reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Pytanie co ci zlecił. Ważne jest badanie na cytomegalie i toksoplazmozę a wiem że niektórzy lekarze nie zlecają. Ja robiłam też na rumień zakaźny (parwowirus) bo jest bardzo niebezpieczny a dzieci żłobkowe i przedszkolne ciągle na to chorują i okazało się że przechorowalam przed ciążą i mam spokój
Tą cytomegalię i tokso mam też wykonać. Prócz tego vdrl,hcv i hiv. No i te standardowe morfologia, grupa krwi,glukoza i tarczyca.

reklama
Dziewczynki zrobiłam betę 12 dni po owulacji i wyszła 54 . Czy myślicie że to dobry wynik ? Progesteron będę miała dopiero w środę. Jestem już po jednym biochemię i już odchodzę od zmysłów zamiast się cieszyć martwię się że znowu będę przechodziła to samo 😭

Dziewczynki zrobiłam betę 12 dni po owulacji i wyszła 54 . Czy myślicie że to dobry wynik ? Progesteron będę miała dopiero w środę. Jestem już po jednym biochemię i już odchodzę od zmysłów zamiast się cieszyć martwię się że znowu będę przechodziła to samo 😭
Wg mnie wynik prawidłowy ale wiadomo, trzeba powtórzyć po 48godz

Wg mnie wynik prawidłowy ale wiadomo, trzeba powtórzyć po 48godz
Mam przepisana luteinę . Która powinnam teoretycznie odstawić od 25 dnia cyklu.
Dodam że progesteron w 21 dniu cyklu miałam ładny bo 20 . Dlatego się zastanawiam czy kontynuować branie leku ? Czy to nie zaszkodzi ?

Dodam że progesteron w 21 dniu cyklu miałam ładny bo 20 . Dlatego się zastanawiam czy kontynuować branie leku ? Czy to nie zaszkodzi ?
Nie stosowałam luteiny, więc nie chce wprowadzać w blad, ale myślę, że nie powinna zaszkodzić. skoro masz ja brać do 25 dnia cyklu to tak bym wzięła (w końcu lekarze przepisując ja wiedzą, że w trakcie cyklu może dojść do zapłodnienia) Po 48 godz powtórz betę. Jeśli wzrosnie o te min 60% to najlepiej skontaktuj się ze swoim lekarzem i powie Ci co dalej

Luteiny nie odstawia się jeśli test ciążowy jest pozytywny. Dopytaj lekarza.

Pytanie co ci zlecił. Ważne jest badanie na cytomegalie i toksoplazmozę a wiem że niektórzy lekarze nie zlecają. Ja robiłam też na rumień zakaźny (parwowirus) bo jest bardzo niebezpieczny a dzieci żłobkowe i przedszkolne ciągle na to chorują i okazało się że przechorowalam przed ciążą i mam spokój
O tak, teraz leżałam na sali z dziewczyną, która przechorowała w ciąży, musiała mieć transfuzje i teraz dzidziuś wolniej rósł :(

O tak, teraz leżałam na sali z dziewczyną, która przechorowała w ciąży, musiała mieć transfuzje i teraz dzidziuś wolniej rósł :(
Ooo czyli to też ważne badanie. Dzięki dziewczyny 😁 wiadomo, nie chce być mądrzejsza od lekarza ale dobrze wiedzieć co z własnego doświadczenia polecacie dodatkowo wykonać.

reklama
Ja w poprzednich ciążach nie wiedziałam że taka choroba istenieje, ale mając żłobkowe dziecko człowiek inaczej patrzy na wsyztsko i tego rumienia bałam się jak ognia. Więc polecam zrobić igg i igm jest to drogie badanie bo 150-200 zł ale warto zwłaszcza jak się ma małe dzieci w domu.

Do góry