reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Ja na 14:00 jadę do swojego ginekologa, będę konsultować wyniki i prawdopodobnie w tym tygodniu dostanę immunoglobulinę, bo mam grupę krwi minusową, a mąż plusową 😐 i chyba od razu umowie się na badania prenatalne III trymestru, bo jestem aktualnie w 28 tygodniu, więc kolo 30 chyba można już robic :)
A odczyn coombsa robilaś? Na bank dostaniesz immoglobulinę. Ja już jestem po szczepionce ;), bo u mnie też minus, a u męża + i dzieciaki mają jego krew.
@Józia89. @Nat_Ra Ja tylko w przychodni korzystałam, bo muszę z malutkim zostać. A tak cierpliwie czekam ;).
@Nat_Ra o takich gości to ja nie lubię ;). I od razu by kazdy uslyszał, ze przyszedł po mnie i się wbił w kolejkę ;).

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, długo mnie tu nie było bo miałam trochę zawirowań z małym a potem jakoś życie mnie zajęło.

Miałam usg i mały miał trochę za dużo płynu w mozgu( na szczęście już wyglada ze wszytsko ok ale nastraszyli mnie strasznie i trzy dni płaczu) będę jeszcze mieć rezonans żeby sprawdzić czy wszytsko z mózgiem ok. Strasznie dużo stresu mi to przysporzyło.

Z tego wszytskiego to tez nie mam wyprawki jeszcze tylko jakieś pojedyncze rzeczy. My narazie chcemy auto kupić bo mamy trzy drzwiowe tylko a z dzieckiem to trochę słabo dopiero potem wózki. Ale już trochę patrzyłam jaki fotelik i chyba maxi cosi.

Nie wiem czy ktoś z was jeszcze pracuje ale już tak mi się nie chce… a dopiero 27 tydz

Hej dziewczyny, długo mnie tu nie było bo miałam trochę zawirowań z małym a potem jakoś życie mnie zajęło.

Miałam usg i mały miał trochę za dużo płynu w mozgu( na szczęście już wyglada ze wszytsko ok ale nastraszyli mnie strasznie i trzy dni płaczu) będę jeszcze mieć rezonans żeby sprawdzić czy wszytsko z mózgiem ok. Strasznie dużo stresu mi to przysporzyło.

Z tego wszytskiego to tez nie mam wyprawki jeszcze tylko jakieś pojedyncze rzeczy. My narazie chcemy auto kupić bo mamy trzy drzwiowe tylko a z dzieckiem to trochę słabo dopiero potem wózki. Ale już trochę patrzyłam jaki fotelik i chyba maxi cosi.

Nie wiem czy ktoś z was jeszcze pracuje ale już tak mi się nie chce… a dopiero 27 tydz
Ojejku. No to dobrze, że się wyjaśniło i jest dobrze. Ja też nosidło mam maxi cosi. I auto też musimy zmienić 🙈. Bo póki co to na dwa jeździć będziemy musieli ;). I już mi żal, że moją cytrynkę sprzedam. Ja już na l4 i nawet kontrolę miałam 🙉

Też tak myślę 😉
Ale wiesz lepiej paczkę pieluch dostać niż żeby te ciuchy leżały czy wyrzucić w kontener.
Słyszałam że czesc tych rzeczy zostaje normalnie sprzedawana a reszta idzie dla potrzebujących ale jak jest naprawdę nie mam pojęcia.

Szkoda ze całość nie idzie dla potrzebujących.

Mialam praktyki u Joannitow. Dostawali wlasnie ciuchy dla potrzebujacych z tych kontenerow. Pierwsze co to sobie pracownicy wybierali lepsze kaski 🙄

Ojejku. No to dobrze, że się wyjaśniło i jest dobrze. Ja też nosidło mam maxi cosi. I auto też musimy zmienić 🙈. Bo póki co to na dwa jeździć będziemy musieli ;). I już mi żal, że moją cytrynkę sprzedam. Ja już na l4 i nawet kontrolę miałam 🙉

Kontrolę?
Szok.
Ale z drugiej strony niech kontrolują taka mają prace.
Mnie mogą codziennie sprawdzać miło mi będzie jak mnie ktoś odwiedzi na kawkę/ herbatkę 😀

reklama
Mialam praktyki u Joannitow. Dostawali wlasnie ciuchy dla potrzebujacych z tych kontenerow. Pierwsze co to sobie pracownicy wybierali lepsze kaski 🙄

To chyba tak być nie powinno że sobie pracownicy najpierw wybierają co lepsze a gorsze ciuchy idą dalej do potrzebujących.

Teraz wpadłam na ten pomysł posegreguje ciuchy poukładam w worku porobię zdjęcia i wstawię na tą lokalna grupę ktoś zis skusi to super nie to się mówi trudno wyrzucę w kontener.

Do góry