reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Dziewczyny, jeśli ktoś chce jeszcze dołączyć na prywatny to niech się zgłosi, bo robiłam już 2 posty wcześniej z prośbą o zgłoszenia, ale widać że wciąż nowe osoby dołączają. Zgłoszę nowe osoby, ale to też trochę potrwa, bo to zależy od admina (obecnie czekałam z 5 dni).

reklama
Też mi się Nikodem podoba, ale u nas teraz jak się wyjdzie na plac zabaw to co drugi chłopiec to Nikodem🤦 Myślę moze Krystian, Bartek albo Hubert. Sama nie wiem. Beniamin i Brunon też mi się podobają. Mam taki pomysł, żeby może spisać na kartce imiona, które mi się podobają i to samo niech zrobi mąż i córka🤣 może akurat jakieś imię powtórzy się u całej trójki.🤣😁
Podobno jak trudno jest podjąć jakąś decyzję, to trzeba napisać na kartkach i wylosować. Ale nie dlatego, żeby w ten sposób wylosować, tylko, żeby zobaczyć, czy po wylosowaniu przy danej opcji poczuje się ulgę czy zawód :) Przemawia to do mnie :)
U Nas tez trwa debata imion i mamy 5 osób które zabierają głos 😅 maluchy chciałyby Ania, starszak sam nie wie ale nie to co ja proponuje 😂 mąż dla dziewczynki Maja, a z mojej listy nic mu się nie podoba zaproponowałam Aniele, Liwie i Jaśmine. Na prenatalnych lekarz mówił ze dziewczynka wiec na ta chwile głównie rozmawiamy o dziewczęcych imionach, a z chłopięcych podobają mi się Witold, Stanisław i to na tyle. W domu mam Olka, Leona i Hanię :)
O Jaśmina też fajne, ale tak ma na imię córka mojej szefowej, to nie będę ściągać ;)

Dziewczyny, jeśli ktoś chce jeszcze dołączyć na prywatny to niech się zgłosi, bo robiłam już 2 posty wcześniej z prośbą o zgłoszenia, ale widać że wciąż nowe osoby dołączają. Zgłoszę nowe osoby, ale to też trochę potrwa, bo to zależy od admina (obecnie czekałam z 5 dni).
Zgłaszam się 🙋‍♀️

Podobno jak trudno jest podjąć jakąś decyzję, to trzeba napisać na kartkach i wylosować. Ale nie dlatego, żeby w ten sposób wylosować, tylko, żeby zobaczyć, czy po wylosowaniu przy danej opcji poczuje się ulgę czy zawód :) Przemawia to do mnie :)
Właśnie zrobiłam tak: ja, mąż i córka wypisaliśmy na kartkach imiona, które nam się podobają. Później każdy czytał swoją listę a pozostała dwójka mówiła, które im się podoba, a które nie. W ten sposób została lista 5 imion, które podobają się wszystkim i między nimi będę wybierać, chociaż narazie najbardziej w głowie mam 3 : Szymon, Beniamin i Gerard

Hej dziewczyny! Ja jeszcze chciałabym do Was dołączyć na prywatny, ale najpierw się przywitam! Mam termin na 24 listopada (dziś 12+1) i dziś byłam na usg prenatalnym. Lekarka stwierdziła zwiększone ryzyko trisomii 18 :/ z Pappa wychodzi 1:4283, serce bije za wolno, bo 140 uderzeń i mam za niską betę, bo tylko 0,278 MoM. Siedzę jak na szpilkach i co chwilę odświeżam maila, bo czekam na wyniki VeraGene. Robiłam 14 dni temu, a potem się okazało że na Cyprze mieli 6 dni Wielkanocy... na razie staram się nie panikować, ale liczyłam na lepsze wieści :(

reklama
Do góry