reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Hej dziewczynki ja dzis nie dosc ze zle sie czuje bo jest mi słabo to mam doła. Zastanawiam się czy z dzidzą wszytsko ok. Ponieważ bedac 27.03 na pierwszy usg powinnam byc w 5 tygodniu i 5 dniu a okazało się że ciąża jest młodsza. Niby ginekolog powiedział że pęcherzyk żółtkowy jest uwidoczniony, a pecherzyk ciążowy wynosił 8,7mm. Ale teraz zastanawiam sie czy wszytsko ok bo ostatnia miesiaczke mialam 16.02 w 11 dc byłam na usg sprawdzić czy bedzie owulacja i nie było pecherzyka dominującego to bylo 27.02. Potem kochalam się z mezem 29.02, 2.03 i 3.03 poten już nie było zabardzo jak a test ciążowy wyszedł mi pozytywny 4 dni przed spodziewanym okresem. Wczesniej bralam primolut nor na wywolanie i uregulowanie okresow i mialam co 30 dni okresy. A cykl w ktorym zaszlam byl juz bez primolut nor. Boje sie powtorki z rozrywki i że bedzie puste jajo płodowe :( drugie zdjecie z usg jest z 27.03 a d
Pierwsze z to ktore bylo rok temu.
Pusta ciąża rzadko kiedy sie powtarza , trzymam kciuki żeby było wszystko ok 😘

reklama
Ja przerwałam ciążę w 19 tc 😔

Byłam na USG jest zarodek z akacją serca, ale co z tego jak wychodzi 5+5 a ja jestem już 7+4 i nawet lekarka kręciła nosem że coś nie tak, dodatkowo pęcherzyk żółtkowy ma średnicę 7mm a powinien max 6 i to też źle wróży o wadach genetycznych. Jak znowu będę musiała to przeżywać to się załamię. Jak ta ciąża będzie się rozwijać to napewno robię amniopunkcję w 15 tc
1mm to moze nie aż taka różnica , super że jest serduszko ale rozumiem że sie martwisz , kiedy kolejna wizyta?

@sosnqlasnie tak to jest... ja miałam 30 lat, druga ciaza (pierwszy pusty pęcherzyk) niby 1% ze sie trafi chore dziecko, a ostatecznie ktos i tak musi w ten 1% trafić, nawet z tych mutacji de nuovo.. czy Twój synek jest z Toba? Jak zakończyła się wasza historia?

Zespół Patau tak samo rzadki jak edwardsa.. jak zakoczylo sie u was?
Ciąża przerwana w 20 tygodniu.
Ja przerwałam ciążę w 19 tc 😔

Byłam na USG jest zarodek z akacją serca, ale co z tego jak wychodzi 5+5 a ja jestem już 7+4 i nawet lekarka kręciła nosem że coś nie tak, dodatkowo pęcherzyk żółtkowy ma średnicę 7mm a powinien max 6 i to też źle wróży o wadach genetycznych. Jak znowu będę musiała to przeżywać to się załamię. Jak ta ciąża będzie się rozwijać to napewno robię amniopunkcję w 15 tc
Trzymam mocno kciuki. Ciąża po takich przeżyciach ma naprawdę inny wymiar niepokoju. Ja po zespole patau urodziłam dwójkę zdrowych dzieci i tego się kurczowo trzymam. Ze wtedy to był przypadek.

Ja w ogóle już jestem zapisana na usg genetyczne na 29.04, dostałam skierowani na NFZ i Pani powiedziała ze dobrze ze tak szybko dzwonię bo na NFZ tych terminów jest mniej i trudniej się załapać.
Ale ja zrobię chyba nifty po 10 tyg i mam nadzieje ze pójdę z czysta głowa już na to badanie.

Ciąża przerwana w 20 tygodniu.
Trzymam mocno kciuki. Ciąża po takich przeżyciach ma naprawdę inny wymiar niepokoju. Ja po zespole patau urodziłam dwójkę zdrowych dzieci i tego się kurczowo trzymam. Ze wtedy to był przypadek.

Ja w ogóle już jestem zapisana na usg genetyczne na 29.04, dostałam skierowani na NFZ i Pani powiedziała ze dobrze ze tak szybko dzwonię bo na NFZ tych terminów jest mniej i trudniej się załapać.
Ale ja zrobię chyba nifty po 10 tyg i mam nadzieje ze pójdę z czysta głowa już na to badanie.
A że tak spytam, skąd sie wzieło podejrzenie takiej wady? Czy na prenatalnych czy przy jakimś innym badaniu?

A że tak spytam, skąd sie wzieło podejrzenie takiej wady? Czy na prenatalnych czy przy jakimś innym badaniu?
na prenatalnych, w obrazie usg w moim przypadku już było widoczne wiele nieprawdlowosci. Później już było tylko potwierdzenie. Drugi raz wykonałam test podwójny, po tym amniopunkcja i w amniopunkcji jednoznaczna informacja.

Dziewczyny… wyszły mi bakterie w moczu 😫😫😫😫 wizytę u gin mam dopiero 11.04
Nie czuję żadnych objawów zapalenia pęcherza, ale wyniki mówią co innego. Powinnam iść do normalnego lekarza po jakiś bezpieczny antybiotyk czy co robić? Miała któraś z was taką sytuację? Help :(

Dziewczyny… wyszły mi bakterie w moczu 😫😫😫😫 wizytę u gin mam dopiero 11.04
Nie czuję żadnych objawów zapalenia pęcherza, ale wyniki mówią co innego. Powinnam iść do normalnego lekarza po jakiś bezpieczny antybiotyk czy co robić? Miała któraś z was taką sytuację? Help :(
A na jakąś teleporade możesz się umówić?
Mi ostatnio bialko i sluz wyszło to poszłam od razu bo ja jestem panikara a on że to w granicach normy...

reklama
A na jakąś teleporade możesz się umówić?
Mi ostatnio bialko i sluz wyszło to poszłam od razu bo ja jestem panikara a on że to w granicach normy...
Zadzwoniłam do mojej kliniki, opowiedziałam pielęgniarce, a ona powiedziała, że jeśli nie mam żadnych innych objawów to poczekać do kolejnej wizyty 🙄 o tej porze pewnie już żadnego lekarza nie ma, choć klinika czynna do 20….

Do góry