reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Ja już po wizycie (5+5) termin porodu 20.11.24 jest pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i najprawdopodobniej cały milimetr człowieka 🥹 dostałam nakaz brania duphastonu 3x1
Następna wizyta za 3 tygodnie, w tym czasie chyba odejdę od zmysłów 🥴
kochana bylas w tym samy terminie co ja bede w srode :) 5+5 i dajesz nadzieje :) hehe

reklama
Startujemy z 8 tygodniem 😊 serduszko 161 bpm ❤️

Załączniki

• IMG_7203.jpeg
    IMG_7203.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 140
Siedzę w kolejce i czekam na wizytę, jakiś dziwny system tutaj, po kilka osób zapisanych na tą samą godzinę, ale teraz już chyba w końcu wejdę 🙃
Dziewczyny wiem że wybiegam w przyszłość ale czy któraś z was po cc planuje rodzić SN?
Biorąc pod uwagę jakie miałam zrosty po ostatniej CC, to wolałabym podchodzić do porodu sn, ale pewnie będę miała nadciśnienie w pakiecie z cukrzycą ciażową i nie wiem, czy się z automatu nie skończy CC.

Jak to?? Nie odczuwałaś zupełnie nic? Nie mówię o tragicznych bólach przez które nie da się żyć.
Ale normalne było, że w wysokiej ciąży czułam jak maluch próbuje się umościć 😁 czasem aż mi się skóra nieźle napinała 😂
Moja córka ma obniżone napięcie mięśniowe i jeszcze miałam łożysko z przodu, więc nie było ani jednego kopniaka przez skórę. Czułam tylko lekkie pukanie i plumkanie. Albo skurcze w dole brzucha, jak prostowała nogi, bo była ułożona pośladkowo.

Ja np w poprzedniej ciąży w ogóle piersi nie czułam, nie urosły nawet o milimetr a w tej od początku bolą i są nabrzmiałe (myślę że ma to związek z moim 2 letnim karmieniem piersią) jeśli chodzi o brzuch to rozciąganie kłucie takie lekkie skurcze jak na okres, ucisk brzucha jakby coś ciągle na nim leżało to mam cały czas, a w poprzedniej ciąży od 20 tc miałam mega mocne skurcze i takie kłucia w pochwie że myślałam że mi dziecko wyleci, masakra to była. A jak jeździłam na ktg przed porodem to babka aferę zrobiła że rodzę bo mam takie mocne skurcze na ktg a ja jej mówię że ja takie to mam od połowy ciąży 🙈
Z piersiami w poprzedniej ciąży miałam podobnie, w ciąży z 2cm mi przybyło, a podczas karmienia w sumie nic, nie są ani mniejsze ani większe pomimo ponad 3,5 roku kp.
A teraz bóle jak przy nawale, więc każda ciąża kompletnie inna🙂

Dziewczyny wiem że wybiegam w przyszłość ale czy któraś z was po cc planuje rodzić SN?
Ja cc w lipcu 2021, także bym próbowała ale u nas duża masa i głową była także trochę się obawiam
Oo, a ile ma corka?
W lipcu 3 latka. Walczę już parę miesięcy o odstawienie, ale ciężko jest 🙈
Moje było z powodu szacowanej masy płodu 4,6 kg, urodził się 4,2 ale obwód główki 39 cm więc z tego co wiem to dużo bo z reguły mają 34/35 cm i się zastanawiam czy takie dziecko z taką głową bym urodziła w ogóle
Ja na przyjęciu na USG miałam 4,5 kg, urodziła się 3,8, ale właśnie z dużą główka, i to mój strach że drugie też będzie takie wyrośnięte

Ja cc w lipcu 2021, także bym próbowała ale u nas duża masa i głową była także trochę się obawiam

W lipcu 3 latka. Walczę już parę miesięcy o odstawienie, ale ciężko jest 🙈

Ja na przyjęciu na USG miałam 4,5 kg, urodziła się 3,8, ale właśnie z dużą główka, i to mój strach że drugie też będzie takie wyrośnięte
Ja karmiłam 2 lata w końcu posmarowałam piersi musztarda i powiedziałam że są ble, odstawił się bez problemu bez płaczu krzyków itd. A wczensiej nie było mowy o odłożeniu karmienia skróceniu itp, chciał cycka co 5 minut a w nocy się budził kilka razy. Ja nie będę kolejnego dziecko karmić piersią, za dużo mnie to kosztowało, planuje być kpi

reklama
Ooo jaki słodki człowieczek ☺️

Dzień dobry we wtorek 😌
Ja dziś pierwsza wizyta,stresuje się jak cholera 🫣

Trzymamy kciuki! Listopad okazuje się dla nas wszystkich bardzo szczęśliwy, więc będzie dobrze 💪🤩

Kochana chyba z 9 tyg 😅 8 to juz skończyłaś , duży piękny bobas 🥰

Ja jutro lece na badania, do tego mam krzywą cukrową ciekawe jak wysiedze z tymi plecami 🙄

Szaleństwo 🙈 bobas ma już nawet raczki i nóżki 🤩

No to jutro ważny dzień 💪 daj znać jak przebiegło badanie, bo podobno krzywa cukrowa w pierwszym trymestrze to czyste szaleństwo 😅
Hey wszystkim ;)
Mam pytanko korzystacie z aplikacji ciążowych?! Macie jakieś które polecacie?!

Ja korzystam z Preglife i jest przeurocza 😍

Do góry