reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Nie ma co straszyć.😉 U mnie np w pierwszej ciąży samopoczucie idealne. Żadnych bóli dosłownie nic. Nawet lekarze się dziwili, bo ułożenie dziecka było nietypowe.

Jak to?? Nie odczuwałaś zupełnie nic? Nie mówię o tragicznych bólach przez które nie da się żyć.
Ale normalne było, że w wysokiej ciąży czułam jak maluch próbuje się umościć 😁 czasem aż mi się skóra nieźle napinała 😂

reklama
Jak to?? Nie odczuwałaś zupełnie nic? Nie mówię o tragicznych bólach przez które nie da się żyć.
Ale normalne było, że w wysokiej ciąży czułam jak maluch próbuje się umościć 😁 czasem aż mi się skóra nieźle napinał

Ale normalne było, że w wysokiej ciąży czułam jak maluch próbuje się umościć 😁 czasem aż mi się skóra nieźle napinała 😂
Właśnie nie. Nawet gin był w szoku bo byłam bardzo szczupła. Wazylam 57kg przy 175cm. Córka nie wypchała mi brzucha do zewnątrz tylko narządy miałam ściśnięte do góry, a ona siedziała sobie dosłownie między żebrami a biodrami. Lekarz mówił, że powinny mnie boleć wszystkie wnętrzności.🤣 Jedynie pod koniec ciąży dostałam krwiomoczu bo zaczęła mocno uciskać na nerkę, co o dziwo też nie powodowało jakiegoś szczególnego bólu.

Właśnie nie. Nawet gin był w szoku bo byłam bardzo szczupła. Wazylam 57kg przy 175cm. Córka nie wypchała mi brzucha do zewnątrz tylko narządy miałam ściśnięte do góry, a ona siedziała sobie dosłownie między żebrami a biodrami. Lekarz mówił, że powinny mnie boleć wszystkie wnętrzności.🤣 Jedynie pod koniec ciąży dostałam krwiomoczu bo zaczęła mocno uciskać na nerkę, co o dziwo też nie powodowało jakiegoś szczególnego bólu.

Pewnie zależy to od wielu rzeczy, miałaś super szczęście 😀 niemniej jednak lekkie bóle nie są zwiastunem niczego złego w ciąży i warto to wiedzieć 😁 absolutnie nie chce straszyć :)

Pewnie zależy to od wielu rzeczy, miałaś super szczęście 😀 niemniej jednak lekkie bóle nie są zwiastunem niczego złego w ciąży i warto to wiedzieć 😁 absolutnie nie chce straszyć :)
No wiadomo, że jakieś niedogodności. W tej ciąży też juz nie ma tak różowo. Po duphastonie Okropne bóle piersi i mdłości. Mam nadzieję, że nie będę musiała go dłużej brać.

Ja już po wizycie (5+5) termin porodu 20.11.24 jest pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i najprawdopodobniej cały milimetr człowieka 🥹 dostałam nakaz brania duphastonu 3x1
Następna wizyta za 3 tygodnie, w tym czasie chyba odejdę od zmysł

Ja już po wizycie (5+5) termin porodu 20.11.24 jest pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i najprawdopodobniej cały milimetr człowieka 🥹 dostałam nakaz brania duphastonu 3x1
Następna wizyta za 3 tygodnie, w tym czasie chyba odejdę od zmysłów 🥴
Jakie wskazania, żeby brać duphaston

Super wiadomość 😍

Ja dzisiaj zaliczyłam pierwsze wymiotowanie… to już wolę te mdłości 😂 lekarka proponowała L4 w tamtym tygodniu, a ja nie chciałam a może powinnam. Mnie co chwilę pobolewa podbrzusze jak na okres, ale czytam wasze wypowiedzi i jestem spokojniejsza. A piersi mam obolałe jakby ktoś wbijał szpilki

reklama

Ale cudowne wieści 😍
Ja też czekam 3 tygodnie na wizytę 🫥

Do góry