My używamy Dada z Biedronki z Lidla i Pampers nie sprawdziły nam się, za każdym razem siku albo kupka lądowały na ubrankuHej dziewczyny macie już jakieś typy pieluszek które najlepiej wam się sprawdzają? Ja przetestowalam pampers premium, bambo i lupilu i wygrywają te pierwsze. Mam jeszcze bambiboo ale rozmiar S jeszcze za duży. Jakie jeszcze warto przetestować wg was? Pampersa lubię najbardziej bo wydają mi się najbardziej miękkie i wygodnie układające się. Lupilu zaczęłam ale pierwsze wrażenie kiepskie i pierwszy raz mi się przelała przy względnie suchej pieluszce. Bambo nie były złe, trochę sztywniejsze niż pampers. Jakie u was typy???
reklama
Mam to samo. U Ciebie to pierwsze dziecko to odsypiaj w dzień. Nie chodźcie przy dziecku jak śpi w dzień na paluszkach tylko normalnie hałasujcie by ogarnelo kiedy noc kiedy dzień. Z czasem się przestawi. Mi tak poradziła położna przy pierwszym dziecku, bo on też lubił poszaleć w nocy.A to widzisz,co dziecko to inaczej. W moimi najbliższymi otoczeniu większość mam jest właśnie najbardziej zadowolona z tych pieluch z Biedronki, a najgorsze opinie mają te produkowanego dla Lidla- póki co podzielam opinię .
Dziewczyny, jak jest u Was ze sianiem Waszych dzieci? Mój synek w dzień pięknie śpi, po trzy godziny spokojnie, za to jak przychodzi noc to zaczynają się cyrki. Usypiam go z dwie godziny, zaśnie na 20 minut i z powrotem ryk. Nie mam już siły, całe noce nie śpię. Macie jakiś pomysł co zrobić żeby nauczył się rozróżniać dzień i noc?
pomidorowaglowa
Zaangażowana w BB
My metodą prób i błędów, będziemy próbować po kolei
Unficzka
Fanka BB :)
Mam to samo. U Ciebie to pierwsze dziecko to odsypiaj w dzień. Nie chodźcie przy dziecku jak śpi w dzień na paluszkach tylko normalnie hałasujcie by ogarnelo kiedy noc kiedy dzień. Z czasem się przestawi. Mi tak poradziła położna przy pierwszym dziecku, bo on też lubił poszaleć w nocy.
Póki co tak robimy, w dzień normalnie funkcjonujemy, wszystko robimy, może być na prawdę głośno i duże zamieszanie i Mały śpi mimo wszystko. Jak tylko zbliża się noc to zaczynają się cyrki i nocne życie, dobrze i cicho jest tylko przy cycku...
Witaj w klubie nocne życie zaczyna się od 24 do 3-4 nieraz 6 drzemki na cyckach i ciumkanie cycka zamiast smoczka bo smoczek ble. Później maluch zasypia od 6 do 9-10 i od 10 do 16 oczy jak 5zl a później spi po 3 h jak narazie tak wygląda jego dzien od kilku dniPóki co tak robimy, w dzień normalnie funkcjonujemy, wszystko robimy, może być na prawdę głośno i duże zamieszanie i Mały śpi mimo wszystko. Jak tylko zbliża się noc to zaczynają się cyrki i nocne życie, dobrze i cicho jest tylko przy cycku...
Dodatkowo nie umiem spać w dzień wiec jest ciekawie
Unficzka
Witaj w klubie nocne życie zaczyna się od 24 do 3-4 nieraz 6 drzemki na cyckach i ciumkanie cycka zamiast smoczka bo smoczek ble. Później maluch zasypia od 6 do 9-10 i od 10 do 16 oczy jak 5zl a później spi po 3 h jak narazie tak wygląda jego dzien od kilku dni
Dodatkowo nie umiem spać w dzień wiec jest ciekawie
Jak bardzo Cię rozumiem, nawet godziny prawie się zgadzają, poza tym u nas też smoczek be... Ciekawa jestem ile jeszcze takich nocy nas czeka, też nie potrafię spać w dzień, ale czasami po prostu padam ze zmęczenia. Próbowałam już wszystkiego, włącznie z kąpielą o 23, ale nie znalazłam sposobu żeby Synek spał w dzień. Położna sugerowała żeby brać go do naszego łóżka w nocy. Niestety, zrobiłem tak na próbę przez trzy noce-efektòw brak.
U nas maluszek tez byl tak aktywny bo oczywiście kolki się zaczęły na początku włączony espumisan ale nie pomogło teraz delicol i Probiotyk i jest deczko lepiej chociaż az tak nie płacze, ale wraz mam nocne dziecko miejmy nadzieję że się przestawia nasze bobaski. U nas po kąpieli mam wrażenie że jeszcze bardziej pobudzony maluszekJak bardzo Cię rozumiem, nawet godziny prawie się zgadzają, poza tym u nas też smoczek be... Ciekawa jestem ile jeszcze takich nocy nas czeka, też nie potrafię spać w dzień, ale czasami po prostu padam ze zmęczenia. Próbowałam już wszystkiego, włącznie z kąpielą o 23, ale nie znalazłam sposobu żeby Synek spał w dzień. Położna sugerowała żeby brać go do naszego łóżka w nocy. Niestety, zrobiłem tak na próbę przez trzy noce-efektòw brak.
Dodatkowo ja umiem karmic tylko w jednej pozycji klasycznej wiec cala noc na siedząc, ale dobre i to bo cieszę się że maluszek załapał cycka bo na początku mial problem ze złapaniem to ściąganie laktatorem karmienie butelka wyparzanie wszystkiego usypianie było jeszcze gorzej niż terazU nas maluszek tez byl tak aktywny bo oczywiście kolki się zaczęły na początku włączony espumisan ale nie pomogło teraz delicol i Probiotyk i jest deczko lepiej chociaż az tak nie płacze, ale wraz mam nocne dziecko miejmy nadzieję że się przestawia nasze bobaski. U nas po kąpieli mam wrażenie że jeszcze bardziej pobudzony maluszek
Unficzka
U nas maluszek tez byl tak aktywny bo oczywiście kolki się zaczęły na początku włączony espumisan ale nie pomogło teraz delicol i Probiotyk i jest deczko lepiej chociaż az tak nie płacze, ale wraz mam nocne dziecko miejmy nadzieję że się przestawia nasze bobaski. U nas po kąpieli mam wrażenie że jeszcze bardziej pobudzony maluszek
Póki co kolek nie ma ( chyba, że nie umiem rozpoznać?), tylko trafił się egzemplarz "sowy" lub.jeszcze nie nauczył się, że noc jest od spania...
reklama
Poznajemy dopiero nasze dzieci,uczymy się ich ❤będzie tylko lepiejPóki co kolek nie ma ( chyba, że nie umiem rozpoznać?), tylko trafił się egzemplarz "sowy" lub.jeszcze nie nauczył się, że noc jest od spania...