reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
Miałam zapytać wcześniej i zapomniałam. Czy wasze dzieci też się przemieszczają na plecach pełzając. Młoda leżąc na plecach podnosi tylek i odpychając się nogami pełza niczym dżdżownica. Muszę uważać by mi nie uciekła z łóżka 😜

Dziewczyny Jasiek też ma taki dołeczek. Przy następnym szczepieniu poproszę pediatra o zerkniecię. Niedługo skończy 15 tyg. i myślę, że też podwoi wagę urodzeniową. Na razie przybiera właśnie 1 kg. na miesiąc. Co do pełzania to jeszcze nie zauważyłam. Ale zdarzy mu się obrócić w łóżeczku o 180 stopni😉

Moja pietkami sie odpycha i tez sie przemieszcza. Na brzuchu to w ogole jakby mogla to by poraczkowala juz chyba ale jeszcze jej za ciezko. Zauwazylam ze w samym pampersie albo nago uwielbia na brzuchu, lapie zabawki i smieje sie. Moze ja napy w spiochach cisną... ostatnio testuje moj sluch bo ciagle piszczy i skrzeczy. Nazywamy to stadium pterodaktyla albo rozjechanej zaby. Moze tak caly dzien :D

Nela tez to robi 😊 Najbardziej muszę uważać podczas przewijania, bo mi się tak odpycha na przewijaku i główka w ścianę uderza. Na noc jak ją położę po środku łóżeczka, to już na karmienie leży przy szczycie łóżeczka 🙂

Nela tez to robi 😊 Najbardziej muszę uważać podczas przewijania, bo mi się tak odpycha na przewijaku i główka w ścianę uderza. Na noc jak ją położę po środku łóżeczka, to już na karmienie leży przy szczycie łóżeczka 🙂
Mój mąż śmieje się, że na ścianie musi zamontować jakiś odbojnik by właśnie młoda głowy nie obiła sobie 😂

Ostatnia edycja:
My juz po drugim szczepieniu 6w1 i rota. Bylo duzo gorzej niz za pierwszym razem... chyba mała jest bardziej swiadoma i nie daje sie tak macać już i kłuc. Pediatra sprawdzila dołek i powiedziala ze takim nie ma sie co przejmowac, naturalne to jest ale powiedziala ze przy okazji jak bede na jakims usg to mozna sprawdzic. Wiec @alible mozesz tez przy okazji tylko sprawdzic :))

@Darapuszkin dobrze, że już po szczepieniu oby teraz w domu dobrze zniosła wszystko.
U nas chyba skok lub mała zamawia więcej mleka w piersiach, bo cały czas by tylko jadła i marudziła 😜

Wczoraj prawie caly dzien przewisiala na cycku... inaczej jojczenie i marudzenie wiec chyba to samo mamy :) poki co trzyma sie dobrze. Podobno po samym 6w1 i rota rzadko jest goraczka. Mam taka nadzieje...

reklama
My juz po drugim szczepieniu 6w1 i rota. Bylo duzo gorzej niz za pierwszym razem... chyba mała jest bardziej swiadoma i nie daje sie tak macać już i kłuc. Pediatra sprawdzila dołek i powiedziala ze takim nie ma sie co przejmowac, naturalne to jest ale powiedziala ze przy okazji jak bede na jakims usg to mozna sprawdzic. Wiec @alible mozesz tez przy okazji tylko sprawdzic :))
My juz tez po, bylismy we wtorek. My dodatkowo mielismy pobranie krwi wiec juz trauma i dla malego i dla mnie ;) przy okazji oddalismy kupke do badania przez te zielone i luzne kupki i pani dr stwierdzila ze tonietolerancja laktozy ale nic z tym nie trzeba robic. Cos mi trudno w to uwierzyc. Musze poczytac o tym 😕

Do góry