reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

@Nat_Ra ja też dlugo mialam ten dylemat, czy otulacz, czy zwykły kocyk, potem jak się w końcu zdecydowałam, wybrałam przepiękny i cholernie drogi otulacz z Makaszki (250 zł 😀). Pisalam wam, nie wiem czy pamiętacie, że mnie sklep (mamuszka.com) zwodzil, anulowali zamówienie i przez 1,5 msc. nie oddawali kasy. W końcu postraszyłam ich policją i łaskawie oddali 😀 ale do brzegu: ostatecznie zamowilam tańszy otulacz (zwany tam kocykiem) firmy Jukki, kosztował kolo 110 zł, przyszedł piękny, gruby, sprawia wrażenie porządnego. Polecam :)
Też mam otulacz jukki, ja akurat wybrałam z materiałem minky i też sobie chwalę 😀 dobry stosunek jakości do ceny👍

reklama
Dam dam 😀
Podekscytowana jestem 😀
Stresik ? Na razie aż tak się nie stresuje ale na pewno stres i do mnie przyjdzie 😳😁😆

Na pewno chce żeby szczęśliwie się ta historia zakończyła ❤️🌺❤️🌺
O kurczę, tak trochę z zaskoczenia Cię biorą 😁 ale może i lepiej. Mniej myślenia. I jeszcze zdążysz jakoś się przygotować do jutra, dać dyspozycje mężowi itp 😅 trzymam kciuki i czekam na radosne wieści jutro! 🤞💪😘

@Nat_Ra ja też dlugo mialam ten dylemat, czy otulacz, czy zwykły kocyk, potem jak się w końcu zdecydowałam, wybrałam przepiękny i cholernie drogi otulacz z Makaszki (250 zł 😀). Pisalam wam, nie wiem czy pamiętacie, że mnie sklep (mamuszka.com) zwodzil, anulowali zamówienie i przez 1,5 msc. nie oddawali kasy. W końcu postraszyłam ich policją i łaskawie oddali 😀 ale do brzegu: ostatecznie zamowilam tańszy otulacz (zwany tam kocykiem) firmy Jukki, kosztował kolo 110 zł, przyszedł piękny, gruby, sprawia wrażenie porządnego. Polecam :)

Uwielbiam Makaszke, ale sa strasznie drodzy 😔 mam dla starszego dziecka od nich bambusowa posciel z wypelnieniem. Jest super.

Jak urodzicie i nie ma komplikacji to dostajecie maluszka z pępowiną jeszcze na brzuch i tak sobie leżycie. Potem przychodzi neonatolog badają malucha wycierają. Wwas w tym czasie ogląda ginekolog. Potem jedziecie na salę poporodową(po 2 h prysznic) i tam przystawiasz maluszka do piersi(bynajmniej tak u mnie było). Na dzień dobry jest to dość bolesne i musicie się nastawić niestety na ból. Dlatego trzeba miec krem na pękajace brodawki i polecam kompresy z multimum.
No ja do piersi miałam dziecko przystawione przy kontakcie skóra do skrót na sali porodowej. Prosiłam polożna o pomoc ale potem czytałam że lepiej jak dziecko samo się "doczołga"

reklama
A ja Wam jeszcze pokażę co uszyłam ;)w tamtym tygodniu. Mam już naszykowane dla małej...walizkę prawie zapakowałam ;). Powiedzmy, że jedno z drugim pasuje ;).

Załączniki

• 20221102_073211.jpg
    20221102_073211.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 69
  • 20221102_083710.jpg
    20221102_083710.jpg
    954,1 KB · Wyświetleń: 64
Do góry