reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Zaczynam mieć coraz większe wyrzuty sumienia.
Dzisiaj ściągnęłam niecałe 20ml mleka, mały nie chce ssać piersi.. Ratuje tylko to modyfikowane, którym go dokarmiam.
Pije herbatę, stymuluje laktatorem, przystawiam i łapie ale pociągnie i puszcza.. Zaczynam czuć się tak jakby coś ze mną było nie tak.. Tyle dobrze, że widzę jak przybiera i zmienia się z dnia na dzień.. Staje się zupełnie innym dzidziusiem.. Jestem totalnie zakochana w nim tj w mojej córci i chyba to mnie trzyma bo mam ochotę się rozpłakać przez to karmienie... Czemu niektóre kobiety mają mleko i to się rozwija a u mnie wygląda jak wygląda 😑

Zaczynam mieć coraz większe wyrzuty sumienia.
Dzisiaj ściągnęłam niecałe 20ml mleka, mały nie chce ssać piersi.. Ratuje tylko to modyfikowane, którym go dokarmiam.
Pije herbatę, stymuluje laktatorem, przystawiam i łapie ale pociągnie i puszcza.. Zaczynam czuć się tak jakby coś ze mną było nie tak.. Tyle dobrze, że widzę jak przybiera i zmienia się z dnia na dzień.. Staje się zupełnie innym dzidziusiem.. Jestem totalnie zakochana w nim tj w mojej córci i chyba to mnie trzyma bo mam ochotę się rozpłakać przez to karmienie... Czemu niektóre kobiety mają mleko i to się rozwija a u mnie wygląda jak wygląda 😑
U mnie to samo. Dziś 12 dzien po porodzie a ja ściągam max 20 ml, a mały nie chce łapać piersi, wręcz jest ogromna afera jak próbuje go przystawić:( wiec mieszam to 20 ml z mm. W ogóle mm to jedyne co mu odpowiada.
A Jakie dajesz mm? Ja kupiłam z Hippa i jest ok, w sensie są codziennie kupki i nie widzę problemów po tym mleku. Wydaje się ok ale może są jakies lepsze mm?

Mi też nic nie pomogło. Wywar z liści malin, spacery, skakanie na piłce, ananas... rozwarcie na 1 cm i dzisiaj drugi raz masaż szyjki. Dzisiaj 41 tydzień, permanenty nerw i sto wiadomości od znajomych, czy coś się dzieje. Przestałam wierzyć w jakiekolwiek magiczne sposoby na przyspieszenie...
Mi też nic nie pomogło. Wywar z liści malin, spacery, skakanie na piłce, ananas... rozwarcie na 1 cm i dzisiaj drugi raz masaż szyjki. Dzisiaj 41 tydzień, permanenty nerw i sto wiadomości od znajomych, czy coś się dzieje. Przestałam wierzyć w jakiekolwiek magiczne sposoby na przyspieszenie...
Masakra…. 41 tydzień🤦‍♀️ A nie dostałaś skierowania na wywołanie ?

Masakra…. 41 tydzień🤦‍♀️ A nie dostałaś skierowania na wywołanie ?
Jak byłam kilka tygodni temu w szpitalu to leżała dziewczyna 41 tydz i na obchodzie ordynator do niej " oj nie chcemy wczesniaczka poczekamy" hehe 😂😂😂😂 a więc kochana czekaj aż się zacznie dziać😊😊😊 ... a tak na poważnie to pewnie dzień dwa i juz maleństwo będzie z tobą ☺☺

reklama
Jak byłam kilka tygodni temu w szpitalu to leżała dziewczyna 41 tydz i na obchodzie ordynator do niej " oj nie chcemy wczesniaczka poczekamy" hehe 😂😂😂😂 a więc kochana czekaj aż się zacznie dziać😊😊😊 ... a tak na poważnie to pewnie dzień dwa i juz maleństwo będzie z tobą ☺☺
To jakiś koszmar 🙈 kiepski zart doktorka 😂

Do góry