reklama
slodkatrojeczka
Fanka BB :)
Już to dziś pisałam. Wyobraz sobie, że masz w ręce lekko nadmuchany balon. Przyklejasz do niego gumę. Dmuchasz balon dalej. Guma nie wędruje po balonie ale w miarę jak ten rośnie zmienia położenie względem "wentylka". I tak samo jest z łozyskiem. Jest duże prawdopodobienstwo, że się oddali. Na pewno przed wydaniem decyzji o cc lekarz będzie obserwował jak się ma sytuacja
Ania0306
Ja miałam zdiagnozwane w 12 tygodniu ciąży. Pokrywało połowę szyjki macicy. Potem około 18 tygodnia było przy brzegu szyjki. W 22 tygodniu już było na ścianie tylnej. W ostatnich tygodniach ciąży zawędrowało na samą górę na dno macicy. Spokojnie jeszcze masz dużo czasu i najprawdopodobniej łożysko pójdzie w górę
Ostatnia edycja:
caltha
Mi się podniosło w 33tcHej dziewczyny. Mam łożysko brzeżnie przodujące - obecnie 22tc - czy jest szansa, że się jeszcze podniesie? Któraś z Was miała? Opiszcie swoje doświadczenia.
DarkAsterR
Ja mam. Czekamy czy się podniesie.
Lekarz powiedział to samo co slodkatrojeczka. Porównanie do balonu. Mówił ze narazie nie panikuje tylko czeka aż się łożysko zdecyduje w jedna albo w druga stronę.
Lekarz powiedział to samo co slodkatrojeczka. Porównanie do balonu. Mówił ze narazie nie panikuje tylko czeka aż się łożysko zdecyduje w jedna albo w druga stronę.
Milmo
W większości przypadków się podnosi, bądź dobrej myśliJa mam. Czekamy czy się podniesie.
DarkAsterR
Dziękuje.
Staram się nie martwić za bardzo. Jeszcze nic dobrego z zamartwiania się nie przyszło.
Staram się nie martwić za bardzo. Jeszcze nic dobrego z zamartwiania się nie przyszło.
reklama
caltha
U mnie. Podniosło się w 33/34tcCześć. U mnie też stwierdzono łożysko przodujące brzeżnie i ułożenie poprzeczne dziecka. Aktualnie mija 23 tydzień i jest bez zmian. Czy któraś z Was też miała takie położenie i skończyło się happy endem?