reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja właśnie trzecie dziecko straciłam przez cmv, miałam pierwsze zakażenie i ciąża obumarła. I po 9 miesiącach nadal mam wysokie igg i IgM i awiadność świadczy że mniej niż 4 miesiące temu było pierwotne zakażenie, a mam badania z lipca zeszłego roku i wtedy właśnie byłam zarażona. Więc bardzo wolno spadają te przeciwciała.
Skoro przeszłaś raz toxo to się nie martw, jak lekarz będzie Ci wciskał antybiotyki to pogoń takiego lekarza bo będzie Was faszerował bez sensu, po prostu idź gdzieś indziej i zobacz co inny powie.

reklama
Ja właśnie trzecie dziecko straciłam przez cmv, miałam pierwsze zakażenie i ciąża obumarła. I po 9 miesiącach nadal mam wysokie igg i IgM i awiadność świadczy że mniej niż 4 miesiące temu było pierwotne zakażenie, a mam badania z lipca zeszłego roku i wtedy właśnie byłam zarażona. Więc bardzo wolno spadają te przeciwciała.
Skoro przeszłaś raz toxo to się nie martw, jak lekarz będzie Ci wciskał antybiotyki to pogoń takiego lekarza bo będzie Was faszerował bez sensu, po prostu idź gdzieś indziej i zobacz co inny powie.
No właśnie szkoda mi jakby coś rezygnować z tego lekarza, bo długo krążyłam i ten wydał mi się w końcu w porządku😩 😭
W ogóle wstaję teraz na siku i nie jest mi niedobrze... wkręcam sobie już różne rzeczy.
Czytam o tym, że kobiety miały fałszywie wysokie wyniki igm, a np. następnego dnia powtórzone badanie w innym laboratorium już nie wykazało przeciwciał 🤷‍♀️

Hej dziewczyny, u mnie mdłości jak były tak są... nie wiem co jeść. W czwartek mam wizytę. W aptece dostałam Anaketon na mdłości. Któraś z Was stosowała?
Hej! Mąż mi kupił Anaketon. Trudno mi ocenić, czy działa, ale na pewno nie zaszkodzi☺ ma witaminy z grupy B, imbir i rumianek.
Mnie mdli jak jest pora na jedzenie.

Ostatnie dwa dni bolał mnie dość dokuczliwie brzuch i się martwiłam. A dziś nie boli i też się tym martwię 🤣 no przecież ja sama ze sobą już nie wytrzymuje 😅 USG co dwa tygodnie to dla mnie stanowczo za rzadko 🤣

Ostatnie dwa dni bolał mnie dość dokuczliwie brzuch i się martwiłam. A dziś nie boli i też się tym martwię 🤣 no przecież ja sama ze sobą już nie wytrzymuje 😅 USG co dwa tygodnie to dla mnie stanowczo za rzadko 🤣
Mam tak samo, tłumaczę sobie, że jak boli to się tam wszystko rozciąga, ale jak przestaje, to też się martwię, czy wszystko ok. Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie i już nie mogę się doczekać :D

Mnie też czasami pobolewa brzuch, raczej to normalne, bo wszystko się tam rozciąga :p
Ja zobaczę kolejny raz mojego maluszka na prenatalnych za 2 tyg i nie mogę się doczekać 🥰🥰

Hej . Ja miałam wczoraj wizytę a za tydzień prenatalne i zobaczymy kto tam rośnie .
IMG_20220412_045731.jpg

reklama
U mnie identycznie. Wczoraj jeszcze mi się zrobiło ciemno żółte i pomarańczowe plamienie to już w ogóle panika🙈🙈 Dobrze, że w czwartek wizyta. A najlepsze jest to, że gdybym tak nie obserwowała tego śluzu po milion razy dziennie, to pewnie bym nawet nie zauważyła😓

Do góry