reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Natin moja tez prawie 5 lat fajna masz różnice ;)
Dziewczyny jutro mam wizytę a stresa mam na maksa bo moja pani profesor jest zimna jak Morskie Oko w Zakopanem zimą🥶
Przyszły wyniki ale nie wszystkie.
Mam bakterie liczne w siuskach;( konsultowałam to z gin kazał mi wypić antybiotyk taki jednorazowy na noc w proszku.
Zobaczymy czy wogule mi zrobia usg kontrolne 😳Jak byłam 2 tyg temu to usg polegało na tym że moja pani gin chciała zobaczyć czy ciąża żywa i więcej jej nic nie interesowała straszna kobieta wiecie naprawdę ;( Ale muszę być pod opieka wyspecjalizowanej poradni patologii ciąży i nie mam wyboru a Z domu mam pociągiem zaledwie 20 min drogi potem autobus lub Taxi także jest Ok babki naprawdę przyjeżdżały z bardzo z daleka…
Ciężko się czyta tutaj o stratach strasznie współczuje naprawdę sama to przechodziłam i pewnie nie tylko ja to wiem że to jest załamka ;(

Co do Cukrzycy kto z was jest tutaj na diecie cukrzycowej?

reklama
Starsza ma 8 lat, młodsza prawie 5 także już spore i dużo same sobą się zajmują, a ty masz chyba młodsze dzieciaczki, jeśli dobrze pamiętam?
No to rzeczywiście już samodzielne dzieciaczki masz ;)
Taaak, u mnie 3,5letni syn i roczna córka ;) kiedyś trzecie chciałam trochę później, ale po drugim porodzie mi się zmieniło i zdecydowaliśmy się szybko 😁 a teraz jestem przerażona🙈
Młoda ostatnio jęczy, płacze, zawodzi, chyba kolejne zęby idą... no i chce być duzo noszona 🙄 tęsknię za czasami pierwszej ciąży, bo wtedy mogłam odpoczywać😅 chociaż pamiętam, że się męczyłam, bo musiałam dużo leżeć i było to wtedy ciężkie. Teraz też się boję, że jak się okaże, że muszę więcej leżeć to co będzie ze starszymi... no, ale nie ma co wybiegać wprzód czarnymi myślami ;)

Ja mam tunel od zeszłego roku, w poprzednim sezonie udało nam się z wieloma przebojami zrobić dwie grządki podwyższone, w tym roku mamy kolejne dwie, czekają tylko na uzupełnienie ziemią, na rabatę chcę też dokupić ziemię lub kompost, bo w naszą glinę ciężko łopatę wbić 😉 u mnie też pełno rozsad wszędzie, nawet u mojej mamy na parapetach 😅 nie wiem kiedy zebrać na to siły, a w planie mam jeszcze więcej, choć co się da to prosto do ziemi pójdzie
Ja wszystko już z grubej roboty mam na szczęście skończone. Ja mam 6 skrzyń i 5 już wysiane. Ale od tygodnia nie wyszłam żeby zobaczyć co się tam dzieje... 😁 poproszę dziś męża to pomoże mi pikować pomidory 😆

Ale tak gadałyśmy o tych ciastach, upiekłam sobie babkę, zjadłam trochę i tak mnie zmuliło...🤢

Ja wszystko już z grubej roboty mam na szczęście skończone. Ja mam 6 skrzyń i 5 już wysiane. Ale od tygodnia nie wyszłam żeby zobaczyć co się tam dzieje... 😁 poproszę dziś męża to pomoże mi pikować pomidory 😆

Ale tak gadałyśmy o tych ciastach, upiekłam sobie babkę, zjadłam trochę i tak mnie zmuliło...🤢
O to to, skusilam sie na drożdżówkę i nie dość, że w sumie jadłam bez smaku to potem pożałowałam...🤢 za to chodzi za mną jakas sałatka a'la grecka 😁 chyba wjedzie jutro, dzieciak też lubi ;)
P.s. obowiązkowo z cebulą🙈

O to to, skusilam sie na drożdżówkę i nie dość, że w sumie jadłam bez smaku to potem pożałowałam...🤢 za to chodzi za mną jakas sałatka a'la grecka 😁 chyba wjedzie jutro, dzieciak też lubi ;)
P.s. obowiązkowo z cebulą🙈
Większość moich zachcianek tak się kończy. 🙈 najpierw bardzo chcę coś zjeść, a później tego żałuję bo mnie zemdli 😁

Natin moja tez prawie 5 lat fajna masz różnice ;)
Dziewczyny jutro mam wizytę a stresa mam na maksa bo moja pani profesor jest zimna jak Morskie Oko w Zakopanem zimą🥶
Przyszły wyniki ale nie wszystkie.
Mam bakterie liczne w siuskach;( konsultowałam to z gin kazał mi wypić antybiotyk taki jednorazowy na noc w proszku.
Zobaczymy czy wogule mi zrobia usg kontrolne 😳Jak byłam 2 tyg temu to usg polegało na tym że moja pani gin chciała zobaczyć czy ciąża żywa i więcej jej nic nie interesowała straszna kobieta wiecie naprawdę ;( Ale muszę być pod opieka wyspecjalizowanej poradni patologii ciąży i nie mam wyboru a Z domu mam pociągiem zaledwie 20 min drogi potem autobus lub Taxi także jest Ok babki naprawdę przyjeżdżały z bardzo z daleka…
Ciężko się czyta tutaj o stratach strasznie współczuje naprawdę sama to przechodziłam i pewnie nie tylko ja to wiem że to jest załamka ;(

Co do Cukrzycy kto z was jest tutaj na diecie cukrzycowej?
Ja jeszcze nie ale to ostatnie chwile wolności 😅 lekarz jak zobaczył mój wynik (99,70) to krzyknął: cooooo? Spuściłam głowę ze wstydem i przyznałam, ze dzień przed badaniem się nażarłam jak dzik! Kazał powtórzyć glukozę a tamtej nawet nie wpisał do karty. Jutro powtarzam ale nie liczę na cud, od dawna mój cukier jest na granicy. A teraz w ciąży to już w ogóle daleko poza 🤯 także już niebawem pewnie dieta 🥺

Ja też mam lenia ... tyle do zrobienia, a ja tylko odkładam i odkładam.
Ja wlaśnie zjadłam kanapkę z jajkiem na twardo i jest mi 🤢...
@Lisa&Zuzia a Ty masz cukrzycę? Na tym etapie jeszcze żadna z nas nie będzie miała stwierdzonej.. widziałam, ze kilka mam będzie szło teraz na krzywą więc pewnie niedługo już się okaże. Współczuję ginki, ale jesli jest dobrym specjalistą to przecież dasz radę :). Trzymam kciuki za wizytę. Ja w piątek idę na krzywą 🙈
@natin77 to fajny wiek u dziewczynek.
@Myszaaaa nie zauważyłam by coś było nie tak. Ja wizyty w tamtej ciąży miałam co 4-6 tyg bo mam aparat i żadnej dziury ani nic. Także u mnie git.
@Justyna3210 nie jesli odwiedzasz stomatologa regularnie min co pół r. 2 lata temu byłam w ciąży. Podczas nic i dopiero teraz moja ortodontka zauważyła, że z 4 coś się dzieje, ale już problem zaleczony.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja jeszcze nie ale to ostatnie chwile wolności 😅 lekarz jak zobaczył mój wynik (99,70) to krzyknął: cooooo? Spuściłam głowę ze wstydem i przyznałam, ze dzień przed badaniem się nażarłam jak dzik! Kazał powtórzyć glukozę a tamtej nawet nie wpisał do karty. Jutro powtarzam ale nie liczę na cud, od dawna mój cukier jest na granicy. A teraz w ciąży to już w ogóle daleko poza 🤯 także już niebawem pewnie dieta 🥺
No to wysoki cukier Ci wyszedł. A późno wieczorem jadłaś? No i najlepiej dzień przed glukozą najlepiej owoców nie jeść.
Trzymam kciuki

Do góry