Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Super! Ja też w tym roku kończę 30. Z tym, że ja już mam córkę 11l.To i ja się w końcu nieśmiało przywitam To moja pierwsza ciąża, udało się po 3 miesiącach starań, w tym roku kończę 30 lat. OM 14.02, według USG 6t, panu Doktorowi podczas badania udało się uchwycić bijące serduszko
Mnie od wczoraj też zdecydowanie mocniej boli podbrzusze, ale nie stresuje się tym, bo bóle mam od samego początku tylko z różnym natężeniem. Macica rośnie, więc na pewno musi to być bardziej odczuwalne. Mi lekarz mówił, że mojej brać no-spę 3 razy dziennie. Spróbuj się położyć i trochę odpocząć, a jak mocno się stresujesz to umów się na wizytęCzy powinnam sie przejmowac tym że dzis boli mnie podbrzusze z prawej strony jak na okres?
Czytałam że takie bóle zdarzają się na początku, sama miałam podobne, a jest wszystko ok.Czy powinnam sie przejmowac tym że dzis boli mnie podbrzusze z prawej strony jak na okres?
Bóle podbrzusza się zdarzają. Macica się rozciąga i to normalny objaw. Chyba, że ból jest wyjątkowo silny albo towarzyszy mu krwawienie. Wtedy skonsultowac z lekarzemCzy powinnam sie przejmowac tym że dzis boli mnie podbrzusze z prawej strony jak na okres?
Czy powinnam sie przejmowac tym że dzis boli mnie podbrzusze z prawej strony jak na okres?
Nie ma co straszyć. U mnie np w pierwszej ciąży samopoczucie idealne. Żadnych bóli dosłownie nic. Nawet lekarze się dziwili, bo ułożenie dziecka było nietypowe.Ja radzę przyzwyczaić się do takich bóli potem jest gorzej, bo macica się rozciąga, maluch robi sobie miejsce, czasem dość boleśnie się rozpycha
Nie jest to zły znak