reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Ja teraz zmienilam probiotyk z biogai na dicoflor. U nas ciagle te zielone kupy, zobacze czy zmiana probiotyku cos da.

My za tydzien mamy 6w1 i rota. Potem za 3 tyg pneumokoki. Meningokoki typ B tez planuje ale chyba wlasnie po jakims ewentualnym wyjezdzie wakacyjnym. Meningokoki YA i cos tam jeszcze doktor mowila ze po pol roku to tylko 1 dawka wiec zaczekamy.
A od czego zalezy ta ilosc dawek prevenar. Mi dr powiedziala ze maja byc 4 dawki nic nie mówiła ze mozna 3 😕
Wlasnie zeby nie chodzic dwa razy to te penumokoki drugie chce zrobic z trzecim 6w1

reklama
Hmmm to moze ja cos pokrecilam? Czytalam ze mozna isc dwoma torami dawkowanie ze jeden to 2 dawki i jedna przypominajaca i odstepy 2 miesiace miedzy dawkami albo odstepy miesieczne i wtedy 3 dawki j przypomjnajaca ale mozliwe ze cos mi sie popierniczylo :D
Nie pomylilas, wlasnie doczytalam. To chyba moja lekarka mi nie powiedziala... Dopytam sie teraz na wizycie bo jezeli taka sama skutecznosc to wole mniej dawek ☺
Nas juz umowila po 6 tygodniach od pierwszej wiec zalozyla cykl 3+1. Cos kojarze ze starsza tez szczepilismy 3+1

Nie pomylilas, wlasnie doczytalam. To chyba moja lekarka mi nie powiedziala... Dopytam sie teraz na wizycie bo jezeli taka sama skutecznosc to wole mniej dawek ☺
Nas juz umowila po 6 tygodniach od pierwszej wiec zalozyla cykl 3+1. Cos kojarze ze starsza tez szczepilismy 3+1
No bo wlasnie dzisiaj rozmawialam z naszą to mowila zeby to zrobic razem z 6w1. Pamietam ze z nia ustalam te tory szczepienia na poczatku ale wtedy bylam malo oczytana i nie pamietam juz co zadeklarowalam...

U nas 23.06 szczepienie i będzie 6w1, rotateq i pneumokoki. Meningo później w okienku wolnym od 6w1

Dziewczyny, jak usypiacie teraz Wasze dzieciaczki? U mnie od jakiegos czasu juz nie ma zasypiania przy piersi. Skaczemy na piłce ale tu też robi się trudniej. No i wiadomo - ręce i kregosłup odpadają. Jakie macie sposoby?

Dziewczyny, jak usypiacie teraz Wasze dzieciaczki? U mnie od jakiegos czasu juz nie ma zasypiania przy piersi. Skaczemy na piłce ale tu też robi się trudniej. No i wiadomo - ręce i kregosłup odpadają. Jakie macie sposoby?
Ja od trzech dni widzę setny już chyba skok u Neli. Na noc gasimy światło i zasypia sama w łóżeczku.
- tylko ten jeden raz. Poza tym przy piersi bądź ostatnio na rękach i to tylko na pół godziny w ciągu dnia 😔

U nas w ciagu dnia nie ma spania oprocz na mnie albo na spacerze... a wieczorem mala sama zasypia kolo 21. Chyba ze zmeczenia skoro w dzien nie spi.

Czy wiecie co moga oznaczac nierowne faldki na rączkach? Na jednej mala ma wiecej niz na drugiej...

Ja od trzech dni widzę setny już chyba skok u Neli. Na noc gasimy światło i zasypia sama w łóżeczku.
- tylko ten jeden raz. Poza tym przy piersi bądź ostatnio na rękach i to tylko na pół godziny w ciągu dnia 😔
O rany, sama? Mój jak sie go kładzie to zaraz zaczyna sie wiercic i protestować. No nie widzę szans na takie coś 😅
Oj to widzę że Wasze córy troche typ mojej starszej z tym spaniem w dzień 😞 wspolczuje! Dla pocieszenia jej sie jakos wlasnie w okolicy 4tego mca uregulowało i zasypiała w dzień przy piersi lub w wózku.

reklama
U nas w ciagu dnia nie ma spania oprocz na mnie albo na spacerze... a wieczorem mala sama zasypia kolo 21. Chyba ze zmeczenia skoro w dzien nie spi.

Czy wiecie co moga oznaczac nierowne faldki na rączkach? Na jednej mala ma wiecej niz na drugiej...
Oj niebwiem. U nas były nierówne na nóżkach ale jak usg bioderek wyszło ok to przestałam sie przyglądać. Jutro sprawdzę czy się wyrównało i zobaczę rączki 😉
Może bardziej pracuje jedną rączką i bardziej ją umięśnia?

Do góry