reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Nigdzie nie znalazlam w necie info ze to moze byc cos niepokojacego, tylko o nozkach piszą :D zapytam pediatre za tydzien na szczepieniu. Za bardzo chyba sie przygladam swojemu dziecku 😩

reklama
O rany, sama? Mój jak sie go kładzie to zaraz zaczyna sie wiercic i protestować. No nie widzę szans na takie coś 😅
Oj to widzę że Wasze córy troche typ mojej starszej z tym spaniem w dzień 😞 wspolczuje! Dla pocieszenia jej sie jakos wlasnie w okolicy 4tego mca uregulowało i zasypiała w dzień przy piersi lub w wózku.
Tfu tfu żeby nie było to jest raz na dobę i przetrzymujemy ją tak z 3-4h i wtedy pada ze zmęczenia🙂
Ale dziś to nam daje popalić 😑

Dziewczyny, jak usypiacie teraz Wasze dzieciaczki? U mnie od jakiegos czasu juz nie ma zasypiania przy piersi. Skaczemy na piłce ale tu też robi się trudniej. No i wiadomo - ręce i kregosłup odpadają. Jakie macie sposoby?
Po karmieniu leży przyulona obok mnie (piersi schowane już w biustonoszu) albo odkładam do łóżeczka, kładę rękę na policzku i po kilku minutach śpi a ja wychodzę z pokoju Światło zawsze gaszę a w nocy karmie przy takim przytłumionym. Mała zasypia kładąc sobie rękę na policzku albo podkłada je pod kark. Od urodzenia tak robię jeśli chodzi o spanie i nic się nie zmieniło.

U mnie w dzien doslownie glosniej westchnę i mała się budzi ale przychodzi wieczór, tak koło 20 i normalnie oczy jej się zamykają i zasypia. Wczoraj to musiałam ją budzić na kąpiel bo o 19 zasnęla, nie była zbyt zadowolona :D a póżniej tak kolo 22 po ostatnim karmieniu już zasypia sama ewentualnie wlasnie gładzę po policzku, daje smoczka (chociaz zaraz wypluwa ale chwile działa) i czasami puszczam szum jak nie moze sie wyciszyc. Po nocnym karmieniu na szczęście się nie rozbudza, ja nie przewijam w nocy bo jak kilka razy przewinelam to juz nie bylo spania...

Ja nie przewijam w nocy bo jak kilka razy przewinelam to juz nie bylo spania...
Też tak robię od dłuższego czasu, poza tym zauważyłam, że przez całą noc pampers jest suchy i dopiero nad ranem Nela "nadrabia" zaległości.

Dziewczyny,kolejne pytanie czy Wasze maluszki mają zaczerwienieniona przestrzeń między pośladkami? To nie jest chyba odparzenie, nie wiem jak temu zaradzić 🙄 macie jakieś pomysły?

A smarujesz czyms przy przewijaniu? Ja przy kazdej zmianie pieluszki smaruje linomagiem, nieduzo ale zeby zawsze cos bylo i jest ladna pupka.

Moze z gołym tyleczkiem Nela powinna troche polezec? Nie mam doswiadczen z bepanthenem ale linomag maść moge polecic bo dwa razy posmarowalam zaczerwienienie i zaraz zeszlo :)

Wietrzymy tyłeczek w miarę możliwości, ale kupię linomag. Używałam go na początku i rzeczywiście tego zaczerwienienia nie było, ale nie skojarzyłam tego. Chyba uznałam, że noworodki nie mają tego problemu, bo linomagu używałam tylko w pierwszych tygodniach życia.
Spróbuję z nim na nowo :)
Dzięki @Darapuszkin

reklama
Do góry