reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Rozstępy wyjdą tak czy siak to zależy od skóry jaka mamy :) taka jest prawda. Ja mam na brzuchu mega siatkę, mimo smarowania się różnymi zeczami. W 18tygodniu po nocy pojawił się centymetrowy rozstepik przy pepku a skończyło się na rozstepach pod brzuchem na 1,5cm szerokości gdzie wchodzi głęboko kciuk. Życie. Teraz trochę liczę że ten rozciafniety już wór pomieści glutka i nowych jakoś dużo się nie pojawi.

reklama
@eska2020 bezpiecznej podróży :*

@marta.kam u mnie wzrost 173 cm i waga 58. 9kg, przed ważyłam 63 [emoji14] z synkiem 12 kg przytyłam :D u każdego różnie [emoji14]

@Miranda M musze pomyśleć kiedyś nad depialtorem bo u mnie też czarne włoski i zwykłą maszyną gole się co drugi /trzeci dzień nie cierpię tego :D

@Maminek31 piękna dzidzia [emoji7]

@coco07 ja sie smarowalam jakoś od 15 tygodnia olejem kokosowym rafinowanym i skóra pozostała w idealnym stanie :D tani i moim zdaniem super :D teraz tez zakupie [emoji14] ten olejek z rossmana też miałam ale ostatecznie wybrałam ten kokosowy :D

Powodzenia wizytującym :*

My dzisiaj imprezowo bo moja mama ma urodziny także pewnie później mnie już nie będzie [emoji41]

Milego dnia :*

Myślę że powoli będę się z wami witać ale czekam do środy. Dziś USG w szpitalu bo Plamilam ale dzidzia żyje i ma 3 cm . Powiedzcie mi kochane na który to tydzień i dzieci wskazuje. Dokładnie 3,01 taki wymiar popatrzycie na USG ?

Myślę że powoli będę się z wami witać ale czekam do środy. Dziś USG w szpitalu bo Plamilam ale dzidzia żyje i ma 3 cm . Powiedzcie mi kochane na który to tydzień i dzieci wskazuje. Dokładnie 3,01 taki wymiar popatrzycie na USG ?
Cos kolo 11 tyg Chyba, ja w 10 tyg mialam na wizycie 2.6 cm

Ja mam 11tc i jeden dzidziuś ma 3,78 drugi 4,05 cm ale później tez zależy jak zmierzy... bo śmieszne jest to ze jedne dzidziuś wg pomiarów ma 10tydzien 5dzien, a drugi 10tydzien 6dzien. A w sumie w tym dniu badania miałam 11tc. Raz mama ginekolog tłumaczyła jak robią pomiary. Pomiar musi iść od środka czaszki do miednicy. Wystarczy ze da trochę wyżej lub niżej miarę i już się nie zgadza.:p
Bliźniak A
997491

Bliźniak B
997492

Jeśli chodzi o smarowanie to nie raz nie dwa czytałam, że nie ma wpływu czym, tylko po prostu żeby nawilżać. Ja na razie smaruje balsamem którego wcześniej używałam i stawiam że jakiś specjałów nie będę kupować:)

reklama
Ja tez wolałabym uniknąć właśnie takich tłustych plam i nie lubię czekać, aż coś mi wyschnie na skórze, żeby dopiero wtedy się ubrać. Miałam w żłobku dziecko, która miało krem z palmersa do pupy, bardzo podobał mi się jego zapach i fajnie się go smarowalo ;) nie wiedziałam ze są tez kremy na rozstępy z tej firmy;) chyba kupie jeden i przetestuje bo ciągnie mnie jakoś do tego :p

Aaa i mnie jeszcze brzuch nie swędzi ale pamietam ze siostrę mocno swedziala skóra na brzuchu, ale to troche później, jak już miała okrąglutki ten brzuszek ... ;)

Ostatnia edycja:
Do góry