reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Omg, u mnie też się to powtarza. Jęczy na brzuchu, przewracam na plecy, wściekłość jeszcze wieksza, wraca sama na brzuch, jęczy 😀
I właśnie to jęczenie trudno mi znieść. Dlaczego on jęczy, jak ma wszystko dobrze? A jak nie ma wszystko dobrze, to co mu źle?
I żeby nie było ja nie neguję noszenia, bo też czasem noszę(a jak są dziadki) to oni nie potrafią zrozumiec, że dziecko potrafi się już bawić. Dla mojego tescia tylko rączki i rączki, a ja mam nerwa ;), bo jest tyle sposobów by spędzić czas z dzieckiem. Każda z Was robi tak by dziecko nie marudziło i nie płakało, więc ja to rozumiem. I trzeba szukać sposobu by przekonać do podłogi ;). To tylko dla nich na plus wyjdzie :) i dla Waszych rąk. Wiecie, że ja mam o tyle porównanie, że mam 4 i się okazuje, że kolejny niemowlak taki sam... tzn bez kolek, bez noszenia itp i mogę stwierdzic, że jak maluszkowi nic nie dolega(nie boli brzuszek i ząbki, alergia, ulewanie) to chyba jest bezproblemowe... gorzej jak coś dolega to i jest plaxz i marudzenie i nic nie pasi. ..
I żeby nie było jak nie uśnie na cycusiu to lulam na rączkach uwielbiam to. Ok 1,5 roku już kładę do łóżeczka i jestem obok głaskam po główce i czytam bajki.
@Stylenka robimy podobnie :), jak jej się nudzi samotna zabawa to siadam koło niej i jest turlanie, samoloty. Daje jej piłki sensoryczne, ogladamy książeczki. Tylko u mnie jeszcze nie ma krzesełka.. muszę mezulowi powiedziec, żeby z garażu przyniósł.
@Nat_Ra młoda zasnęła sama obok mnie 21:30, a tak to leżała obok i bawiła się szeleściakiem.
Twoje dzieci chyba naprawdę są zadowolone i bezproblemowe. Kuba jest raczej bezproblemowy, tylko niezadowolony 😅 leży, bawi się i jednocześnie stęka albo popłakuje, a jak chcę coś zmienić to zaczyna popłakiwać bardziej
Halloween Wtf GIF by This GIF Is Haunted

reklama
I właśnie to jęczenie trudno mi znieść. Dlaczego on jęczy, jak ma wszystko dobrze? A jak nie ma wszystko dobrze, to co mu źle?

Twoje dzieci chyba naprawdę są zadowolone i bezproblemowe. Kuba jest raczej bezproblemowy, tylko niezadowolony 😅 leży, bawi się i jednocześnie stęka albo popłakuje, a jak chcę coś zmienić to zaczyna popłakiwać bardziej
Halloween Wtf GIF by This GIF Is Haunted
A może jego stekanie to jego gadanie. Ja nie raz słyszałam jak tescie mówia ojoj jak.marudzisz co Ci nie pasuje... a ona po prostu gada 🤭..

A może jego stekanie to jego gadanie. Ja nie raz słyszałam jak tescie mówia ojoj jak.marudzisz co Ci nie pasuje... a ona po prostu gada 🤭..
No może, ale generalnie to on jest jakby ciągle na granicy.

A w ogóle to mój chłopiec reaguje na pogodę. Jest dziś u nas brzydko, leje, zimno, i on prawie cały czas śpi 🤭

No może, ale generalnie to on jest jakby ciągle na granicy.

A w ogóle to mój chłopiec reaguje na pogodę. Jest dziś u nas brzydko, leje, zimno, i on prawie cały czas śpi 🤭
Moja młoda to też meteopatka, dziś ciągle marudzi lub śpi przy cycu a cały dzień leje.
Niestety mam marudzacy egzemplarz, ani nie chce się turlać na brzuszek, teraz sukces bo na brzuchu polezy nawet zawrotne 5 minut 😅 wychowałam terrorystkę 🙈🤷 no trudno. Nosiło się dużo jak brzuszek dolegał, ciągle przy cycu była bo mało przybiera, to i się przyzwyczaiła... Przetrwamy to jakoś, bo innego wyjścia nie ma 😅 ale już mówiłam do męża że przy drugim już więcej by się wiedziało co i jak robić, teraz jesteśmy skazani na metodę prób i błędów 😅

Ja czasem wychodzę przed dom z Młodą w nosidle, mam takie miękkie, w sumie chusta taka zapinana. Dostałam je w prezencie i jak byliśmy u fizjo to pokazałam i spytałam czy mogę używać. Mówił że jest przeciwnikiem nosidel ale to akurat jest bardzo spoko, mogę nosić ❤️

Moja młoda to też meteopatka, dziś ciągle marudzi lub śpi przy cycu a cały dzień leje.
Niestety mam marudzacy egzemplarz, ani nie chce się turlać na brzuszek, teraz sukces bo na brzuchu polezy nawet zawrotne 5 minut 😅 wychowałam terrorystkę 🙈🤷 no trudno. Nosiło się dużo jak brzuszek dolegał, ciągle przy cycu była bo mało przybiera, to i się przyzwyczaiła... Przetrwamy to jakoś, bo innego wyjścia nie ma 😅 ale już mówiłam do męża że przy drugim już więcej by się wiedziało co i jak robić, teraz jesteśmy skazani na metodę prób i błędów 😅

Ja czasem wychodzę przed dom z Młodą w nosidle, mam takie miękkie, w sumie chusta taka zapinana. Dostałam je w prezencie i jak byliśmy u fizjo to pokazałam i spytałam czy mogę używać. Mówił że jest przeciwnikiem nosidel ale to akurat jest bardzo spoko, mogę nosić ❤️
A pokażesz to nosidło?

Mój synek nie chciał leżeć na brzuchu dopóki nie zaczęłam go kłaść na łóżku. Teraz stopniowo przenosimy się na matę. Generalnie widzę że jest chętniejszy odkąd zaczął się sam turlać.

Młody od wczoraj nauczył się nowego rodzaju piszczenia, a także zaczął kręcić głową lewo-prawo. Podobno to wywołuje u dzieci lekkie zawroty głowy i jest to przyjemne oszołomienie. On kręci i się śmieje albo piszczy, więc chyba nie jest to nic niepokojącego 😀

Druga pielucha pełna. Mamy spokój zapewne na 1.5 tygodnia 🙈

A pokażesz to nosidło?

Mój synek nie chciał leżeć na brzuchu dopóki nie zaczęłam go kłaść na łóżku. Teraz stopniowo przenosimy się na matę. Generalnie widzę że jest chętniejszy odkąd zaczął się sam turlać.

Młody od wczoraj nauczył się nowego rodzaju piszczenia, a także zaczął kręcić głową lewo-prawo. Podobno to wywołuje u dzieci lekkie zawroty głowy i jest to przyjemne oszołomienie. On kręci i się śmieje albo piszczy, więc chyba nie jest to nic niepokojącego 😀

Druga pielucha pełna. Mamy spokój zapewne na 1.5 tygodnia 🙈
O takie mamy

Załączniki

• Screenshot_2023-05-06-17-22-13-15_be80aec1db9a2b53c9d399db0c602181.jpg
    Screenshot_2023-05-06-17-22-13-15_be80aec1db9a2b53c9d399db0c602181.jpg
    225,9 KB · Wyświetleń: 33
reklama
Tak sobie nostalgicznie przeglądałam nasze posty z listopada i patrz @Nat_Ra co znalazlam:
Zobacz załącznik 1523464
Zastanawiałaś się, czemu Kuba sobie upodobał wstawanie o 5:30 - najwidoczniej lubi tę godzinę 😁
Łezka mi w oku stanęła! Natomiast napisałam wtedy nieprawdę, gdyż Kuba urodził się o 12:28 😝 ale byłam naprawdę wycieńczona. Akurat to uczucie pamiętam doskonale.

Czyli chcesz mi powiedzieć, że te moje poranne pobudki to wina położnych? Te skurcze były lekkie, spałabym dalej! Ale one mierzyły temperaturę o tej godzinie 🤬

😆😆😆

Do góry