reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Zapisałam się na badania prenatalne na 9.05
Myślicie, że to okey termin?
Termin porodu to 14-15.11 (co wizytę się to zmienia, ale częściej pojawia się 14.11)

Taki jest problem u mnie w mieście z terminami, że miałam do wyboru tylko 27.04 albo 09.05
Ja też mam termin 14.11 i prenatalne 9.05🙂👍

reklama
Właśnie patrzę na tą listę i lekarza, który ma mi robić badanie na niej nie ma.
Opinie ogólnie jako lekarz ma super, ale nigdzie nie mogę znaleźć jakie ma uprawnienia. Podobno jest jeszcze w trakcie specjalizacji, wiec nie wiem czy to w ogóle się nie wyklucza 😡
Nie martw się. Ja w poprzedniej ciąży robiłam akurat u całkiem innego, którego nie znałam, bo jak mi wypadał termin, to mój był na urlopie 😅 I miło to wspominam, miał super duży ekran i bardzo dobry sprzęt 🙂

Ok, jest tam nazwisko mojego lekarza 🤯 zakładałam że nie będzie. A jak sprawdzić, czy to on a nie ktoś o takim samym nazwisku?
Hehe nie wiem. Moja Pani doktor ma podwójne nazwisko więc raczej wątpię, że to nie ona. A drugi u którego też się chciałam zapisać miał na stronie swojej kliniki zdjęcia certyfikatu FMF więc też wiedzialam, że to on.

Dziewczyny ale nadajecie, fajnie, że jest taka energia :D U mnie ginekolog także odrazu uprzedził, ze terminy są na 2 tygodnie do przodu, jestem już zapisana na 22.04 :)
Czy któraś jeszcze ma i termin szybszy? Będę czekać na relacje 😊

Szczerze mówiąc myślałam że to się robi na NFZ, że to mój ginekolog prowadzący zrobi, a nie że gdzieś indziej się na to trzeba zapisać 🙈 zdecydowanie muszę o tym poczytać 🙈 Następną wizytę mam jak będę w 10tygodniu to się go dopytam co i jak 😁
Byłoby fantastycznie gdyby wykonywali prenatalne na NFZ :D Jednak trzeba mieć w rodzinie wady genetyczne lub wcześniej straconą ciąże (o ile dobrze pamietam, poprawcie jeśli się mylę), wtedy można starać się na honorowane jako bezpłatne

Ostatnia edycja:
Moj termin porodu to 13.11 i usg prenatalne umówiłam sobie na koniec kwietnia. W tym samym tygodniu co prenatalne będę miała test Sanco.
Na początku maja powinnam zatem tez znać płeć😃 sama mam przeczucie, ze będzie chłopiec… mimo ze objawy zupełnie niepodobne ani do pierwszej ani do drugiej ciąży. W zasadzie ja w każdej ciąży mam inny początek. W tej dokuczają mi głównie wzdęcia - i jest to okropny objaw dla mnie, którego we wcześniejszych nie miałam wcale…

Byłoby fantastycznie gdyby wykonywali prenatalne na NFZ :D Jednak trzeba mieć w rodzinie wady genetyczne lub wcześniej straconą ciąże (o ile dobrze pamietam, poprawcie jeśli się mylę), wtedy można starać się na honorowane jako bezpłatne
Chyba tak jest, ja dostałam skierowanie od lekarza do którego chodzę prywatnie na prenatalne na NFZ ze względu na wcześniejsze poronienie

reklama
Do góry