reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Opis książkowy. Ten śluz to jak opiszesz? Kupy są płynne, powiedzmy taka rzadsza ale płynna musztarda. Zolty kolor ok.
Stękanie i mruczenie to tez norma. Dobrze ze robi i ze gazy są. Pomoc możesz masując brzuszek zgodnie ze wsk zegara, podnosić nóżki do góry, nosić na leniwca, układać na brzuszku, dawać espumisan przed karmieniem. To z takich podstawowych metod ale póki nie ma płaczu i ewidentnego bólu to to co opisujesz to definicja 3 tyg niemowlaka :)))
Tak jak piszesz, rzadsza ale plynna musztarda, a sluz to takie nitki. Niby wszystko to robie, espumisan daje raz dziennie bo nie widze po nim wiekszej poprawy. Syn mial podobne kupy ale zielone i pojawila sie wysypka na buzi i jak odstawilam nabial bylo ok. A tu "tylko" ten sluz

reklama
Denerwuje mnie, że co chwilę ktoś mówi nam co innego. Położna kazała mi kropić mlekiem oczko synkowi, bo zaczęło ropieć i tak robiłam, a wczoraj pediatra powiedziała, że absolutnie nie, bo dodatkowe bakterie tam są i krople do oczu nam przepisała. Przynajmniej widać teraz poprawę po tych kroplach. Schodzi mu też skóra z paluszka. Położna mówiła, że to nic i żeby zostawić. Znowu pediatra miała inne zdanie,zs.to od tego paluszka zakaża sobie oczko i też maść na ten paluszek przepisała. Bądź tu mądry
Mojemu małemu też ropiało oczko i zakrapialam mu oczko 3 razy dziennie przez 5 dni i przeszło.
Dziewczyny karmiące piersią, czy tez Was tak bolą piersi? Mam takie jakby mrowienie, ale bolesne...

Ja we wtorek wyszłam z domu bez laktatora tzn byliśmy na wizytach u 2 lekarzy mały normalnie jadl z piersi ale nie wiem czy nawal się tego dnia trafił czy co tak mnie bolaly piersi ze w toaletach ściągałam mleko palcami...
Bylam wczoraj u lekarza bo 38st goraczki piersi gorące bolące.. porobiły mi się zostaje mam zgrubienie mam antybiotyk żeby nie zrobił się stan zapalny..szok
Karmie piersią ale bol jest okropny szczególnie z jednej
Cieple oklady przed karmieniem karmienie później oklady z zimnej kapusty pomiędzy spaniem małego jak boli ściągam laktatorem do uczucia ulgi
Jakby wszystkiego bylo malo jeszcze bol piersi potrzebny...
Mały ma zmienione zelazo bo pomimo tego że braliśmy miesiac aciferol start. zelazo jeszcze spadło a nie się poprawiło.. mamy jeszcze dołączone witaminy z grupy B oraz zmieniona witaminę d
Mały ma nadal kolki ze nie spie wgl delicol espumisan bio gaja chyba nie pomagają wgl

Tak jak piszesz, rzadsza ale plynna musztarda, a sluz to takie nitki. Niby wszystko to robie, espumisan daje raz dziennie bo nie widze po nim wiekszej poprawy. Syn mial podobne kupy ale zielone i pojawila sie wysypka na buzi i jak odstawilam nabial bylo ok. A tu "tylko" ten sluz
Ale czy on płacze przy tym? Bo takie stękanie i mruczenie to normalne. Moja w nocy jest bardzo głośna. Nie mam doświadczenia z alergiami i odstawianiem produktów wiec nie chce się wypowiadać.

Mojemu małemu też ropiało oczko i zakrapialam mu oczko 3 razy dziennie przez 5 dni i przeszło.
Dziewczyny karmiące piersią, czy tez Was tak bolą piersi? Mam takie jakby mrowienie, ale bolesne...
Jak karmisz czy poza tym czasem? Bo takie mrowienie to czesto napływ pokarmu. Ale nie powinno być bolesne, raczej takie intensywne doznanie na granicy bólu i przyjemności.

Ja we wtorek wyszłam z domu bez laktatora tzn byliśmy na wizytach u 2 lekarzy mały normalnie jadl z piersi ale nie wiem czy nawal się tego dnia trafił czy co tak mnie bolaly piersi ze w toaletach ściągałam mleko palcami...
Bylam wczoraj u lekarza bo 38st goraczki piersi gorące bolące.. porobiły mi się zostaje mam zgrubienie mam antybiotyk żeby nie zrobił się stan zapalny..szok
Karmie piersią ale bol jest okropny szczególnie z jednej
Cieple oklady przed karmieniem karmienie później oklady z zimnej kapusty pomiędzy spaniem małego jak boli ściągam laktatorem do uczucia ulgi
Jakby wszystkiego bylo malo jeszcze bol piersi potrzebny...
Mały ma zmienione zelazo bo pomimo tego że braliśmy miesiac aciferol start. zelazo jeszcze spadło a nie się poprawiło.. mamy jeszcze dołączone witaminy z grupy B oraz zmieniona witaminę d
Mały ma nadal kolki ze nie spie wgl delicol espumisan bio gaja chyba nie pomagają wgl
Zapalenie piersi - strasznie się tego boje. Może gdzieś zawialas przy tym wszystkim? Oby szybko minęło.

Zapalenie piersi - strasznie się tego boje. Może gdzieś zawialas przy tym wszystkim? Oby szybko minęło.
Czytalam o zawianiu , cdl ostatnio się wypowiadała na instagramie ze cyckow owiac się nie da tak samo jak np jednej nogi ? Ile w tym prawdy?🤷‍♀️podobno kobiety moga wystawiać cycka na minusowych temperaturach i karmic

Czasem jak je z mojej prawej piersi to takie rwanie jakby czuje aż pod pachę
Upewnij się ze dobrze chwyta. Ja moja muszę poprawiać bo sama to by za płytko chwytała. I to tak nagle od jakichś dwóch tygodni bo wcześniej ładnie głęboko. Nieprawidłowy chwyt może powodować takie bóle. Oczywiście wykluczyć musisz wszystko inne. Zapchany kanalik czy coś…

reklama
Czytalam o zawianiu , cdl ostatnio się wypowiadała na instagramie ze cyckow owiac się nie da tak samo jak np jednej nogi ? Ile w tym prawdy?🤷‍♀️podobno kobiety moga wystawiać cycka na minusowych temperaturach i karmic
Ja jak karmie to mam mega na zimno wrażliwe piersi wiec bardzo chronię. (Kto ostatnio szukał bolerek wełnianych na Vinted? :))) moja koleżanka dostała zapalenia piersi po mega głupim pomyśle podczas ferii zimowych (opalanie w bikini na stoku). Myśle ze nie każdy jest tak samo wrażliwy na zimno akurat ale może to mieć wpływ na niektóre z nas.

Do góry