reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

Ja właśnie będę miała to łóżeczko dostawione do szafki nocnej i tam myślałam trzymać takie rzeczy co muszę mieć pod ręką ale też obok będę miała szafkę z przewijakiem i pamoersy to raczej tam . Do baby huga dokupiliśmy materac na sam początek bo tam w zestawie nie ma materaca tylko taka wkładka cienka z szelkami to raczej tak od 3 m-ca.

reklama
Ja już powoli kończę wyprawkę i piorę ubranka. Pokój juz prawie urządzony. Dostawkę dostanę od koleżanki ale nie wiem czy się zmieści 😳 u mnie mała w 33+2 ma nie ale 1900 g o trochę się martwię że może za malutka jest a brzuch mam juz spory i kg przybyło.

Hej! U nas obecnie 36 tydz, w 34 chłopak ważył już 2,5 kg wiec za tydzień zobaczymy ile przybrał :)
Z wyprawki wszystko ogarnięte, jest dostawka jest baby hug. Polecam kupić lepszy materac do obu tych łóżeczek. Ja obserwuje na insta fizjomommy która pokazuje polecane materace do łóżeczek oraz do tych dostawek i kołysek.
Dzisiaj pakowałam walizkę z rzeczami do szpitala bo mimo ze został miesiąc to jakoś powoli dochodzi to wszystko do mnie ze ten czas strasznie szybko leci :)
Synek jeszcze się nie obrócił i trzymam kciuki aby tak pozostało bo jednak jestem bardziej przekonana do CC :D

Hejka. U mnie w 32 mały ważył 1580 i właśnie tyłkiem do dołu. Mam nadzieję że jeszcze zdąży się obrócić. Gdyby miała być cesarka to spoko, ale boję się że będą kazali mi normalnie rodzić, bo to nie moje pierwsze dziecko.
Aktualnie prawie 34 tydzień, już coraz bliżej 😁
W przyszły poniedziałek będę miała pobierany gbs i pierwsze ktg.
U nas będzie łóżeczko turystyczne, materacyk też dokupiony, no i ciuszki powoli będę prała 🙂

Dziewczyny u nas 35 tydzień i trochę się martwię bo malutka wazy tylko 2100. To wychodzi Ok 20 centyl. 2 tygodnie wcześniej było 1950 i to martwi moja doktor, przepływy itp ok wiec nie wiadomo czemu stanęła. Podobno na tym etapie powinna przybierać 150-200 na tydzień. Miałam już ustalony termin cc na 7 listopada to by było 39 + 1, ale jak mała będzie tak słabo przybierać to zrobią szybciej 😳. Tez dokupiłem lepszy materacyk do baby huga a dostawkę mam next to me magic evo najnowszy model i tam podobno materac tez jest lepszy?

Dziewczyny u nas 35 tydzień i trochę się martwię bo malutka wazy tylko 2100. To wychodzi Ok 20 centyl. 2 tygodnie wcześniej było 1950 i to martwi moja doktor, przepływy itp ok wiec nie wiadomo czemu stanęła. Podobno na tym etapie powinna przybierać 150-200 na tydzień. Miałam już ustalony termin cc na 7 listopada to by było 39 + 1, ale jak mała będzie tak słabo przybierać to zrobią szybciej 😳. Tez dokupiłem lepszy materacyk do baby huga a dostawkę mam next to me magic evo najnowszy model i tam podobno materac tez jest lepszy?
Ogólnie fizjo zalecają wymianę materacy bo producenci tych dostawek robią je za miękkie. Rucken ma na pewno dedykowany do każdych dostawek chicco

Ogólnie fizjo zalecają wymianę materacy bo producenci tych dostawek robią je za miękkie. Rucken ma na pewno dedykowany do chicco

Ja tez mam kupione łóżeczko dostawne z chicco next to me magic evo to do 9 kg dziecka i baby huga tez kupiliśmy ale jeszcze nie mamy złożone. U nad 34 tydzień . Malutka ma Ok 2 kg więc drobna. Ja z wyprawki mam już wszystko ale jeszcze nic nie wyprane 😕. Dopiero jestem od poniedziałku na zwolnieniu więc dopiero się będę zabierać, na razie mam miejsce zrobione w szafie i komodę pod przewijak będziemy składać w weekend😀. Mam skierowanie na cc i jutro ide ustalić termin do szpitala, będzie pomiędzy 2 a 6 listopada 😳. Ten czas tak szybko leci.

Rzeczywiście malutka będzie z drobniejszych, a może jeszcze sobie "przykoksi" na koniec :p dzięki za polecajke od fizjomommy bo właśnie chyba dokupimy ten materacyk, który poleca do baby hugu. Jeśli się zmieścimy z dostawką i z szafką nocną to pewnie tam będę trzymać jakieś pampery itp, a jak nie to będę musiała coś dokupić może zawieszanego..
Już po wizycie? termin CC już znany? :D

reklama
sorka, teraz doczytałam, że już termin znany. Kiedy macie kolejną wizytę kontrolną? pewnie wtedy sprawdzi lekarz wagę i będzie jakaś decyzja, Najważniejsze, że przepływy ok, a łożysko też w porządku? Nie martw się na zapas... teraz lekarze tak bardzo zwracają uwagę na wagę, a w sumie nie wszystkie dzieciaczki muszą mieć po 3,5 - 4 kg.

Do góry