Kobietki bo ja mam zamrożone z 25 torebek mleka ale teraz czytam ze zamrożone mleko jest ważne 3-6miesiecy . Gdzie mleko jest z listopada grudnia bo wtedy ściągałam juz teraz nie ściągam bo w miarę mam uregulowana laktacje w nocy ściągam jak maluch spi dłużej ale tylko palcami do umywalki zazwyczaj. Maluch jutro zaczyna 4 miesiąc wiec co te mleko mam rozmnażać i chociaż dodawać do kąpieli żeby się nie zmarnowało? Jestem rozdarta bo jestem spokojniejsza ze w razie w mam zapas mleka w zamrażalce a tu taki psikusCzęsto tylko w lodówce bo jakoś szybko jest potrzebne ale zapasy do zamrażarki też robię. Koleżanka mi doradziła żeby teraz więcej ściągać bo później już jest coraz trudniej więc przydadzą się zapasy.
reklama
Ale mowia ze mleko zamrożone specyficznie pachnie to mam go myc w dziwnie pachnącej wodzie ?Kobietki bo ja mam zamrożone z 25 torebek mleka ale teraz czytam ze zamrożone mleko jest ważne 3-6miesiecy . Gdzie mleko jest z listopada grudnia bo wtedy ściągałam juz teraz nie ściągam bo w miarę mam uregulowana laktacje w nocy ściągam jak maluch spi dłużej ale tylko palcami do umywalki zazwyczaj. Maluch jutro zaczyna 4 miesiąc wiec co te mleko mam rozmnażać i chociaż dodawać do kąpieli żeby się nie zmarnowało? Jestem rozdarta bo jestem spokojniejsza ze w razie w mam zapas mleka w zamrażalce a tu taki psikus
To nocne podobno jest bardziej tłuste ale tym się akurat nie przejmuje. Ja mam dwie butelki do laktatora i ściągam najpierw do jednej i wstawiam do lodówki, przy kolejnym ściąganiu do drugiej butelki i też do lodówki. I łączę dopiero jak obie butelki sa minimum 3h w lodówce bo wtedy mają ta sama temperaturę. Ale zdarza mi się też mrozic takie porcje po 30ml bo łatwiej tym potem dysponować i szybciej się rozmraża.Ale ściągasz za każdym razem do osobnej butelki? Bo chyba nie można łączyc mleka o różnej temperaturze i też inny jest skład w dzień i w nocy.
Jabym powiedziała że chyba byś musiała zacząć je wykorzystywać bo szkoda żeby się zmarnowalo.Kobietki bo ja mam zamrożone z 25 torebek mleka ale teraz czytam ze zamrożone mleko jest ważne 3-6miesiecy . Gdzie mleko jest z listopada grudnia bo wtedy ściągałam juz teraz nie ściągam bo w miarę mam uregulowana laktacje w nocy ściągam jak maluch spi dłużej ale tylko palcami do umywalki zazwyczaj. Maluch jutro zaczyna 4 miesiąc wiec co te mleko mam rozmnażać i chociaż dodawać do kąpieli żeby się nie zmarnowało? Jestem rozdarta bo jestem spokojniejsza ze w razie w mam zapas mleka w zamrażalce a tu taki psikus
Ja już dawałam rozmrażane małej i nie czułam żeby jakoś źle pachniało.
Inaczej smakuje. Koleżanki syn nie chciał pić tego z zamrażarki to ta z desperacji dawała tam trochę cukru pachnieć inaczej będzie jeśli masz w zamrażarce warzywa, zieleninę przede wszystkim. To wszystko tym przechodzi niestety kiedyś miałam mus truskawkowy czy wiśnie o zapachu natki pietruszkiAle mowia ze mleko zamrożone specyficznie pachnie to mam go myc w dziwnie pachnącej wodzie ?
Ja tak 6 miesięcy. Ale zakładam że moze mi się zmienić nastawienie.A ile czasu planujecie kp?
KochamGrejpfruty
Aktywna w BB
Czy ktoras z was spotkala sie z problemem wedzidelka, I jego podcieciem? U nas 3 stopien, niepodciety w szpitalu , zaczyna dawac objawy przy karmieniu.
Ja.mama
Fanka BB :)
Dziewczyny,
Czy Wasze pociechy są też tak płaczliwe?Nasza córeczka płacze i płacze. Nie może zasnąć bo wybudzają ją co chwila jakieś strachy i wtedy znowu płacze...zmiana pozycji? Płacz. Nie może beknąć? Płacz. Beknie? Płacz.
Jak już nie płacze (głównie rano) to wtedy jest bardzo pogodna, gadająca, chętnie się bawi.
Kilka dni temu byliśmy u lekarza i podobno jest wszystko w porządku, a ja już czasami nie mam siły ...
Czy Wasze pociechy są też tak płaczliwe?Nasza córeczka płacze i płacze. Nie może zasnąć bo wybudzają ją co chwila jakieś strachy i wtedy znowu płacze...zmiana pozycji? Płacz. Nie może beknąć? Płacz. Beknie? Płacz.
Jak już nie płacze (głównie rano) to wtedy jest bardzo pogodna, gadająca, chętnie się bawi.
Kilka dni temu byliśmy u lekarza i podobno jest wszystko w porządku, a ja już czasami nie mam siły ...
reklama
K1991
Fanka BB :)
Mam identycznie z moim małym, co chwilę się lęka bo drzwi na dole mąż otworzył, bo za głośno chodzę, bo pokarm się cofa. Też pediatra nie widzi w tym nic złego ale lekko nie jest, zwłaszcza że przez to wszystko nie jest wyspany i chce być dużo noszony. A najdziwniejsze że usypiam go z hałasem radia bądź telewizji, ale i tak jest bardzo czujny i drobna zmiana go rozbudzaDziewczyny,