat później więc liczę że właśnie to co miałaś to jakiś nowy wymysł żeby było łatwiej.
Jest smakowa glukoza. W sensie już fabrycznie przygotowana o smaku cytrynowym. Bo jeszcze niedawno po prostu wyciskali sok z cytryny ale wyniki były wtedy niemiarodajne. Najlepiej w aptece poprosić o tą cytrynowa, bo jest łatwiejsza do przełknięcia. We Wrocławiu w Diagnostyce mają już tylko te cytrynowe [emoji3526]

Cześć dziewczyny :)

Widzę temat balsamów i rozstępów, ja w 1 ciąży stosowałam balsam Mustela i byłam zadowolona, rozstępy mi nie wyszły na brzuchu ani piersiach, nie wiem, czy to dzięki temu balsamowi, ale muszę powiedzieć, że skóra była i jest w fajnej kondycji, piersi dużo mi nie zbrzydły po ciąży i karmieniu (choć niezbyt długim) [emoji4] za to mam masę rozstępów z okresu szybkiego tycia zanim mi tarczycę zdiagnozowali i rozstępy nie robią na mnie żadnego wrażenia, bo i tak jestem już jak tygrysek [emoji6] niedługo znowu chyba kupię ten balsam [emoji16]

Jakie macie plany na dziś?

Ja zaraz biorę synka pod pachę i pędzę na spotkanie z koleżankami i dzieciakami [emoji16] pogoda paskudna, marzę o pysznej kawie [emoji7]
Ja zrobiłam porządek w garażu z ciuszkami dziecięcymi. 5 dużych toreb oddałam do czerwonego krzyża oprócz tego zostały dla mnie ze 3 torby. Ale itak w głębi duszy mam nadzieje ze się nie przydadzą bo sa same niebieskie. Wiec od rana porządki najpierw w domu później w garażu :D musiałam posortować te ciuszki bo tylko miejsce zajmowały a te ciuszki to zbiory po dzieciach od rodziny z 15 lat wiec większość to średnio do użytku :)

Ponoć dobrze jest pic małymi łyczkami niż szybko na raz. Ponoć wtedy nie ciągnie na wymioty po wypiciu. Mam zamiar to przetestować w tej ciąży bo w 1 ciąży wypiłam na raz i nie wiele brakowało a musiałabym powtórzyć badanie bo bym zwróciła...

Kurła, ale pogoda. No niby miało padać, ale taka pogoda słońce świeci, żadnej burzowej chmurki na niebie, to Ewelinka pranko wstawiła. A co się stało po pięciu minutach? Grzmi i leje [emoji2959]

Jest smakowa glukoza. W sensie już fabrycznie przygotowana o smaku cytrynowym. Bo jeszcze niedawno po prostu wyciskali sok z cytryny ale wyniki były wtedy niemiarodajne. Najlepiej w aptece poprosić o tą cytrynowa, bo jest łatwiejsza do przełknięcia. We Wrocławiu w Diagnostyce mają już tylko te cytrynowe [emoji3526]
Łooooo ale się człowiek tu nowości dowiaduje... Ja niby wypiłam te glukoza wtedy bez problemu... Ale nie jadłam potem dwa dni :p bo wszystko co brałam do ust było za słodkie. :D mózg mnie ostro z odxil :D

4:30 a ja już pospane mam... jak tak dalej będzie to zwariuje ide na siku a później już zasnąć nie mogę, teraz meczy mnie myśl żeby zmienić lekarza... dlatego już dalej spać nie mogłam. Ten lekarz który jest obecnie jest dość „zimny” przez te 3 wizyty które miałam to w sumie powiedział tylko kilka słów. Zero wyjaśnień zero rad co do ciąży bliźniaczej. Na ostatniej wizycie zrobił usg co prawda ale nie zrobił badania czy z szyjka jest wszystko ok. W dodatku w 1 ciąży miałam cukrzyce gdzie mówiłam mu o tym. Myślałam ze wyślę mnie zaraz na badania a tu nic z jego strony. Nie wiem ogólnie nie mam poczucia bezpieczeństwa bo sam fakt gdy mu opowiadałam ze moja praca jest ciężka i ze boje się o ciąże to nawet tego nie wziął pod uwagę i każe dalej pracować. Gdzie inny lekarz mnie nastraszył fest i zasugerował ze z ciąża bliźniacza nie powinnam już pracować. Nie wiem, mętlik mam i poczucie ze on dobrze się nie zajmie moja ciąża. Najgorsze to ze chce rodzic w tym szpitalu właśnie bo już w nim rodziłam. Miałam wtedy świetnego ginekologa. Początkowo chciałam zapisać się do niego jednak sa mega kolejki. Teraz patrzyłam i najbliższy wolny termin ma na 30 września. W dodatku ma gabinet obok tego mojego obecnego gina. Ale chyba dla mojego komfortu psychicznego jak będę za ponad tydzień na wizytę to poproszę sekretarkę o zmianę. Może jej uda się wcinać mnie trochę wcześniej. A jak nie to przeczekam już do tego wrzesnia. Po drodze będę mieć jeszcze wizytę w sierpniu u mojego obecnego gina i tyle...
Dobrze zrobiłaś ze zmieniłaś tego lekarza ;) Miałam ci to samo doradzić, ze skoro nie czujesz się przy nim pewnie, to zmiana konieczna... i tak jak mówisz u nowego będziesz mieć pod koniec września, a póki co zostań u tego (z braku wyjścia):)

Hej:) czytalam Was i postanowilam zalozyc konto:) jestem Marta mam 27 lat, to moja pierwsza ciąża, termin 8 luty i najblizsza wizyta to 29 lipca i badanie prenatalne:) kobietki czy podzielilyscie sie juz dobra nowiną z rodziną? Csy moze czekacie do prenatalnych? Sama nie wiem kiedy powiedziec:)
Witam :* u mnie wie siostra i szwagier, przyjaciółki i znajomi z pracy mojego męża, bo nie wytrzymał już i dosyc szybko się pochwalił. Rodzice i teściowa narazie nie wiedza, czekamy do prenatalnych, które będą w przyszły czwartek ;)

Jest, jest ja już w tamtej ciąży jak miałam podwyższona glukozę na samym początku tez ja piłam i tylko taka była u nas w aptece (cytrynowa) ;)

A ja się mega objadlam goframi z bita śmietana, truskawkami, jagodami i sosem toffi :p mmmniam:)

reklama
Do góry