reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

@alible no wlasnie ja sobie mysle ze jak bede miala starsze dziecko to zatesknie za niemowlakiem :D nie wiem ile macie lat ale ja 28 i wydaje mi sie ze mam jeszcze czaaaaaas

@middayjoy A to chyba po 6 miesiacach? Jak sie nie zrobi w 2gim to wydaje mi sie ze beksero po ukonczeniu 6 ale moge sie mylic...
Mozna po 2 mcu caly czas, dawka 2+1
Po drugim roku dawki 2+0

reklama
Aaa no to mysle ze mozesz spokojnie szczepic i miec w zasiegu reki cos przeciwgoraczkowego. Ja mam zamiar beksero w sierpniu zrobic jak skoncze z 6w1 i prevenarem

My po szczepieniu. Mała waży 6kg, obrotami mam się nie przejmować skoro obraca się na boczki. Preferuje lewy i lekarka powiedziała że tak na początku jest i to normalne, że dziecko preferuje jeden bok.
Dziś były pneumokoki, rotateq i infanrix hexa. Była chwilką płaczu aż pielęgniarka zdziwiona ze tak mało i młoda spokojna. Za 6 tyg idziemy na ostatnią dawkę rotateq i znów 6w1.
Co do starań to u nas w obu przypadkach za pierwszym razem. Tabletki kiedyś brałam krótko, bo źle się czułam i przeważnie gumką lub nic.
Teraz z libidem różnie raz brak raz jest 😂
U nas odstęp 9 lat i póki co jest super. Mlody zakochany w siostrze, pomaga przy niej ile może a ona zapatrzona w niego 😂 Ostatnio starszak stwierdził, że nauczy się zmieniać pieluchy.
Co do lat to mam 34

Tez mi sie wydaje taka roznica spoko bo dziecko starsze nawet moze pomagac! A za takim dwulatkiem trzeba biegac a tu taka huba co przy cycu 20h na dobe to ciezko :)

On odchowany trochę ma swoje sprawy, mamy potrzebuje coraz mniej 😜(choć mój to przytulaśny nadal jest). Każdy straszył, że zazdrosny będzie (ja byłam o to spokojna) i miałam rację. Młody zazdrosny nie jest a za siostrę w ogień by skoczył. Nie ma dnia by nie mówił jak świetnie że ona jest. Moge jej na spokojnie poświęcić tyle czasu ile potrzeba a on to rozumie.

On odchowany trochę ma swoje sprawy, mamy potrzebuje coraz mniej 😜(choć mój to przytulaśny nadal jest). Każdy straszył, że zazdrosny będzie (ja byłam o to spokojna) i miałam rację. Młody zazdrosny nie jest a za siostrę w ogień by skoczył. Nie ma dnia by nie mówił jak świetnie że ona jest. Moge jej na spokojnie poświęcić tyle czasu ile potrzeba a on to rozumie.
Ale to słodkie 🥰

Cześć dziewczyny ;) pisze na forum poraz pierwszy, może odpowiecie na moje pytanie .jestem również lutową mama . Mam synka Filipa , który jest drugim moim dzieckiem. Z pierwszym miałam mega przeboje , płakał cała dobę przez pierwsze 3miesiace swojego życia. Ale nie o tym . Nie zdążyłam przeczytać wszystkich wpisow bo trochę ich jest, ale powiedzcie czy któraś z Was ma problemy z wzdęciami u swojego dziecka? Bo u nas w nocy jest masakra. Mały wybudza się się co chwilę przez wzdęcia. Jesteśmy na aminokwasach ( nutramigen puramino) że względu na prawdopodobieństwo alergii na Bmk więc nie ma opcji że szkodzi mu laktoza czy jakieś alergeny... Czy u waszych dzieciaczków dalej tak jest czy jestem wyjątkiem? ;)

@Aniaaa33 u nas mala pierdzi czesto ale w nocy nie ma takiego problemu. Kima jak zabita, jestem kp.

@Cookie_ mam pytanie odnosnie ciemiaczka. Mowilas ze Lilka ma 0.5 x 0.5cm czy pediatra kazal ci odstawiac witamine D? Czy ogolnie cos mowi na ten temat przy okazji szczepien? Mi po tym jak raz powiedziala babka ze jest male (1x1) to jakos co jakis czas o tym mysle i troche sie schizuje

Witaj @Aniaaa33
U mnie temat kolek minął jakoś po 1-1,5 mies od urodzenia także już dawno nie ma tego tematu. Jeśli to były kołki, bo nie codziennie było marudzenie 🤔 Myślę, że była to zwykła niedojrzałość układu pokarmowego i minęła. Mała zawsze pierdziała jak stary chłop (ma to do dziś) i jest tylko na kp.
Z tego co kojarzę, to chyba @Olga089 miała z tym tematem dłuższe przeboje.

reklama
@Darapuszkin nic nie mówiła by odstawić witaminę. Dziś akurat oglądała ją inna pediatra i również nie miała do majej żadnych zastrzerzeń. U Ciebie kazała odstawić?
Zapytalam o te brązowe ulanie i powiedziała, że mogłam mieć mini zator i pękło jakieś naczynko w czasie ssania a mała sobie z tym poradziła.

Do góry