reklama
Justyna3210
Fanka BB :)
Ja mam balsam z ziaji, smaruje co wieczór, okrutnie skóra mnie swędzi popołudniami, jak jest nawilżona to problem znika a serio nie można głaskać brzucha? Nie słyszałam o tym...Faktycznie pogoda straszna - gorąc cały dzień coś wieczór popadało ale nie wiele.
Zgadza się wieści cudowne
Jedynie muszę brać żelazo hemoglobina spada mi co badania i pani doktor wypisała receptę.
Jak trzeba to trzeba.
A powiedzcie mi dziewczyny smarujecie czymś ciało? Tzw biust brzuch i biodra chodzi mi o rozstępy.
Wiadomo że to nie jest najważniejsze i prawda taka czy to czy któraś będzie miała rozstępy zależy od genów jedne mają drugie nie mają.
U mnie na razie brak rozstępów ale pewnie z czasem gdy brzuch będzie rosół i będzie co raz większy to i pewnie pojawią się rozstępy.
I mam pytanie czy coś stosujecie ?
Ja trochę mam obawy bo naczytalam się i nasłuchałam że nie powinno się miziać brzuszka a wiadomo że przy kremach / maściach/ olejkach nie ma wyjścia.
maszak
Justynko nie wiem na ile w tym prawde, ale podobno można takim długim mizianiem skurcze wywołać. Jednak ja zawsze masowałam, codziennie i nic u mnie złego się nie działo.Ja mam balsam z ziaji, smaruje co wieczór, okrutnie skóra mnie swędzi popołudniami, jak jest nawilżona to problem znika a serio nie można głaskać brzucha? Nie słyszałam o tym..
Justyna3210
To dobrze że ja jestem leniwa na takie rzeczy i długo nie miziam - posmaruje i czekam aż się wchłonie niby to gorzej działa wtedy ale i tak dobrze, że smarujeJustynko nie wiem na ile w tym prawde, ale podobno można takim długim mizianiem skurcze wywołać. Jednak ja zawsze masowałam, codziennie i nic u mnie złego się nie działo.
Goodka
Moderator
Ja używam kremu i olejku z Musteli. Smaruję piersi, brzuch, boczki i pośladki. Nie używałam tych kosmetyków od początku i na piersiach zdążyły mi się porobić rozstępy - na nie dodatkowo stosuję serum z tej samej serii. Najbardziej boję się o brzuch, ale jak narazie nie mam tam ani jednegoFaktycznie pogoda straszna - gorąc cały dzień coś wieczór popadało ale nie wiele.
Zgadza się wieści cudowne
Jedynie muszę brać żelazo hemoglobina spada mi co badania i pani doktor wypisała receptę.
Jak trzeba to trzeba.
A powiedzcie mi dziewczyny smarujecie czymś ciało? Tzw biust brzuch i biodra chodzi mi o rozstępy.
Wiadomo że to nie jest najważniejsze i prawda taka czy to czy któraś będzie miała rozstępy zależy od genów jedne mają drugie nie mają.
U mnie na razie brak rozstępów ale pewnie z czasem gdy brzuch będzie rosół i będzie co raz większy to i pewnie pojawią się rozstępy.
I mam pytanie czy coś stosujecie ?
Ja trochę mam obawy bo naczytalam się i nasłuchałam że nie powinno się miziać brzuszka a wiadomo że przy kremach / maściach/ olejkach nie ma wyjścia.
G
guest-1693758626
Gość
Ja slyszalam o skurczach i o skracaniu się szyjki.Ja mam balsam z ziaji, smaruje co wieczór, okrutnie skóra mnie swędzi popołudniami, jak jest nawilżona to problem znika a serio nie można głaskać brzucha? Nie słyszałam o tym...
Wiec sama już nie wiem.
Wiadomo że jak mam zostać tygrysica w paski to zostanę i żadne cuda świata nie pomogą ale może da się jakoś zapobiec żeby było mniej tych pasków
G
guest-1693758626
Gość
Pani doktor właśnie na wizycie poleciła mi masc/ krem z Mustelli.Ja używam kremu i olejku z Musteli. Smaruję piersi, brzuch, boczki i pośladki. Nie używałam tych kosmetyków od początku i na piersiach zdążyły mi się porobić rozstępy - na nie dodatkowo stosuję serum z tej samej serii. Najbardziej boję się o brzuch, ale jak narazie nie mam tam ani jednego
Ja rozstępy mam ale to z dawna jak zaczęłam z dnia na dzień tyć.
Goodka
Moderator
Nie słyszałam o tym, że tak może się dziać Choć ja w sumie tylko rozsmarowuję krem i to tyle, nie masuję jakoś zaciekle Bo mi się nie chce Już i tak przełamałam moje lenistwo i stosuje te kremy codziennie po wieczornej kąpieliJa slyszalam o skurczach i o skracaniu się szyjki.
Wiec sama już nie wiem.
Wiadomo że jak mam zostać tygrysica w paski to zostanę i żadne cuda świata nie pomogą ale może da się jakoś zapobiec żeby było mniej tych pasków
G
guest-1693758626
Gość
To możemy sobie podać raczkiNie słyszałam o tym, że tak może się dziać Choć ja w sumie tylko rozsmarowuję krem i to tyle, nie masuję jakoś zaciekle Bo mi się nie chce Już i tak przełamałam moje lenistwo i stosuje te kremy codziennie po wieczornej kąpieli
Ja nigdy nie byłam zwolenniczką balsamów i innych cudów świata.
Ale na te rozstępy żeby zapobiec zaczęłabym cos stosować ale boję się właśnie o te skurcze
reklama
Kaasiek_96
Ja czytałam, że mizianie ( a raczej zaczepianie) brzucha może spowodować, że maluch będzie bardziej aktywny i to może prowadzić do skurczów.
Ale to myśle, ze na tym etapie nasze maluszki nie reagują aż tak na dotyk.
Ja miałam raz sytuacje, że mała tak się wiercila, że pierwszy raz stwardniał mi brzuch i chwile bolał, ale wtedy jej sama nie prowokowałam
Ale to myśle, ze na tym etapie nasze maluszki nie reagują aż tak na dotyk.
Ja miałam raz sytuacje, że mała tak się wiercila, że pierwszy raz stwardniał mi brzuch i chwile bolał, ale wtedy jej sama nie prowokowałam