Izabella91
Zaangażowana w BB
Wiadomość prywatną powinnaś dostaćDziewczyny help me gdzie ja kurcze mam znaleźć ten prywatny wątek?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wiadomość prywatną powinnaś dostaćDziewczyny help me gdzie ja kurcze mam znaleźć ten prywatny wątek?
Ale ładne zdjęcie Moje to jakieś takie rozmyte jak dla laika, a lekarka dzis jak zobaczyła, to się zachwycała, ze takie ładne zdjęciaMy po prenatalnych wyniki są dobre dzidzia bardzo ruchliwa nie chciała dać zobaczyć co się tam chowa. Puki co lekarz stwierdził że będzie dziewczynka
A jak Ci wyszlo samo USG? Przezierność, akcja serca itd. ok?Amniopunkcja robiłyście czy nie ?
Robić czy nie ?
W teście pappa wyszło mi ryzyko 1:298
ja robiłam amnio dwa razy. Jedna ciąża ryzyka na wszystkie trzy zespoły były wysokie, miałam złe usg przede wszystkim duża przeziernosc i obrzęk płodu. I w tej amnio wyszla t13. Kolejna ciąża zaraz po tej z trisomia wyszło ryzyko średnie, ale tam było usg idealne, za rada genetyka zdecydowałam się na amnio.Amniopunkcja robiłyście czy nie ?
Robić czy nie ?
A co sugeruje lekarz? Wynik teraz jest na granicy ryzyka pośredniego i wysokiego. Porozmawiaj z nim o tej amniopunkcji, nawet przygotuj sobie listę pytań żeby o niczym nie zapomnieć i wtedy podejmij decyzję.Amniopunkcja robiłyście czy nie ?
Robić czy nie ?
Na USG wszystko wyszło OkA jak Ci wyszlo samo USG? Przezierność, akcja serca itd. ok?
Gdyby tam było powyżej 300 to pewnie miałabyś już zalecenie na jakieś Nifty... I nie wiem czy na takie badanie prędzej bym się nie zdecydowała... To jest nadal 99,67% szansy, że dziecko będzie zdrowe.
Ale nie mam doświadczenia w tym temacie
Tutaj masz też taki obszerniejszy wątek na ten temat:
Lekarz powiedział że ryzyko jest 0.5 % i on raczej by się zdecydowałA co sugeruje lekarz? Wynik teraz jest na granicy ryzyka pośredniego i wysokiego. Porozmawiaj z nim o tej amniopunkcji, nawet przygotuj sobie listę pytań żeby o niczym nie zapomnieć i wtedy podejmij decyzję.
Amniopunkcja niesie ze sobą ryzyko, ale jednak to jest już badanie w pełni diagnostyczne i wynik daje 100% pewności. W testach nieinwazyjnych zawsze jednak jest jakieś ryzyko, że czegoś nie wykryją.
Kurde, trudna sprawa...