Magda 1234
Fanka BB :)
Punkcja a zapłodnienie ile ,przygotowanie zarodkówAle dużo. U mnie punkcja wyniesie 2000 zł plus na leki chyba około 800 zł poszło za 10 bemfola i 6 orgalutran.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Punkcja a zapłodnienie ile ,przygotowanie zarodkówAle dużo. U mnie punkcja wyniesie 2000 zł plus na leki chyba około 800 zł poszło za 10 bemfola i 6 orgalutran.
Ja miałam zupełnie inne leki ..już sama nie wiem co myśleć , taka by była różnica pomiędzy klinikamiPunkcja a zapłodnienie ile ,przygotowanie zarodków
Chyba 3000 tyś przygotowanie zarodków już plus chodowla. Ale pewna nie jestem [emoji86]Punkcja a zapłodnienie ile ,przygotowanie zarodków
Tak w to nie wątpię i nawet cieszę się że robił to dr z dużo większym doświadczeniem tylko chodziło mi o to że nikt nam ich nie powiedział i się denerwowałam o co chodzi ..a tak to bym była świadoma że robi ktoś inny a tak się denerwowałam dlaczego jeszcze nie ma mojej dr..tak poza tym wszystko ok. Bardzo serdecznie ludzie i położna Pani Celina i dr i anestezjolog naprawdę troszczyli się bardzo bardzo żeby było ok i jak najmniej srlfresu .U mnie podczas punkcji było 2 lekarzy. W tym mój.
Ale pamiętaj, ze ważny jest efekt. Do naszego on vitro jest zaangażowany cały sztab ludzi. Ważne ze ona Cię prowadzi. Czuj się bezpiecznie, na pewno wszyscy lekarze tam to dobrzy specjaliści.
Ja za leki zapłaciłam jakieś 300 zł łącznie. A miałam 3 op Gonapeptyl, 11 Bemfola i 11 Mensinorm.Miałam refundację ,tyle wyszło po refundacji. A Ty ile zapłaciłaś za swoje ??. Punkcja plus anestezjolog plus zapłodnienie to koszt 4700
To są badania które może zlecić ginekolog z wizyty na NFZ i wtedy nie płacisz. Na morfologię może kierować rodzinny. I tez nie płacisz.Co mi po skierowaniu jak i tak nie jest refundowane tylko z własnej kieszeni
U nas była podana jedna cena punkcji i przygotowania zarodków. Kurcze to bardzo mało zapłaciłaś za leki .. a u kogo Ty jesteś ?Ja za leki zapłaciłam jakieś 300 zł łącznie. A miałam 3 op Gonapeptyl, 11 Bemfola i 11 Mensinorm.
Punkcja 2 tys, w tym anastezjolog.
Za mrożenie komórek muszę zapłacić 950.
Nie wiem ile za zapłodnienie wyjdzie.
Myślałam ze piszesz o samej punkcji.
Ja mam np za 3 op Gonapeptyl (czyli 21 zastrzyków) 9,60 zamiast 510 zł (to antagonista)U nas była podana jedna cena punkcji i przygotowania zarodków. Kurcze to bardzo mało zapłaciłaś za leki .. a u kogo Ty jesteś ?
Ja miałam całkiem inne leki ale jak policzyłam na szybki to za leki 1800od czego to zależy jakie leki ?? Jedne były z refundacja a inne 50/procent hmmmm to duża różnica . Napisz mi na priv jak się nazywa Twój dr.Ja mam np za 3 op Gonapeptyl (czyli 21 zastrzyków) 9,60 zamiast 510 zł (to antagonista)
Za op Bemfola zapłaciłam 32 zł zamiast 255. A Mensinorm kosztował 12,77 zamiast 161
Gdybym miała bez refundacji to koszt leków : 5086 zł z refundacja : 500 zl
O teraz dokładnie policzyłam