Nie czytaj za dużo, naprawdę opisywane sytuacje innych dziewczyn mogą być kompletnie odmienne od Twojej. Na pewno bym na Twoim miejscu poszla na trzecie prenatalne. Jest to dla niektórych spory wydatek, ale myślę, że warto - czasem można coś wykryć i pomoc maluchowi jeszcze w brzuchu mamy. Albo się okaże, że wszystko jest super i Cie uspokoją! Trzymam kciukiCześć dziewczyny , strasznie się martwię bo na ostatniej wizycie u ginekologa dowiedziałam się że mam nieco za dużo wód płodowych ale lekarz ostatecznie powiedział "lepiej za dużo niż za mało " trochę poczytałam w internecie i powiem szczerze że jestem lekko przerażona , piszą tam że głównymi przyczynami wielowodzia jest cukrzyca ciążowa której nie mam albo jakieś Wady genetyczne płodu dodam że to moja pierwsza ciąża i nie miałam nawet badań połówkowych bo lekarz powiedział że jestem młoda i nie ma aż takiego ryzyka , obecnie jestem w 27tygodniu i zastanawiam się czy iść na te trzecie prenatalne , proszę tylko aby nikt mnie nie krytykował jestem młoda to moja pierwsza ciąża a skoro lekarz mi mówił że mi nie potrzebne żadne prenatalne to nie robiłam nie miałam też nikogo kto mógłby mi to powiedzieć miałyście w ciąży za dużo wód płodowych jak to się skończyło albo czy któraś z was ma i jakie zalecenia od lekarza?
reklama
maszak
Fanka BB :)
Oj tak. Uważam, że choć jedno usg prenatalne powinno się zrobić. A w sumie najlepiej dwa to pierwsze i drugie lub pierwsze i trzecie. Bo lekarze mogą coś wykryć i można jak piszesz nawet w brzuszku pomóc , a jeśli nie w brzuszku to są gotowi na działanie po porodzie .Nie czytaj za dużo, naprawdę opisywane sytuacje innych dziewczyn mogą być kompletnie odmienne od Twojej. Na pewno bym na Twoim miejscu poszla na trzecie prenatalne. Jest to dla niektórych spory wydatek, ale myślę, że warto - czasem można coś wykryć i pomoc maluchowi jeszcze w brzuchu mamy. Albo się okaże, że wszystko jest super i Cie uspokoją! Trzymam kciuki
Justyna3210
Witamy serdecznie ja mam do poznania 100km więc nawet nie okolice, ale często bywałam bo to poza Bydgoszczą najbliższe większe miasto w okolicy teraz jestem leniwa na wyjazdy weekendowe
maszak
Halo mamusie. Ja prężnie działam z wyprawką . Choć chciałabym mieć wolny weekend i zrobic to wszystko co zaplanowałam. A tak to mam tylko skrojone rzeczy i gdzies z tyłu głowy, że muszę to zrobić .
Chwalę się co udalo mi się juz dla malutkiej zrobić , bo Wam chyba nie pokazywałam.
Pięknego wtorku
@Nat_Ra witaj . Opowiesz cosik o sobie? Twoje pierwsze dziecko? Kogo się spodziewasz?
Chwalę się co udalo mi się juz dla malutkiej zrobić , bo Wam chyba nie pokazywałam.
Pięknego wtorku
@Nat_Ra witaj . Opowiesz cosik o sobie? Twoje pierwsze dziecko? Kogo się spodziewasz?
Załączniki
Justyna3210
Ale cudownościHalo mamusie. Ja prężnie działam z wyprawką . Choć chciałabym mieć wolny weekend i zrobic to wszystko co zaplanowałam. A tak to mam tylko skrojone rzeczy i gdzies z tyłu głowy, że muszę to zrobić .
Pięknego wtorku
Tak, pierwsze - czekamy z mężem na chłopca. Ciąża przebiega dobrze, do tego stopnia że właściwie dopiero od sierpnia nie pracuję i właśnie wróciliśmy z bardzo aktywnego urlopu w górach (gdzie nie widziałam wcale innych brzuchatek ).@Nat_Ra witaj . Opowiesz cosik o sobie? Twoje pierwsze dziecko? Kogo się spodziewasz?
Potrzebuję dołączyć do takiej grupy jak ta, żeby powymieniać się doświadczeniami i pozytywnie nakręcić, bo zupełnie nie jestem przygotowana, mam tylko świadomość ogromu ciuszków które otrzymam i fotelika samochodowego. Nawet kwestia mieszkania nie jest jeszcze rozstrzygnięta, dlatego jakoś nie mogę się zabrać za kompletowanie wyprawki Myślałam też, że może znajdzie się jakaś mama, która będzie rodzić w Poznaniu - wciąż waham się, który szpital wybrać
Justyna3210
Ja słyszałam dużo dobrego o szpitalu na Polnej, kilka znajomych tam rodziło, fakt że nie w ostatnich latach. Ale z racji odległości to plan C dopiero.Tak, pierwsze - czekamy z mężem na chłopca. Ciąża przebiega dobrze, do tego stopnia że właściwie dopiero od sierpnia nie pracuję i właśnie wróciliśmy z bardzo aktywnego urlopu w górach (gdzie nie widziałam wcale innych brzuchatek ).
Potrzebuję dołączyć do takiej grupy jak ta, żeby powymieniać się doświadczeniami i pozytywnie nakręcić, bo zupełnie nie jestem przygotowana, mam tylko świadomość ogromu ciuszków które otrzymam i fotelika samochodowego. Nawet kwestia mieszkania nie jest jeszcze rozstrzygnięta, dlatego jakoś nie mogę się zabrać za kompletowanie wyprawki Myślałam też, że może znajdzie się jakaś mama, która będzie rodzić w Poznaniu - wciąż waham się, który szpital wybrać
Kaasiek_96
Ja właśnie o Polnej słyszę ostatnio coraz gorsze opinie, ale to pewnie też kwestia tego, że trafiają tam często bardzo ciężkie przypadkiJa słyszałam dużo dobrego o szpitalu na Polnej, kilka znajomych tam rodziło, fakt że nie w ostatnich latach. Ale z racji odległości to plan C dopiero.
Ja się z kolei zastanawiam nad szpitalem im. Raszei, a moja położna poleca szpital św. rodziny.
Więc z tego co widzę to dużo szpitali w Poznaniu jest polecanych
Ja jestem z Leszna i jeśli będę rodzic naturalnie (a możliwe że jednak będzie Cc) to wtedy zacznę więcej czytać o szpitalach z Poznania
reklama
Dla mnie Polna to przedostatnia możliwa opcja, waham się między Raszeją a Św. Rodziną. W przyszłym tygodniu kładę się na diagnostykę na Polną (kwestia glikemii, moja lekarka jest bardzo wyczulona w tym temacie), więc zobaczę sobie ten szpital od środka ale wszystkie moje dotychczasowe doświadczenia z tym miejscem nie są zbyt pozytywne.