reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luteina i Duphaston

reklama
Hmmm to ciekawe, ja biorę Luteinę od 5tc (przepisano Mi ją przez to że w grudniu poroniłąm, a w lutym już drugi raz zaszłam w ciąże-więc tak na wszelki wypadek na podtrzymanie dostałam) , obecnie jestem w 21tc i z dzidziusiem jest wszystko w porządku, dobrze się rozwija, ale moja lekarka nadal każe Mi ją brać ...
... Mam pytanie do dziewczyn które też miały/mają przepisaną luteinę !?
Czy luteinę trzeba brać do samego końca ciąży !?
( troszkę ta aplikacja luteiny dopochwowej uciążliwa :/ )

Ostatnia edycja:
Kami02 jak tak jak Ty dostałam Luteinę "profilkatycznie" po poronieniu pierwszej ciąży.
Ale mi lekarza kazał odstawić w 16 tc.
Luteina zaspakaja niedobór progesteronu, ale w momencie wytworzenia się łożyska nie ma mowy o niedoborze.
Tak, więc nie ma po co brać potem;-)

Ja brałam luteinę również zapobiegawczo ponieważ pierwszą ciążę również poroniłam, ale kazano mi ją brać do końca 14tc, ale z tego co wiem to luteina ma rownież dobre działanie na szyjkę macicy, ponieważ zapobiega jej skracaniu.

hej witam, ja tez brałam luteinę w pierwszej i drugiej ciązy także do 12-14 tyg. ciązy, choc nie przeszłam nigdy poronienia. Brałam ja 2xdziennie pod język. Po 14 tyg. ginek kazał odstawić, ale z dzieciaczkami wszystko OK. córcia urodziła sie z waga 3650 g a teraz oczekuje drugiego maluszka, na razie ma 1500 g i jeszcze musi posiedziec! Szyjka sie nie skraca, rozwarcia nie ma , przedwczesnych skurczy nie ma . I dobrze, bo jeszcze czas, pozostało jakieś 70 dni do konca ciazy, czyli 8 tygodni.

Jestem w 22 tygodniu ciąży i od kilku dni mam skurcze macicy i twardy brzuch. Lekarz przepisał mi luteine dopochwowo. Jednak dopiero w domu przeczytałam na ulotce, ze nie nalezy jej stosować przy nowotworach piersi, a ja mam liczne torbiele i włókniaka (to także nowotwory tyle, że niezłośliwe...). Problemu by nie było, gdyby był to moj lekarz prowadzący, ale ten niestety jest na urlopie i nie odbiera telefonu...podobnie zresztą jak ten, który przepisał mi dzisiaj lek...Dziewczyny, pomóżcie! Czy orientujecie się, czy torbiele i włókniaki w piersiach sa przeciwskazaniem do zażywania luteiny? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.

Hej Dziewczyny jestem w 11 tygodniu ciąży dostałam od gina Luteine do pochwowo poniewarz 1 ciąże urodziłam za wczesnie. Od paru tygodni strasznie swedzi i takie dziwne uczucie pieczenia czy to morze byc grzybica wywołana Luteiną W sobote 26 ide do gina ale jesli to cos powarznego to pojade wczesniej prosze o rade Pozdrawiam

reklama
Do góry