reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

reklama
Jeszcze 7 dni do usg 😱 teraz to już zleci z górki 😊 piszcie dziewczyny kto ma w tym tyg wizyty bo chyba większość ma 😉 będzie to na pewno tydzień pełen wrażeń, aż nie moge sie doczekać 😁

U mnie dziś od rana lekkie mdłości, nie wiem czy to z głodu czy nie 😉 nie mam tez zbytnio apetytu wiec póki co o samej kawie. A co do kawy to pije jedną dziennie rozpuszczalną. Unikam wszystkiego co niedozwolone, a z kawą to myśle że jedna słaba jest w porządku.
W poprzedniej ciąży dietetyczka mi mówiła, że 1-2 kawy dziennie można normalnie pić, ale co z tego jak mi przestała smakować ;)
Ja mam wizytę we wtorek i USG w środę :)
Mi apka pokazuje 6+5 a mdłości żadnych i aż nie wiem, czy to dobrze, wręcz przeciwnie mam wrażenie, że mam wilczy apetyt. Jadłabym wszystko co pomidorowe.
U mnie 6+4 i też zero objawów, odkąd ogromna senność ustąpiła...

Poniedziałek 🤩 wreszzcie ostatnia prosta do wizyt

Ja dziś 6+1 i też jakoś mam mało tych objawów, ale chyba zazwyczaj atakują najmocniej po 7tc . Mdli mnie czasem ,ale lekko i nie narzekam bo dwie ciąże mialam pod tym wzgledem tragiczne do 20tc ciezko było funkcjonowac. Teraz miewam zgage , bolą cycki , jestem senna, ,czasem humorzasta , i czasem lekko mdli ☺️ no dobra, może nie mam ich mało, ale o małym nasileniu na pewno

A jak u Was z bolami podbrzusza? To mnie troche martwi bo w ogole mnie nie boli, ani troche. Tzn boli źle, nie boli też źle. 😅 ale pamietam,że miewałam takie bóle w obu ciążach a teraz nic, moze macica juz taka rozciagnieta że ma zapas luzu hehe 😅

Poniedziałek 🤩 wreszzcie ostatnia prosta do wizyt

Ja dziś 6+1 i też jakoś mam mało tych objawów, ale chyba zazwyczaj atakują najmocniej po 7tc . Mdli mnie czasem ,ale lekko i nie narzekam bo dwie ciąże mialam pod tym wzgledem tragiczne do 20tc ciezko było funkcjonowac. Teraz miewam zgage , bolą cycki , jestem senna, ,czasem humorzasta , i czasem lekko mdli ☺️ no dobra, może nie mam ich mało, ale o małym nasileniu na pewno

A jak u Was z bolami podbrzusza? To mnie troche martwi bo w ogole mnie nie boli, ani troche. Tzn boli źle, nie boli też źle. 😅 ale pamietam,że miewałam takie bóle w obu ciążach a teraz nic, moze macica juz taka rozciagnieta że ma zapas luzu hehe 😅
Hejka 😉 Zgadza się, w tym tygodniu większość z Nas będzie już spokojniejsza po wizytach.

Ja dziś chyba 6+2 i też nie mam raczej bóli podbrzusza. Najbardziej dokuczają mi cycki. Bolą całe, aż pod pachami jak przy nawale 😅 Mdłości brak. Senność max. Nie mogę wieczorem filmu dokończyć, bo padam. W dzień tak ok 10-11 też mam kryzys i oczy się zamykają. A humorki to mam całe życie. Rozchwianie emocjonalne jest ze mną cały czas 🤣

A dziś ma ktoś wizytę ? Bo chyba jutro wiem że ktoś miał mieć

W ogóle wiecie że już te co mają teraz pozytywne testy to już z terminem na grudzień są ? 😱 Zaraz sie grudniowe mamy otworzą....

Objawy moje na dzień dzisiejszy to:
Węch... normalnie czuje 10x intensywniej zapachy. I proszek do prania śmierdzi. I że ktoś pił alkohol to odrazu wyczuje.
Lekkie mdłości. (W poprzednich ciążach były wymioty a teraz 2x tylko wymiotowałam)
Senność w dzień a w nocy wstawanie i budzenie się i dziwne sny
Apetyt na coś, ale jak to zrobię to nie zawsze ze smakiem zjem
Humory... I płaczliwa jestem.
8+4 tc

Mój zestaw nowo zakupiony 🥲 dzieciaki podziębione i mnie też wzięło

Załączniki

• 20240318_092059.jpg
    20240318_092059.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 60
reklama
A dziś ma ktoś wizytę ? Bo chyba jutro wiem że ktoś miał mieć

W ogóle wiecie że już te co mają teraz pozytywne testy to już z terminem na grudzień są ? 😱 Zaraz sie grudniowe mamy otworzą....

Wizyta jutro. 7 tc
Od wczoraj ból podbrzusza delikatnie jak na 🐒 🤔 ale dokładnie jak są objawy to się martwimy jak ich nie ma również panikujemy eh 😵‍💫

Do góry