reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Witam nowe mamy🥰

Sanderson trzymam dziś kciuki na pewno będzie wszystko dobrze ❤

Co do ciążowych spodni , od paru dni to i moje myślałam że sie w suszarce skurczyły 😅 chyba czas zamówić coś ciążowego. Ja ogołem szczupła nie jestem ,a dzinsy kupuje tylko na Shein bo ciezko mi w sklepie kupic takie jakie lubie i w rozmiarze odpowiednim. A tam już ciążowe obczaiłam i praktycznie te same co zamawiam😅 jestem stara mam 33 lata i nie odnajduje sie w tych szerokich krojach 😆 rurki 4 ever🥰

Ja dziś 7w0d czyli zaczynam 8 tydzień 😊 mdlości wciąż mam lekkie ,ale połączone ze zgagą ... niemiły duet
Daj spokój z tą starą. Ja mam już zaraz 29, a też wolę te węższe spodnie. Max to dla mnie równa nogawka 😆

reklama
Witam nowe mamy🥰

Sanderson trzymam dziś kciuki na pewno będzie wszystko dobrze ❤

Co do ciążowych spodni , od paru dni to i moje myślałam że sie w suszarce skurczyły 😅 chyba czas zamówić coś ciążowego. Ja ogołem szczupła nie jestem ,a dzinsy kupuje tylko na Shein bo ciezko mi w sklepie kupic takie jakie lubie i w rozmiarze odpowiednim. A tam już ciążowe obczaiłam i praktycznie te same co zamawiam😅 jestem stara mam 33 lata i nie odnajduje sie w tych szerokich krojach 😆 rurki 4 ever🥰

Ja dziś 7w0d czyli zaczynam 8 tydzień 😊 mdlości wciąż mam lekkie ,ale połączone ze zgagą ... niemiły duet
Madziula podeślij linka do tych spodni z ciekawości. Termin mamy chyba ten sam aczkolwiek mam 3 aplikacje ustawiony ten sam termin i jedna jest 7+1 a druga 7+0 🙈 aa no i ja mam 34 lata i jestem jeszcze baaardzo młoda 😎😎

Hej dziewczyny! Trochę się martwię, od samego rana mam takie jasnobrązowe plamienie.. moja lekarka przyjmuje tylko w środy i piątki
Plamienia często się zdarzają, ja miałam w każdej ciąży. Nigdy nie jeździłam na sor ale to tylko moje widzimisię bo unikam szpitali jak ognia. Zawsze poprostu umawiam lekarza na następny dzień max 2 dni. Generalnie i tak jak coś ma się wydarzyć to i tak nic się nie zrobi na tak wczesnym etapie. Ja np jestem wielką przeciwniczką dupahstonu bo w pierwszej ciąży od początku miałam plamienia krwawienia itp i odrazu na podtrzymaniu a później okazało się że to ciąża z wadą i tak sobie myślę że jakbym nie łykała tyle tych tabletek to może wczensiej samo by się rozwiązało i uniknęłam bym tego wszystkiego co się działo później.
W drugiej ciąży też miałam palamienia + mocne krwawienie i nie brałam dupahstonu dopiero po 20tc brałam luteinę z powodu silnych skurczy i napinania brzucha

Madziula podeślij linka do tych spodni z ciekawości. Termin mamy chyba ten sam aczkolwiek mam 3 aplikacje ustawiony ten sam termin i jedna jest 7+1 a druga 7+0 🙈 aa no i ja mam 34 lata i jestem jeszcze baaardzo młoda 😎😎
Już podsyłam 😁 SHEIN Odzież Ciążowa Szczupły Spodnie jeansowe
I discovered amazing products on SHEIN.com, come check them out!
I drugi model SHEIN Odzież Ciążowa Regulowana talia Zakłopotany Umyty Dżins Dżinsy
I discovered amazing products on SHEIN.com, come check them out!
Jeszcze jakies czarne musze znaleźć 😅

Plamienia często się zdarzają, ja miałam w każdej ciąży. Nigdy nie jeździłam na sor ale to tylko moje widzimisię bo unikam szpitali jak ognia. Zawsze poprostu umawiam lekarza na następny dzień max 2 dni. Generalnie i tak jak coś ma się wydarzyć to i tak nic się nie zrobi na tak wczesnym etapie. Ja np jestem wielką przeciwniczką dupahstonu bo w pierwszej ciąży od początku miałam plamienia krwawienia itp i odrazu na podtrzymaniu a później okazało się że to ciąża z wadą i tak sobie myślę że jakbym nie łykała tyle tych tabletek to może wczensiej samo by się rozwiązało i uniknęłam bym tego wszystkiego co się działo później.
W drugiej ciąży też miałam palamienia + mocne krwawienie i nie brałam dupahstonu dopiero po 20tc brałam luteinę z powodu silnych skurczy i napinania brzucha
No myśle ,że to kwestia indywidualna podejścia i doświadczeń wcześniejszych. Ja dwie poprzednie ciąże tez na poczatku brałam duphaston ze wzgl. Na plamienie i mam z tych ciąż dwojke zdrowych dzieci, trzeci raz tez biore cyclogest bo tez plamiłam i nie wyobrażam sobie go nie brać bo to na dwoje babka wróżyła może bym nie brala lekow i tez bym ciąże donosiła a może nie , wole za trzecim razem tego nie sprawdzać 😉 wiadomo co ma być to będzie i na tym etapie niczego nie przewidzimy

Ja już po, na szczęście dzidzia jest, serduszko bije ❤️ Dziś jestem 7+1, ale ciąża wyszła tydzień młodsza.

Niestety mam dużą torbiel na prawym jajniku, ponad 5 cm. Co mnie teraz znów martwi. I miałam też już bóle z tej strony, więc podejrzewamy, że to właśnie ona. W pierwszej ciąży też miałam i się wchłonęła, ale chyba nie była tak duża.

Dostałam zakaz seksu, kolejną receptę na Duphaston i mam brać dodatkowo Acard 150. Kontrola za 2 tygodnie 🥰

Ja już po, na szczęście dzidzia jest, serduszko bije ❤️ Dziś jestem 7+1, ale ciąża wyszła tydzień młodsza.

Niestety mam dużą torbiel na prawym jajniku, ponad 5 cm. Co mnie teraz znów martwi. I miałam też już bóle z tej strony, więc podejrzewamy, że to właśnie ona. W pierwszej ciąży też miałam i się wchłonęła, ale chyba nie była tak duża.

Dostałam zakaz seksu, kolejną receptę na Duphaston i mam brać dodatkowo Acard 150. Kontrola za 2 tygodnie 🥰

Gratuluje serduszka, cudowne wieści 🥰

Gratuluje serduszka, cudowne wieści 🥰
Dziękuję, chociaż dalej będę żyła w strachu. Te kolejne 2 tygodnie będą kluczowe. Jak usłyszę, że torbiel się zmniejszyła, a serduszko dalej bije, to będę spokojniejsza. Teraz jestem w tym samym miejscu jak w poprzedniej ciąży. Liczę, że czas do następnej wizyty szybko minie.

reklama

ale czad ❤️ ja mam jutro wizytę jestem tak samo jak Ty więc napewno będę już spokojniejsza :) torbiel się wchłonie zobaczysz 💪🏻

Do góry