reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Hejka, u mnie 12+5 i zaczynam czuć już niepokój, ponieważ jutro badania i boje się, czy na pewno wszystko dobrze. Zdecydowanie już też mam więcej energii, ale od tygodnia budzę się koło 4 i często nie mogę usunąć do 7 🥺 pogoda piękna więc też działam sobie na ogrodzie ile mi starcza sił, a co do brzucha to wydaje mi się, że jest już większy chociaż mój wcześniej malutki nie był 😅

reklama
Hejka w ten piękny poniedziałek 😊 trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze prenatalne ❤️

Dziewczyny jak dziś mam 12+1 to to jest 2 trymestr czy to jest jeszcze 1?

Samopoczucie nieco lepiej ale wciaż mam odruchy wymiotne jak np za szybko sie rusze po jedzeniu, po wypiciu duzej ilosci picia na raz , przy myciu zębów lub jak jestem głodna 🙄 też już od paru dni nie śpie w dzień , mam wiecej siły do roboty, dziś ogarniam chałupe bo przez to wieczne zmęczenie to kurzy z 2 tyg nie scierałam 😅 ale też rozkładam robote na raty żeby sie nie przemęczyć.
Wczoraj na detektorze nie mogłam znaleźć bobasa , no z godzine go szukałam łapałam tylko swoje tętno . Nie wiem jak to możliwe że raz jej wyżej ,raz niżej, raz z lewej raz z prawej, aktualnie na środku. Dziś juz bez problemu znalazłam. Jutro mam wizyte na NFZ a w czwartek prenatalne. Także popodglądam bobasa też w tym tygodniu 😁
U mnie też 12+1🙂 to Jeszcze pierwszy trymestr. Drugi trymestr zaczyna się z początkiem 14go tygodnia.

Hejka w ten piękny poniedziałek 😊 trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze prenatalne ❤️

Dziewczyny jak dziś mam 12+1 to to jest 2 trymestr czy to jest jeszcze 1?

Samopoczucie nieco lepiej ale wciaż mam odruchy wymiotne jak np za szybko sie rusze po jedzeniu, po wypiciu duzej ilosci picia na raz , przy myciu zębów lub jak jestem głodna 🙄 też już od paru dni nie śpie w dzień , mam wiecej siły do roboty, dziś ogarniam chałupe bo przez to wieczne zmęczenie to kurzy z 2 tyg nie scierałam 😅 ale też rozkładam robote na raty żeby sie nie przemęczyć.
Wczoraj na detektorze nie mogłam znaleźć bobasa , no z godzine go szukałam łapałam tylko swoje tętno . Nie wiem jak to możliwe że raz jej wyżej ,raz niżej, raz z lewej raz z prawej, aktualnie na środku. Dziś juz bez problemu znalazłam. Jutro mam wizyte na NFZ a w czwartek prenatalne. Także popodglądam bobasa też w tym tygodniu 😁
Hej! W apce mi pokazuje, że od 13+0 zaczął mi się drugi trymestr :)

Ja też skusiłam się na ten detektor :D mam nadzieję, że nie popadnę w paranoję i nie będę sprawdzać kilkadziesiąt razy dziennie, bo niestety mam skłonność do natręctw.

W tym tygodniu informujemy w końcu rodziców :D nareszcie zrzucę z siebie to brzemię kłamstwa. Przygotowaliśmy takie fajne vouchery na bycie dziadkami :)

Trzymam dziewczyny kciuki za Wasze wizyty :)

U mnie brzuch widać szczególnie wieczorami albo po solidnym posiłku. Ale chyba w drugiej ciąży często widać szybciej, szczególnie, że ta skóra u mnie mimo wszystko była trochę rozciągnięta, mimo, że po ciąży szybko zrzuciłam i to z nawiązką to co doszło w ciąży.

Prenatalne w poniedziałek, też często mam myśli, czy wszystko ok.

Nie dziwię się niektórym tatusiom, że nie umieją sobie wyobrazić , że w nas rosną mali ludzie 😂 dla mnie przy braku dolegliwości ciążowych, dopóki nie czuje ruchów też to trochę abstrakcyjne 🙈😂

U mnie 13+1 i widzę tak ogromna poprawę w samopoczuciu 😀 weekend wyszłam na dwór i trochę pospacerowałam i byłam w sklepie 😅😅😅 tak wyjść z domu po prawie 2msc leżenia czuje się jak nowa na świecie 😀 ja mam już wystający brzuch taki jak w pierwszej ciąży w 5 msc a schudłam teraz 6 kg .. i to tak z dnia na dzień się pojawił, ale czuje ze to też jelita bo problemy gastryczne okropne. A już o spodniach nie ciążowych nie ma mowy. Teraz na szczęście ciepło to tylko sukienki ❤️ też chyba kupie ten detektor tylko jak wrócę z majówki 🙉

Hej! W apce mi pokazuje, że od 13+0 zaczął mi się drugi trymestr :)

Ja też skusiłam się na ten detektor :D mam nadzieję, że nie popadnę w paranoję i nie będę sprawdzać kilkadziesiąt razy dziennie, bo niestety mam skłonność do natręctw.

W tym tygodniu informujemy w końcu rodziców :D nareszcie zrzucę z siebie to brzemię kłamstwa. Przygotowaliśmy takie fajne vouchery na bycie dziadkami :)

Trzymam dziewczyny kciuki za Wasze wizyty :)
Ja też właśnie dziś zamówiłam i jutro odbiór, tylko żel dokupić. Niby miałam czekać do prenatalnych, ale mam jakiś wewnętrzny niepokój 😂🙈
Jak będzie wszystko ok to w weekend powiemy moim rodzicom, a co do swojej mamy mąż chce czekać do prenatalnych. Chociaż ja myślę, że moje kobietki to już dawno się domyślają, jednak kobieta, która była w ciąży rozpozna drugą takie mam odczucie 😇

U mnie też 12+1🙂 to Jeszcze pierwszy trymestr. Drugi trymestr zaczyna się z początkiem 14go tygodnia.
U mnie też aplikacja pokazuje, że od 14+0 już 2 trymestr, ale też nie ogarniam tego, np. Jestem w 11+3 a apka pokazuje 12 tydzień 😂🙈 apka to Preglife 😅

Już po prenatalnych , wszystko w porządku mamy zdrowego, dużego CHŁOPAKA 🩵🥰
Jeszcze czekam 10 dni na wyniki pappy 🤞🏼

Załączniki

• 0a1764f3-46f8-4088-a96e-cb7628a5503b.jpeg
    0a1764f3-46f8-4088-a96e-cb7628a5503b.jpeg
    35,5 KB · Wyświetleń: 114
Ja też właśnie dziś zamówiłam i jutro odbiór, tylko żel dokupić. Niby miałam czekać do prenatalnych, ale mam jakiś wewnętrzny niepokój 😂🙈
Jak będzie wszystko ok to w weekend powiemy moim rodzicom, a co do swojej mamy mąż chce czekać do prenatalnych. Chociaż ja myślę, że moje kobietki to już dawno się domyślają, jednak kobieta, która była w ciąży rozpozna drugą takie mam odczucie 😇

U mnie też aplikacja pokazuje, że od 14+0 już 2 trymestr, ale też nie ogarniam tego, np. Jestem w 11+3 a apka pokazuje 12 tydzień 😂🙈 apka to Preglife 😅
Bo jesteś w 12 tygodniu, a za tobą skończone całe 11 tygodni i 3 dni tygodnia, który leci i one są potrzebne lekarzowi🙂

reklama
Dokładnie jak dziewczyny już pisały 11+3 to 12tydzien(trwa) dla lekarza ważny jest tydzień Ukończony. 2 trymestr od początku 14tygodnia czyli 13+1 to już drugi trymestr

Do góry