reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Mój maly wstał o 6, ale niestety musiałam się jeszcze położyć 🙈. Tatuś się stworkiem zajął. Ostatnio nie mam sił, a tyle pracy 🙉. Ale nie przeskoczę tego jak się oczy same zamykają. A mam pytanko? Pijecie kawe?
@FiMi to trzymam kciuki za różowe
@Mammisia a faktycznie pisałaś, ale moja głowa teraz nie pracuje zbyt dobrze. A to faktycznie masz ciekawie na codzień. To masz podobną różnicę jak @PasiastyOgon fajna taka różnica. Dzieciaczki super się będą chować razem ❤
Ja kawki raczej nie pije, i nie jest to dla mnie wyrzeczenie bo nigdy jej dużo nie piłam. Jakoś nawet nie mam ochoty 😁 natomiast czasem wypiję czarną herbatę, nie pomyślałam że też lepiej ją odstawić 🙈 mam za to do was inne pytanie - jako miłośniczka serów pleśniowych czytam w internetowych czy na pewno nie można, i wyczytałam, że można jest sery pleśniowe z pasteryzowanego mleka, np camembert z Turka. Albo, że można je jeść po obróbce termicznej (taki pieczony camembert... 🤤) Jak Wy się na to zapatrujecie? Necie sery pleśniowe? Już zostańmy przy tych camembert i brie, bo takiej gorgonzoli to sama bym się jednak bała chyba.

reklama
Ja dzisiaj odpukać czuje się super😊. Domek ogarnięty, obiadek się gotuję. Paznokcie zrobiłam😉. Zaraz biorę się za pieczenie ciasta. Jutro wraca mąż z trasy, a wyjeżdża na 3 tyg i wraca na tydzień. Jestem sama z dziećmi przez ten czas ale dajemy radę, ogarnąć dom, dzieci i swoja prace. Po południu musze córkę zawieźć na drogę krzyżowa bo przygotowuje się do bierzmowania, syna na angielski. A z najmłodsza zrobimy zakupy. Także dzisiaj wszystko na wariackich papierach🤭.
No Kami brawo Ty jak sama przez 3 tyg ogarniasz wszystko :). Mój też wyjeżdża co tydzień, ale tylko na 2 dni. Jakby go dłużej nie było to bym miała przekichane 🙉. Bo moje obie do muzycznej plus starsza balet. Ja z młodym jednak pracuje w domu. I pracuję popołudniami i w nocy, ale ostatnio tylko śpię 🤣. Też dziś paznokcie zrobione, starsza też dziś ma angielski, a z młodszą na drogę idziemy, bo komunię mamy. Porządeczek też jest młody śpi, więc szykuję lalę do wysyłki. Oby pospał ✊
@Justyna3210 a to jak kawoszem nie jesteś to fajnie. Ja kawę uwielbiam i mogę jej nie pić, ale jeśli wiem, że źle nie wpływa to. Ja się wystrzegam serów, surowych rzeczy itp itd.

Ja dzisiaj odpukać czuje się super😊. Domek ogarnięty, obiadek się gotuję. Paznokcie zrobiłam😉. Zaraz biorę się za pieczenie ciasta. Jutro wraca mąż z trasy, a wyjeżdża na 3 tyg i wraca na tydzień. Jestem sama z dziećmi przez ten czas ale dajemy radę, ogarnąć dom, dzieci i swoja prace. Po południu musze córkę zawieźć na drogę krzyżowa bo przygotowuje się do bierzmowania, syna na angielski. A z najmłodsza zrobimy zakupy. Także dzisiaj wszystko na wariackich papierach🤭.
Jaki power! Mi już minęły te przypływy energii, dziś marzę od rana o spanku a tu w pracy do 15....

Powiem szczerze, że ja obecnie i w poprzedniej ciąży odstawiłam kawę od razu. Herbaty też nie pije, nie był to dla mnie jakiś duży problem bo zazwyczaj piłam jedną kawkę dziennie
Ja też tylko jedną dziennie, ale jednak piję, do tej pory z dwóch łyżeczek, teraz ograniczyłam się do jednej (kawy mielonej) 😁

Ja kawki raczej nie pije, i nie jest to dla mnie wyrzeczenie bo nigdy jej dużo nie piłam. Jakoś nawet nie mam ochoty 😁 natomiast czasem wypiję czarną herbatę, nie pomyślałam że też lepiej ją odstawić 🙈 mam za to do was inne pytanie - jako miłośniczka serów pleśniowych czytam w internetowych czy na pewno nie można, i wyczytałam, że można jest sery pleśniowe z pasteryzowanego mleka, np camembert z Turka. Albo, że można je jeść po obróbce termicznej (taki pieczony camembert... 🤤) Jak Wy się na to zapatrujecie? Necie sery pleśniowe? Już zostańmy przy tych camembert i brie, bo takiej gorgonzoli to sama bym się jednak bała chyba.
No niby właśnie z pasteryzowanego mleka można, bo bakterie listeria giną przy obróbce cieplnej 🙂 ja akurat nie jestem fanką serów pleśniowych. Zjeść zjem ale bez problemu się obędę 😉

Hej dziewczyny jak tam się dziś czujecie? U nas pogoda względna a nawet bardzo ciepło do sklepu można w samej bluzie śmigać ☀️Wybrać się trzeba na płac zabaw z młodà😌

Rzeczywiście sporo nas ma już dzieci wogule ile macie lat i w jakim wieku dzieci?
Ja mam 38
Syn 13 lat i córka 5 w czerwcu skończy❤️
Marzy mi się zdrowa ciąża bez powikłań bo mam bardzo obciążony wywiad ;( ale gdzieś tam myśle że gdyby się udało bardzo ale to bardzo chciałabym mieć taka 2 córcię jak ta moja złote dziecko❤️
Nastolatek 🥸też kochany ale wiadomo już chormony szaleją najlepsze jego słowo na wszystko to było by Nie ale jak pomyśle jaka ja byłam w jego wieku to naprawdę jest mega grzeczny🤪

Kawka☕️Pije rano z mleczkiem bez laktozy
Co do objawów brak jak byłam w ciąży 5lat temu z córka też mi nic nie dolegało🤪
Dziewczyny pytanie nie ciążowe macie może działki ogrodowe ? Osobiście uwielbiam i mam ogród poza domem kupę tam roboty już myśle o tym co by tam zmienić ulepszyć żeby było mniej roboty😎 Planujemy właśnie ognisko lub grila na sobotę. A wy jakie plany na najbliższe dni macie;)
Ja mam 32 lata (we wrześniu 33 kończę), a w domku 15 miesięczna córeczka ❤️❤️ w poprzedniej ciąży miałam straszne mdłości i wymioty do 11 tygodnia (schudłam aż 4kg) a tak poza tym to tylko bóle krzyżowe miałam a w tej póki co czasem mnie mdli i tyle 🙂

@FiMi jest szansa na dziewczynkę, jeśli czujesz się inaczej i masz duże mdłości. Ja tak miałam w ciąży z córką - mdlilo mnie maksymalnie. W ciąży z synem były mdłości, ale nie aż takie. Teraz tez mam mniejsze, choć wczorajszy dzień był ciężki - zmeczenie mnie dopadło takie, ze dzień był zupełnie bezproduktywny. Dziś mam więcej energii, wiec nadrabiam obowiązki.
Także ja czuje ze u mnie chyba chłopiec będzie. Chociaż są takie babeczki, które w każdej ciąży czuja się inaczej, albo tak samo a maja dzieci rożnej płci. Wiec nie ma co chyba wróżyć z fusów😉
U mnie np. w ciąży z córką szybko wyszły 2 kreseczki na teście. W ciąży z synem testy długo nie wychodziły. W ciąży z synem miałam plamienia i duże mdłości. W ciąży z córką nie :) Zobaczymy jak teraz. Test wyszedł szybko :)

Ja mam 32 lata (we wrześniu 33 kończę), a w domku 15 miesięczna córeczka ❤️❤️ w poprzedniej ciąży miałam straszne mdłości i wymioty do 11 tygodnia (schudłam aż 4kg) a tak poza tym to tylko bóle krzyżowe miałam a w tej póki co czasem mnie mdli i tyle 🙂
A powiedz mi czy podczas porodu też miałaś bóle krzyżowe? Czy miałaś cc? Mnie teraz też boli w krzyżu od początku i od razu pomyślałam o porodzie. 😁

reklama
Hej dziewczyny jak tam się dziś czujecie? U nas pogoda względna a nawet bardzo ciepło do sklepu można w samej bluzie śmigać ☀️Wybrać się trzeba na płac zabaw z młodà😌

Rzeczywiście sporo nas ma już dzieci wogule ile macie lat i w jakim wieku dzieci?
Ja mam 38
Syn 13 lat i córka 5 w czerwcu skończy❤️
Marzy mi się zdrowa ciąża bez powikłań bo mam bardzo obciążony wywiad ;( ale gdzieś tam myśle że gdyby się udało bardzo ale to bardzo chciałabym mieć taka 2 córcię jak ta moja złote dziecko❤️
Nastolatek 🥸też kochany ale wiadomo już chormony szaleją najlepsze jego słowo na wszystko to było by Nie ale jak pomyśle jaka ja byłam w jego wieku to naprawdę jest mega grzeczny🤪

Kawka☕️Pije rano z mleczkiem bez laktozy
Co do objawów brak jak byłam w ciąży 5lat temu z córka też mi nic nie dolegało🤪
Dziewczyny pytanie nie ciążowe macie może działki ogrodowe ? Osobiście uwielbiam i mam ogród poza domem kupę tam roboty już myśle o tym co by tam zmienić ulepszyć żeby było mniej roboty😎 Planujemy właśnie ognisko lub grila na sobotę. A wy jakie plany na najbliższe dni macie;)

Ja już kiedyś pisałam, ale sporo nowych dziewczyn jest, wiec napisze jeszcze raz. Mam 37 lat. W domu mam syna 8 lat i córkę 2 lata 8 miesięcy. Trzecie dziecko - najważniejsze żeby było zdrowe, będę się cieszyć tak samo czy to chłopiec czy dziewczynka, choć skrycie marzę o drugiej królewnie głównie z uwagi na moja córkę, która miałaby towarzyszkę zabaw trzy lata młodszą:) bo między synem a dzidziusiem będzie prawie 9 lat różnicy, wiec taka różnica wieku to już przepaść.

Mam ogrod i tez bardzo się cieszę ze są cieplejsze dni i będzie można korzystać w pełni. W ogóle ogrod/działka przy dzieciach to spore ułatwienie😉

Do góry