reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama

Załączniki

• 16836443012491634397257864194527.jpg
    16836443012491634397257864194527.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 37
Dynie gotujesz i robisz papkę? A kleik ryżowy na wodzie? I jakie chrupki? Haha wybacz 😅🙈
Na jesien tak dynie będę robić :). Teraz sloiczek niestety, ale ja zawsze 1 miesiąc kupowałam.. juz niedługo bedą warzywka z działki :).
Kleik ryżowy na moim mleku :), a chrupki kukurydziane to takie długie pałki z biedry ;)(tylko muszą być świeże, bo fajnie się rozpuszczają, a dziecko mieli dziasłami). Braciszek ja poczestował, a że dała radę to juz jej daję jednego :)
Trzy dni i już tyle spróbowała?

No znam przypadek gdzie dziecko miało 5 lat i w pampersie 😳
Mamusia twierdziła że się nie da a jednak się dało z moją pomocą 🤪
Raz drugi nie założyłam pampersa i co jakiś czas pytałam się czy chce iść siusiu zrobić i jakoś poszło 🤪 i mama zdziwiona ze w pare dni dało się dziecko odzwyczaić.
A co najlepsze wpadki nie mieliśmy 🤪😉
Omg 5 lat 😱 to szok jak dla mnie... biedne dziecko... bo już świadome i w swoich siuskach siedziało.
Sorki 4 dzień rd jak widzę, że je to daję ok 10 i drugi raz ok 15(wtedy jest chrupa).... a probowałam jakies 1,5 tyg temu ale wypychala jezykiem.. i się wstrzymałam.

Na jesien tak dynie będę robić :). Teraz sloiczek niestety, ale ja zawsze 1 miesiąc kupowałam.. juz niedługo bedą warzywka z działki :).
Kleik ryżowy na moim mleku :), a chrupki kukurydziane to takie długie pałki z biedry ;)(tylko muszą być świeże, bo fajnie się rozpuszczają, a dziecko mieli dziasłami). Braciszek ja poczestował, a że dała radę to juz jej daję jednego :)
Omg 5 lat 😱 to szok jak dla mnie... biedne dziecko... bo już świadome i w swoich siuskach siedziało.
Sorki 4 dzień rd jak widzę, że je to daję ok 10 i drugi raz ok 15(wtedy jest chrupa).... a probowałam jakies 1,5 tyg temu ale wypychala jezykiem.. i się wstrzymałam.
A faktycznie, dynia to jesienią dostępna 🙈 a sloiczki to gerber?

reklama
My też jakoś koło 5 miesiąca próbowaliśmy ale wypychała językiem i zero zainteresowania. I próby były pare dni temu i nieźle jej idzie 😉
U nas również beda słoiczki.
Póki co brak swoich warzyw w ogródku
( dziadki ) a kupować w supermarkecie czy na bazarku gdzie handlujące osoby kupują na giełdzie to jak dla mnie lepiej nie dawać tego dziecku.
A sprawdzonej osoby nie mamy z odpowiednimi warzywami / owocami.

No 5 lat to już kawal chlopaka 😂
I co najlepsze to najwyższy z grupy i do tego w pampersie. Brak chęci u rodziców na oduczenie tego pampersa.

Do góry