reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
A jak u was z uprawieniem seksu ?
Po biochemicznej w styczniu, teraz się wszystkiego boję,naczytalam sie ,że nie powinno uprawiać się seksu w pierwszych tyg ciazy zeby zmniejszyć ryzyko poronienia...

Ktoś jakieś badania dzisiaj albo wizyty zalicza? 😁 ja zrobiłam betę, do tego tsh, bo po 1 porodzie miałam poporodowe zapalenie tarczycy i muszę to kontrolować. Jutro wizyta, na którą wiem, że idę bez sensu, bo nic nie będzie widać, ale mam kilka pytań do lekarza ;)
Jak u Was samopoczucie? Jakieś objawy?
Ja dziś miałam badania z krwi różne, lekarz mnie skierował na poniedziałkowej wizycie. Korci mnie na betę skoczyć sprawdzić, ale nie wiem czy nie przesadzam 🙈 Może zrobię przed wizytą 24.03 dopiero 🤔
Co do objawów to boli mnie podbrzusze ale o wiele mniej niż w zeszlym tygodniu co mnie paradoksalnie też martwi 😅 czasem mnie zemdli ale nie wymiotuje, no i plecy bolą często, na dole, w lędźwiach. Lekko zmęczona jestem, ale do zniesienia zupełnie. Czekam na wyraźniejsze objawy bo aż nie dowierzam że jestem w ciąży, tyle czekania i tyle leków, badań, prób było 🙈

Ja dziś miałam badania z krwi różne, lekarz mnie skierował na poniedziałkowej wizycie. Korci mnie na betę skoczyć sprawdzić, ale nie wiem czy nie przesadzam 🙈 Może zrobię przed wizytą 24.03 dopiero 🤔
Co do objawów to boli mnie podbrzusze ale o wiele mniej niż w zeszlym tygodniu co mnie paradoksalnie też martwi 😅 czasem mnie zemdli ale nie wymiotuje, no i plecy bolą często, na dole, w lędźwiach. Lekko zmęczona jestem, ale do zniesienia zupełnie. Czekam na wyraźniejsze objawy bo aż nie dowierzam że jestem w ciąży, tyle czekania i tyle leków, badań, prób było 🙈
A jakie między innymi badania ? Bo mam wizytę w poniedziałek i się zastanawiam czy nie zrobić sobie morfologii chociaż czy cosik 😊😁

A jak u was z uprawieniem seksu ?
Po biochemicznej w styczniu, teraz się wszystkiego boję,naczytalam sie ,że nie powinno uprawiać się seksu w pierwszych tyg ciazy zeby zmniejszyć ryzyko poronienia...
No ja nie miałam przypadku poronienia ani żadnych plamień nawet i lekarz normalnie pozwolił jak nie ma bóli i plamień 😊

A jakie między innymi badania ? Bo mam wizytę w poniedziałek i się zastanawiam czy nie zrobić sobie morfologii chociaż czy cosik 😊😁
Kurcze, nie mam już tego skierowania, ale była ogólna morfologia, mocz, toxoplazmoza, wr (nie wiem co to), TSH (ale miałam z nim problem, dlatego trzeba sprawdzic), hcv... Nie pamiętam co jeszcze. Ale to lekarz da ci skierowanie na wszystko co potrzebne 🙂

reklama
U mnie zawroty głowy i lekkie nudności, duszność. @PasiastyOgon współczuję. Ja miałam tak dziwnie że wymioty miałam dopiero w 5 miesiącu kilka razy. A takie średnio estetyczne pytanie, co robiłaś z dzieckiem jak musiałaś zwymiotować? Robiłaś to do miski czy dziecko pod pachę i do łazienki, czy może do łóżeczka żeby przynajmniej był bezpieczny?

Do góry