Polecam bepanthen sensiderm na te zmianyWygląda jakby się trochę nadkazilo. U nas na różne zaczerwieniania polecali stosować vitelle ictamo.
reklama
Mi to wygląda na potówki, u nas pojawiają się przy karku. Mimo że mała śpi tylko w krótkim body to i tak jak jest ciepło to się pojawiają, odczucie temperatury ma na pewno po tacieTo jest krem tak?
Jak mały miał z miesiąc to miał kilka podobnych krost, lekarz kazał smarować Bepanthen Sensiderm, zastanawiam się czy może to pomóc?
Ja po prostu smaruje balsamem bo mam do skóry bardzo wrażliwej i po kilku dniach schodzi
Krem. Wysusza te zmiany różne.To jest krem tak?
Jak mały miał z miesiąc to miał kilka podobnych krost, lekarz kazał smarować Bepanthen Sensiderm, zastanawiam się czy może to pomóc?
Ja przed swietami bozego nardzodzenia zrobilam pierniki, duzo miodu w nich bylo, Ala miala tak zsypana buzie, ze balam sie, ze blizny zostana. Od tamtej pory nie jadlam miodu, zeszlo po masci sterydowej. Podobno miod jest bardzo silnym alergenemTa lekarka tez nam powiedziala, że to moze za ktoryms razem wyjsc. Mówiłam, że jadl juz dwa razy rybe i teraz dopiero cos mu wyszlo. Bardziej teraz obstawiam miód. Wieczorem i rano nie mial ani jednego bąbla. Rano zladlam owisanke i dodałam miodu i teraz całe nózki ma w bąblach... Z miodu latwiej zrezygnowac niż z mleka. Mleko przeciez jest wszedzie. Ale tez nie wydaje mi się, że to przez mleko. Nie ma żadnych objawów ze strony ukladu pokarmowego, wszystko jest w porzadku. Kurde nie dosc, że malo co jem i jestem wychudzona przez niespanie i niejedzenie i jeszcze mam sie teraz ograniczać... Podłamało mnie to troche.
Truskawka_1990
Fanka BB :)
Dziewczyny! A co to może być???
Synek ma całe plecki w malutkich kropeczkach (chyba potówki), ale też zauważyłam u niego takie czerwone plamy. Tylko że one pojawiają się i znikają… Spotkała się któraś z Was z czymś takim? Lepiej iść z tym do pediatry, czy od razu do dermatologa?
Synek ma całe plecki w malutkich kropeczkach (chyba potówki), ale też zauważyłam u niego takie czerwone plamy. Tylko że one pojawiają się i znikają… Spotkała się któraś z Was z czymś takim? Lepiej iść z tym do pediatry, czy od razu do dermatologa?
Załączniki
Unficzka
Przyszłam się wyżalić. Dzisiaj moja teściowa była u nas i akurat usypiałam małego, ssał pierś, zasnął i odłożyłam go do łóżka. A ona była wielce zbulwersowana, że on tak zasypia, a powinnam go położyć do łóżka i sam powinien zasnąć. Tak samo wieczorem powinnam dać butelkę w łóżeczku, wypije, powinien zasnąć i obudzić się dopiero rano. Czuję się jakbym była beznadziejna matką, która nic nie umie, taki był ton wypowiedzi. Czy na prawdę wszystkie Wasze dzieci śpią już całą noc i zasypiają same, bez noszenia i bujania ?
Truskawka_1990
40 minut później… Jakaś kontaktowa czy co?Dziewczyny! A co to może być???
Załączniki
Truskawka_1990
Taaa, teściowych dzieci to w ogóle idealne były! I są nadal. Nie przejmuj się takim gadaniem. Ja się dowiedziałam, że takiemu małemu dziecku się zębów nie myje Kto to słyszał dwa zęby myć Dawniej takich szczoteczek nie bylo… „Jemu (mojemu mężowi) nie myłam i zobacz jakie ma zdrowe” Także tak.Przyszłam się wyżalić. Dzisiaj moja teściowa była u nas i akurat usypiałam małego, ssał pierś, zasnął i odłożyłam go do łóżka. A ona była wielce zbulwersowana, że on tak zasypia, a powinnam go położyć do łóżka i sam powinien zasnąć. Tak samo wieczorem powinnam dać butelkę w łóżeczku, wypije, powinien zasnąć i obudzić się dopiero rano. Czuję się jakbym była beznadziejna matką, która nic nie umie, taki był ton wypowiedzi. Czy na prawdę wszystkie Wasze dzieci śpią już całą noc i zasypiają same, bez noszenia i bujania ?
A jak teściowa była młodą mamą to tak jej gładko szło z jej dziećmi? Co to w ogóle za pouczanie, "bo dziecko powinno"... Jak mnie to wkurza. To Ty znasz swoje dziecko, wiesz czego potrzebuje i jak masz się nim zająć. Ona miała dzieci ostatnio pewnie dalej jak 30 lat temu, wtedy dzieci do roku czasu spowijało się w becik i leżało tak cały dzień patrząc w sufit, nie miało Orawa zakwilić i to było normalne więc co ona Cię poucza... I najgorsze co możesz teraz zrobić, to przejmować się jej gadaniem i tracić wiarę w siebie. Inaczej napisałabym ostatnie zdanie Twojego postu: Czy na prawdę wszystkie teściowe to muszą być jędze i się wtrącać?Przyszłam się wyżalić. Dzisiaj moja teściowa była u nas i akurat usypiałam małego, ssał pierś, zasnął i odłożyłam go do łóżka. A ona była wielce zbulwersowana, że on tak zasypia, a powinnam go położyć do łóżka i sam powinien zasnąć. Tak samo wieczorem powinnam dać butelkę w łóżeczku, wypije, powinien zasnąć i obudzić się dopiero rano. Czuję się jakbym była beznadziejna matką, która nic nie umie, taki był ton wypowiedzi. Czy na prawdę wszystkie Wasze dzieci śpią już całą noc i zasypiają same, bez noszenia i bujania ?
Moja też uważa, że jestem nieodpowiedzialna i wszystko źle przy dziecku robię. Standard
reklama
Ooo tak, uwielbiam Cię za ten post! Dwa pierwsze zdania w punktTaaa, teściowych dzieci to w ogóle idealne były! I są nadal. Nie przejmuj się takim gadaniem. Ja się dowiedziałam, że takiemu małemu dziecku się zębów nie myje Kto to słyszał dwa zęby myć Dawniej takich szczoteczek nie bylo… „Jemu (mojemu mężowi) nie myłam i zobacz jakie ma zdrowe” Także tak.
A co do mycia zębów, to u mnie to samo, ale teściowa to w ogóle uważa, że jak sama nosi sztuczną szczękę to codziennie zębów nie musi myć. Po co, jak są sztuczne