reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja dziś byłam na drugim usg by posłuchać i zobaczyć serduszko ❤️😍. Póki co, termin wypada na 19 listopada.

Załączniki

• 6381D44B-49D1-4719-9327-41862C0D19CA.jpeg
    6381D44B-49D1-4719-9327-41862C0D19CA.jpeg
    758,4 KB · Wyświetleń: 82
Ostatnia edycja:
reklama
Ja na początku roku załapałam biochemiczną, więc pewnie dlatego teraz panikuje bardziej. Na samym początku ciąży złapałam tez 🦠👑 więc na wizytę u lekarza w 6+2 szlam z sercem na dłoni (dobrze ze mi wtedy ciśnienia nie mierzyli, bo nie wiem czy by skali wystarczyło 🙈) ale jak się dowiedziałam, że jest serduszko to wszystko ze mnie zeszło. Co prawda została torbiel na jajniku i krwiak, ale w porównaniu z pęcherzykiem był mniejszy więc trzymam kciuki żeby na kolejnej wizycie już go nie było 🤞🏻
Od wczoraj pobolewa mnie brzuch, ale wmawiam sobie, że wszystko się tam rozciąga 🙈
Mam luteinę i nospę (w razie potrzeby) więc staram się nie panikować.
A u Ciebie na kiedy termin? U mnie wg OM 15.11, ale na ostatnim USG wyprzedziliśmy termin o 1 dzień więc możliwe, że będzie 14.11 🤞🏻
Z OM też 15.11, ale na ostatnim USG pokazało się termin 18.11. chyba osiwieje przez ten kolejny tydzień 😅

Jakie macie na wynikach badań normy glukozy? U mnie niby od 3,9 mmol jest ok a ja mam 3,38... przestraszyłam się trochę ale gdzieś w internecie widzę że wciazy od 3,30 jest ok i już sama nie wiem.

A chcialam was o coś wczoraj zapytać - macie zawroty głowy? Wczoraj rano i wieczorem kręciło mi się w głowie, rano nawet mocno... I nie wiem czy to w miarę normalne czy powód do niepokoju 🙂 To tak raczej w duecie z mdłościami szło (bez wymiotów).
Ja mam zawroty głowy, mdłości codziennie wymiotowałam raz... (8+1)

Hej,
Ja wczoraj miałam wizytę. Pięknie bije serduszko :) Wg USG ciąża ma 6 tygodni 3 dni. Jest tydzień młodsza niż z OM. Lekarz mówi że wszystko jest w porządku, po prostu coś się w cyklu poprzesuwało.
Jestem po pierwszych badaniach krwi i moczu. Teraz przede mną pakiet badań na HIV, toxo, różyczkę i inne. Następna wizyta po świętach.
P.s. wczoraj po wizycie troszkę plamiłam, mam nadzieję że to tylko jakieś naczynko. Czy któraś z Was miała taką sytuację?
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i wracam do pracy :)

Hej,
Ja wczoraj miałam wizytę. Pięknie bije serduszko :) Wg USG ciąża ma 6 tygodni 3 dni. Jest tydzień młodsza niż z OM. Lekarz mówi że wszystko jest w porządku, po prostu coś się w cyklu poprzesuwało.
Jestem po pierwszych badaniach krwi i moczu. Teraz przede mną pakiet badań na HIV, toxo, różyczkę i inne. Następna wizyta po świętach.
P.s. wczoraj po wizycie troszkę plamiłam, mam nadzieję że to tylko jakieś naczynko. Czy któraś z Was miała taką sytuację?
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i wracam do pracy :)
Ja mialam ale nie w ciąży. Czasem ginekolog może coś naruszyć.

reklama
Do góry