reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

O 14 miałam 😁 z dzieckiem wszytsko ok 🙂

Wow ale piękny człowiek!!! Super ze wszystko jest dobrze z dzieckiem. A były już jakieś sugestie co do płci?

Dziewczyny mnie tu mniej ostatnio było. Chciałam pobyc z rodziną, bez telefonu:)
U mnie zero mdłości, ale nadal walczę z wzdeciami, zaparciami etc. Przez kilka ostatnich nocy miałam tez duży problem ze spaniem - nie mogłam w ogóle zasnąć. Nie wiem czy to pełnia czy objaw ciążowy, czy jedno i drugie. Natomiast to co zaobserwowałam to z każda kolejna ciąża brzuch pojawia się szybciej. Dziś u mnie 10+2 a brzuch mam taki jak @Ika89....
Na plusie mam 2 kg, ale ja startowałam z waga piórkową 52 kg (jestem wysoka), wiec się nie przejmuje i nawet cieszę się ze się zaokrąglam😉
Co do jedzenia - jem wszystko, unikam surowego mięsa jedynie i serów pleśniowych oraz wszelkich z niepasteryzowanego mleka. Ale tak to jem normalnie - ostatnio np. mi pięknie feta zwłaszcza wchodzi jako składnik sałatki greckiej😁

reklama
Mnie już stresuje jutrzejszy powrót do pracy, czekam aż będę miała więcej energii bo dzisiaj prawie cały dzień przeleżałam. Ja w pierwszej ciąży długo nie miałam brzucha i długo nie czułam ruchów, ale to też jest chyba związane z umiejscowieniem płodu, z tego co pamiętam lekarka mówiła mi, że jest na tylnej ścianie macicy.
Dziewczyny kp, myślałam że jeszcze mniejsze te wasze dzieciaczki
😉 Taka przerwa jest chyba fajna bo będą się razem bawili, u mnie już nie ma na to szans

Mnie już stresuje jutrzejszy powrót do pracy, czekam aż będę miała więcej energii bo dzisiaj prawie cały dzień przeleżałam. Ja w pierwszej ciąży długo nie miałam brzucha i długo nie czułam ruchów, ale to też jest chyba związane z umiejscowieniem płodu, z tego co pamiętam lekarka mówiła mi, że jest na tylnej ścianie macicy.
😉 Taka przerwa jest chyba fajna bo będą się razem bawili, u mnie już nie ma na to szans
Moja dwójka to póki co się bije, dziobie, szarpie, drapie, a potem tuli i całuje... i tak w kółko 🙄

Wspólna zabawa to chyba zależy od samych dzieci - u mnie jest co prawda między dziewczynami niecałe 4 lata różnicy, ale potrafią się dogadać i fajnie bawić, ale kłótnie też się zdarzają, młodsza nieraz ugryzie starszą, zdarza się, że jedna drugiej wyrwie zabawkę, choć generalnie nie narzekam, potrafią większość dnia bawić się razem nie potrzebując mojego towarzystwa. Ale też i starsza jak tylko młodsza się urodziła była bardzo ucieszona, jak musiałam wyjść np. do łazienki to kładła się do łóżeczka obok siostry i np trzymała za rękę. Za to mojej kuzynce urodził się synek niedawno i ich starsza córka nie była zachwycona, chciała, żeby oddali go do adopcji 🙈 ale ona też nigdy nie przepadała za takimi maluchami. Nie mówiliśmy jeszcze naszym dziewczynom o rodzeństwie, ale młodsza wczoraj sama z siebie zapytała czy będę mieć jeszcze dzidziusia, bo ona by chciała i będzie się z nim bawić. To było miłe, ale też już kilka razy wcześniej mówiła, że chciałaby i będzie uczyć go sztuczek 😅

Ja mam prenatalne za tydzień i z jednej strony się cieszę, że zobaczę maluszka, a z drugiej strony stresuję się czy wszystko będzie Ok 🙈🙈

Wow ale piękny człowiek!!! Super ze wszystko jest dobrze z dzieckiem. A były już jakieś sugestie co do płci?

Dziewczyny mnie tu mniej ostatnio było. Chciałam pobyc z rodziną, bez telefonu:)
U mnie zero mdłości, ale nadal walczę z wzdeciami, zaparciami etc. Przez kilka ostatnich nocy miałam tez duży problem ze spaniem - nie mogłam w ogóle zasnąć. Nie wiem czy to pełnia czy objaw ciążowy, czy jedno i drugie. Natomiast to co zaobserwowałam to z każda kolejna ciąża brzuch pojawia się szybciej. Dziś u mnie 10+2 a brzuch mam taki jak @Ika89....
Na plusie mam 2 kg, ale ja startowałam z waga piórkową 52 kg (jestem wysoka), wiec się nie przejmuje i nawet cieszę się ze się zaokrąglam😉
Co do jedzenia - jem wszystko, unikam surowego mięsa jedynie i serów pleśniowych oraz wszelkich z niepasteryzowanego mleka. Ale tak to jem normalnie - ostatnio np. mi pięknie feta zwłaszcza wchodzi jako składnik sałatki greckiej😁
Powiedział że wstępnie dziewczynka 🙂 na początku lekko się rozczarowałam bo mam już ale później stwierdziłam że nawet lepiej 😁

reklama
Powodzenia na wizycie i daj znać jak tam poszło 🙂✊ ja dziś 11+2 i też brak objawów, także obawa jest że coś nie tak, a wizyta dopiero 29 🧐😳
Było wspaniale, na początku stres (niepotrzebny), ale zniknął wraz z sekundą zobaczenia maluszka, łzy wzruszenia… jestem zaskoczona widokiem, były tańce, hulańce, podskoki, dzieciątko nawet przecierało rączkami oczka, przewracało się w naszą stronę, rozciągało nóżki, mogłabym tam leżeć bez końca i oglądać… 🥹
Ciąża trochę nadgoniła z terminem, zamiast na 2.11 to na 31.10, ale wszystko z czasem się ułoży.
I jak to jest z tym naszym brakiem objawów (?) wystarczy jedynie się cieszyć i czerpać chwile 😊 Powodzenia za tydzień, ja będę teraz z utęsknieniem czekać kolejne 4tygodnie… 🥹
No i taka ciekawostka, już usg było przez brzuch 😊

Do góry