reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

My mieliśmy adaptery do wózka kupić do fotelika i jakoś do tej pory się nie udało a za chwilę z gondoli mała wyrośnie.
Dziś nas złapał deszcz, to biegłam z wózkiem do mieszkania i Neli to się nawet podobało, bo się obudziła i taka mina: mama co Ty odwalasz i ten uśmieszek 😁

reklama
Moja drobna panna to podejrzewam, że w gondoli śmiało do końca wakacji pojeździ. Gondole mamy duża (80 cm). Syn jakoś na jesień do spacerówki wskoczył a był podobnych gabarytów jak mała.
Ogólnie jak patrzę na nich to podobni są do siebie z tego okresu. Mała może trochę subtelniejsza na buzi, jak to dziewczynka. Choć nie raz na syna mówiono, że ładna córeczkę mam 😂

Moja drobna panna to podejrzewam, że w gondoli śmiało do końca wakacji pojeździ. Gondole mamy duża (80 cm). Syn jakoś na jesień do spacerówki wskoczył a był podobnych gabarytów jak mała.
Ogólnie jak patrzę na nich to podobni są do siebie z tego okresu. Mała może trochę subtelniejsza na buzi, jak to dziewczynka. Choć nie raz na syna mówiono, że ładna córeczkę mam 😂
Haha, to u mojej cory myśleli ze to synek, tym bardziej ze nie ubieralam ją jakoś szczególnie dziewczeco jako niemowlaka. Staralam sie raczej wszystko neutralne w mysl ze moze sie przyda jak drugi bedzie chlopak 😅
Ja u swoich widze wieeele roznic, corka niejadek, mialam problemy z karmieniem bo ssac nie chciala, syn to by mnie chyba wyssal w calosci. Jak mu daje wit d i dicoflor na łyzeczce to tak sie oblizuje juz wiec podejrzewam ze bedzie tez lubil łyzeczka do buzi machac ;)
Cora malo w dzien spala, syn duzo. Corka ruchliwa i szybko robila postepy, syn leniuszek. Cora nie polezala chwili na plecach, synek lezy. Corka drobniejsza, syn kluska. Wygladem jak dla mnie tez rozni z twarzy. Tylko oboje wózka nie lubia 😅

Jasiek typowy wózkowiec, na spacerach odrazu po ruszeniu usypia😁Uwielbia spać na świeżym powietrzu. Dziewczyny podajcie jeszcze Waszym maleństwą probiotyki? Nam z pół miesiąca temu skończył się coloflor i już nie kupiłam nowego. Na razie nie ma problemu z brzuszkiem, wypróżnia się dość regularnie. W razie jakiś problemów podaję espumisan, zwłaszcza rano żeby się "odgazował" po nocy. Co do włosów to też mam taki sam problem, ostatnio musieliśmy czyścić odpływ we wannie😉

Ja od urodzenia małej nie dawałam (tfu tfu odpukac) żadnego probiotyku. Przy wypisie powiedzieli mi, że to co jest w mleku matki wystarcza.
Co do odpływu, mój mąż zamontował taką specjalną kratkę, korek w odpływie od prysznica i to się dzięki temu łatwiej i szybciej czyści 🙂

Ja podaje bio gaia ale juz ostatnia buteleczke i koniec.

Mamy kratke w odplywie i praktycznie co prysznic musze ja czyscic 😅

@natusia.mamusia86 probiotyk dawałam jakoś przez pierwsze 1,5 mies i nie podaje. Jest tylko to co w moim mleku.

Odpływ i u nas w prysznicu tak zrobiony bym mogła wyjąć i oczyścić z moich włosów 😝 inaczej zapchanie rur murowane.

Dzisiaj umawialam drugie szczepienie i przy okazji pytalam pediatre o probiotyk to mowila ze ona poleca podawac :) na pewno nie zaszkodzi a przy nieczestych wyproznieniach moze byc pomocny.

Jakim tokiem idziecie z prevenar13? Chyba mozna 3+1 albo 2+1. Ja teraz bede szczepic druga dawke 6w1 i rotarix i pozniej z 3 dawka 6w1 mala dostanie druga dawke prevenaru13. Strasznie duzo tych szczepien i ciezko wyjazd jakis zaplanowac 😅

Dzisiaj umawialam drugie szczepienie i przy okazji pytalam pediatre o probiotyk to mowila ze ona poleca podawac :) na pewno nie zaszkodzi a przy nieczestych wyproznieniach moze byc pomocny.

Jakim tokiem idziecie z prevenar13? Chyba mozna 3+1 albo 2+1. Ja teraz bede szczepic druga dawke 6w1 i rotarix i pozniej z 3 dawka 6w1 mala dostanie druga dawke prevenaru13. Strasznie duzo tych szczepien i ciezko wyjazd jakis zaplanowac 😅
Ja teraz zmienilam probiotyk z biogai na dicoflor. U nas ciagle te zielone kupy, zobacze czy zmiana probiotyku cos da.

My za tydzien mamy 6w1 i rota. Potem za 3 tyg pneumokoki. Meningokoki typ B tez planuje ale chyba wlasnie po jakims ewentualnym wyjezdzie wakacyjnym. Meningokoki YA i cos tam jeszcze doktor mowila ze po pol roku to tylko 1 dawka wiec zaczekamy.
A od czego zalezy ta ilosc dawek prevenar. Mi dr powiedziala ze maja byc 4 dawki nic nie mówiła ze mozna 3 😕

reklama
Ja teraz zmienilam probiotyk z biogai na dicoflor. U nas ciagle te zielone kupy, zobacze czy zmiana probiotyku cos da.

My za tydzien mamy 6w1 i rota. Potem za 3 tyg pneumokoki. Meningokoki typ B tez planuje ale chyba wlasnie po jakims ewentualnym wyjezdzie wakacyjnym. Meningokoki YA i cos tam jeszcze doktor mowila ze po pol roku to tylko 1 dawka wiec zaczekamy.
A od czego zalezy ta ilosc dawek prevenar. Mi dr powiedziala ze maja byc 4 dawki nic nie mówiła ze mozna 3 😕
Hmmm to moze ja cos pokrecilam? Czytalam ze mozna isc dwoma torami dawkowanie ze jeden to 2 dawki i jedna przypominajaca i odstepy 2 miesiace miedzy dawkami albo odstepy miesieczne i wtedy 3 dawki j przypomjnajaca ale mozliwe ze cos mi sie popierniczylo :D

Do góry