reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Witam się, termin z Om 29.11, czekam na wizytę u lekarza bo dzisiaj niestety nie udało mi się dostać. Trochę się martwię bo mam dużo mniejsze objawy niż podczas pierwszej ciąży, chociaż z chęcią ominęłabym te okropne mdlosci, które wtedy miałam 😉 jeszcze trochę stron zostało mi do nadrobienia ale czyta się was bardzo szybko

Post generalnie nie jest obowiązkowy dla kobiet w ciąży, karmiących. W sensie jeśli się da to warto zachować, przynajmniej od mięsa wiadomo, ale już ilościowy niekoniecznie. Ja w tamtej ciąży bym jadła co 2h a po trochu. Jakbym miała jeść 1 do syta, 2 niepełne posiłki to mogłoby dojść do omdlenia, a to narażanie dziecka.
Poza kobietami w ciąży i kp są inne osoby z niego zwolnione, np. Silny cukrzyk mógłby poważnie zaszkodzić zdrowiu chcąc się do niego stosować. Oczywiście warto wybrać post od czego innego a też tego dnia odmówić sobie przyjemniejszego jedzenia.
A gdzie to jest w przepisach? ;) wiem, że kiedyś, przed soborem tak było. Obecne przepisy własnie tego nie regulują jeśli chodzi o kobiety w ciąży 🤔 stąd wiele osób na wątpliwości i pytania

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry