reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Podobno 40 można stosować i 2x25kropel
U mnie pediatra powiedziała że 40 mozna stosować 2x5 kropel... gdzie wgl mu to nie pomagało dlatego testujemy teraz sab simplex 3x10 kropel ale nie wiele dają jak narazie stosujemy od środy a największe kolki w nocy dzis chyba wjedzie windi choć trochę się obawiam

W ogóle nie zrobiła sama kupki od 48 godzin. Stęka steka meczy się i nic. Gazy idą jSk nóżkami popracujemy (pozycja zgięcia w scyzoryk). A kupka wychodzi tylko przy windy i to taka fest. Robimy co 12h czyli będzie czwarty raz na te noc jeśli nie zrobi. W tym tygodniu lekarz to będę pytać co z tym zrobić.
Koleżanko jak to jest z tym windi ? Jak go aplikować czy to odrazu odgazowuje czy trzeba trochę to przytrzymać? Jeśli dzis będzie taki krzyk jak wczoraj w nocy to pewnie zrobię podejście do tego

Koleżanko jak to jest z tym windi ? Jak go aplikować czy to odrazu odgazowuje czy trzeba trochę to przytrzymać? Jeśli dzis będzie taki krzyk jak wczoraj w nocy to pewnie zrobię podejście do tego
Generalnie dokładnie z instrukcja. Natłuszczamy lekko końcówkę windy oraz pupkę no i nóżki do góry i wkładamy delikatnie (!!!!). Ja zamykam oczy a mąż wkłada (zabrzmiało…). Trzymasz kilka dobrych sekund tak do 10 i w zasadzie natychmiastowo uwalniają się gazy no i u nas zawsze kałuża kupy idzie aż pod plecy. Obok worek sobie na te brudy przygotować no i potem do wanny najlepiej. Mąż doczytał ze max 3 razy dziennie. W ranach jednej aplikacji można włożyć i wyjąc kulka razy ruręczke aż dzidziuś będzie wyraźnie zrelaksowany. Po takiej aplikacji wyrzucić całość. Powodzenia!

U nas dziś trzy kupy wiec norma także dzień bez wiaterka. Cieszę się bo 48h tylko dzięki niemu sie wypróżniala. Jutro fizjoterapia dla niej.

Generalnie dokładnie z instrukcja. Natłuszczamy lekko końcówkę windy oraz pupkę no i nóżki do góry i wkładamy delikatnie (!!!!). Ja zamykam oczy a mąż wkłada (zabrzmiało…). Trzymasz kilka dobrych sekund tak do 10 i w zasadzie natychmiastowo uwalniają się gazy no i u nas zawsze kałuża kupy idzie aż pod plecy. Obok worek sobie na te brudy przygotować no i potem do wanny najlepiej. Mąż doczytał ze max 3 razy dziennie. W ranach jednej aplikacji można włożyć i wyjąc kulka razy ruręczke aż dzidziuś będzie wyraźnie zrelaksowany. Po takiej aplikacji wyrzucić całość. Powodzenia!

U nas dziś trzy kupy wiec norma także dzień bez wiaterka. Cieszę się bo 48h tylko dzięki niemu sie wypróżniala. Jutro fizjoterapia dla niej.
U nas dzis jedna kupa i to jeszcze zielonkawa ze sluzem ... masakra do tej pory 3-4 żółte kupki tak jak powinno być...
zbliża się noc i juz placz napinanie bol brzucha pomimo tego sab simplexu...

U nas to nic nie dało mały jeszcze bardziej się rozchodził... poleciały 3 krople kupy mąż mowi ze może 3 baki masakra

U nas to nic nie dało mały jeszcze bardziej się rozchodził... poleciały 3 krople kupy mąż mowi ze może 3 baki masakra
Przykro mi :/ u nas było 12 godzin bez kupy za każdym razem wiec leciało co nie miara. Ale jak piszesz ze zielonkawe ze śluzem to chyba lepiej z lekarzem skonsultować. Od 3/4 tygodnia to właśnie 3/4 kupy dziennie płynne kolor musztarda.

Trzymajcie się. Ja się kładę no i niech kić będzie ze mną. I z wami :)

Dziewczyny, u nas kupy sa, male, ale w kazdej pieluszce, zolte z bialymi grudkami, ale bakow nie slychac i nie odbija po jedzeniu, czesto pojawia sie takie jakby krztuszenie. Nie wiem jak jej pomoc, dzis w nocy kilka godzin placzu, prezenia sie. Macie jakies pomysly?

reklama
Czy Waszym dzieciaczkom też schodzi/łuszczy się skóra?
Helence łuszczy się prawie wszędzie i zastanawiam się co robić...

Do góry