reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Dziewczyny przed chwilą w sluzie zauważyłam nitki krwi. Bardzo się boję. Sluz jest biali i nitki w nim. Chyba już po wszystkim :(

reklama
Jejkuuu dziewczyny tak się nalazilam że teraz okropnie boli mnie brzuch... Chyba przwgielam :(
Jakim to cudem ja zrobiłam chyba milion kroków i dzwigalam grubaska nom stop padam na pysk
Dziewczyny przed chwilą w sluzie zauważyłam nitki krwi. Bardzo się boję. Sluz jest biali i nitki w nim. Chyba już po wszystkim :(
Nie martw się na zapas

Nie martw się może to nic takiego! Co innego jakby to było dużo krwi w dodatku żywa czerwień. Może to po prostu efekt zagnieżdżania się zarodka:)

Hej, mialam tak w pierwszej ciąży, test wyszedl 2-3 dni przed terminem a w okolicach spodziewanego terminu @ pojawiły sie takie nitki krwi wlasnie w sluzie :) nie martw sie na zapas :) w 8tc w drugim terminie @ również pojawiła sie krew 3 razy ale wtedy jechalam od razu na ip gdzie okazało sie ze wszystko jest ok :)

A tak ogólnie witam sie skromnie :) wczoraj i przedwczoraj mega bladzioch na testach robionych wieczorem :) dzisiaj jeszcze skocze po ten super czuły i zobaczymy :D termin wychodziłby na 14.02 [emoji173]️
Mam synka z lipca 2017 o którego sie staraliśmy pare miesięcy jak sie okazalo później, nie mam owulacji co miesiąc.. A tym razem jeden jedyny raz i strzał za pierwszym razem :D

A tak wgl to moje dziecko smacznie śpi a ja drugi dzień budze sie wczoraj o 5 dzisiaj o 6 i nie potrafię dalej zasnąć[emoji86][emoji86][emoji86]

Buziaki [emoji8]

Hej, mialam tak w pierwszej ciąży, test wyszedl 2-3 dni przed terminem a w okolicach spodziewanego terminu @ pojawiły sie takie nitki krwi wlasnie w sluzie :) nie martw sie na zapas :) w 8tc w drugim terminie @ również pojawiła sie krew 3 razy ale wtedy jechalam od razu na ip gdzie okazało sie ze wszystko jest ok :)

A tak ogólnie witam sie skromnie :) wczoraj i przedwczoraj mega bladzioch na testach robionych wieczorem :) dzisiaj jeszcze skocze po ten super czuły i zobaczymy :D termin wychodziłby na 14.02 [emoji173]️
Mam synka z lipca 2017 o którego sie staraliśmy pare miesięcy jak sie okazalo później, nie mam owulacji co miesiąc.. A tym razem jeden jedyny raz i strzał za pierwszym razem :D

A tak wgl to moje dziecko smacznie śpi a ja drugi dzień budze sie wczoraj o 5 dzisiaj o 6 i nie potrafię dalej zasnąć[emoji86][emoji86][emoji86]

Buziaki [emoji8]

Hej witaj serdecznie na wątku. Ja mam córkę z października 2017 [emoji846] a teraz też tak jak u ciebie udało się za pierwszym podejściem. Szczerze mówią to nawet się nie spodziewałam że tak szybko nam się uda.
My już nie śpimy od 6. To znaczy leżymy sobie w łóżku a mała co chwila dojada sobie przed śniadaniem.
Miłego i spokojnego dnia życzę wszystkim [emoji8]

Jakim to cudem ja zrobiłam chyba milion kroków i dzwigalam grubaska nom stop padam na pyskNie martw się na zapas
Lazilismy 5godzin po mieście..... Cały czas.....

Witam się poniedziałkowo. Splismy prawie 12godzin!!!! Coś niesamowitego... Nie pamiętam kiedy ostatnio moje dziecko tyle spało i ja razem z nim... W nocydwa razy zakulo mnie tak okropnie mocno raz w lewym iraz w prawym jajniki. Aż nie mogłam się rozprostowac :( ale rano wszystko jest ok. :)

@Jotka_Szczotka Ty tylko nogi za próg z mieszkania, a pod blokiem Ci chodnik zwijają.
Co Ty mówisz :D sąsiadka słabo panuje :Dhahah

Dzień dobry Kobietki. Ja co prawda nie jestem lutowa mamusia 2020, bo urodziłam już w sierpniu 2018 swoją córeczkę, pierwsze dziecko.

Mam do Was pytanie odnośnie wykonania testu, bo wiem, że wy już tutaj jesteście w 4-6 tygodniu ciąży. Kiedy najwczesniej robiłyscie testy ciążowe zwykle z apteki i pokazały wam już druga jasna kreseczkę? Tak jakby liczyć od momentu gdy miał być okres to ile minęło u Was gdy ta druga jasna kreseczka się pojawiła?

Ja nadal karmie piersią moja córcie, już co prawda mniej niż wcześniej, bo je śniadanko, obiadek, deser i kolacyjkę normalna, ale jednsk nadal jest cyckoholiczka [emoji23][emoji5] Od porodu minęło 10 miesięcy i nie miałam jeszcze okresu.

16 dni temu przytulanki były bez zabezpieczenia i zastanawiam się od tamtego czasu czy byłaby możliwa ciąża. Bo od niedzieli 2 tyg temu dziwnie się czuje. Tak nieswojo. Zmęczona jestem, nie mam energii, na piersiach mam duże widoczne żyły. Przy kp ogólnie żyły widać bardziej, ale teraz jest różnica pomiędzy wtedy a teraz.
Wiem, że przy kp i brak okresu jest minimalna a nawet zerowa szansa na zajście w ciąże, ale nie ukrywam, że z moim chcielibyśmy się już starać o rodzeństwo dla córci i chciałam was właśnie podpytać jak to u was było z wykonaniem testu. Kiedy i ile po okresie wyszedł wam dopiero pozytywny?

Bo ja już jak szalona chyba z 4 testy zrobiłam i nic. Wiem, że pewnie nie jestem w ciąży i dlatego nie wychodza kreski, ale nadal tli się nadzieja, że może te 2 tyg po stosunku to za wcześnie?

A wcześniejsza ciąża zaczęła się u mnie tak jakby prawie pod koniec października, urodziłam w sierpniu i wychodzi na to, że owulacja mogła być właśnie w terminie tym co się przytulalismy, bo tak mniej więcej miałam przed ciąża pierwszą.

No i do wcześniejszej wypowiedzi dodam to, że dzień po stosunku czyli 2 tyg temu w niedziele było mi rano lekko niedobrze ‍♀️ później na dniach też się źle i dziwnie czułam. Pod wieczór miałam tak jakby rozpalone całe ciało, zmęczona byłam. Od paru dni mam takie dziwne pobolewania na dole jakby na okres się zbliżało.

Ale już więcej sobie nie wkręcam. I czekam na Wasze odpowiedzi na moje podstawowe pytanie tzn Kiedy Wam kochane wyszły pierwsze najbardziej blade 2 kreski na testach.

reklama

Buziaki [emoji8]
Witamy cieszymy się że dołączyłas do nas

Do góry