Maleństwo samo wypluwa cycka ? U mnie cały czas by ciumkał a jak zabiorę to nie idzie uspacU nas karmienie trwa około 30-45 minut, później odbijanie, tulenie do snu i zamykamy się w około 1h15min. Tak standardowo, są też odstępstwa
reklama
Ja jak widzę że mój sutek z źródła pożywienia zmienia się w smoczek, a dziecko śpi to delikatnie zabieram.[/QUOTE]Maleństwo samo wypluwa cycka ? U mnie cały czas by ciumkał a jak zabiorę to nie idzie uspac
MiśZielinka
Fanka BB :)
Zaczynam mieć coraz większe wyrzuty sumienia.
Dzisiaj ściągnęłam niecałe 20ml mleka, mały nie chce ssać piersi.. Ratuje tylko to modyfikowane, którym go dokarmiam.
Pije herbatę, stymuluje laktatorem, przystawiam i łapie ale pociągnie i puszcza.. Zaczynam czuć się tak jakby coś ze mną było nie tak.. Tyle dobrze, że widzę jak przybiera i zmienia się z dnia na dzień.. Staje się zupełnie innym dzidziusiem.. Jestem totalnie zakochana w nim tj w mojej córci i chyba to mnie trzyma bo mam ochotę się rozpłakać przez to karmienie... Czemu niektóre kobiety mają mleko i to się rozwija a u mnie wygląda jak wygląda
Dzisiaj ściągnęłam niecałe 20ml mleka, mały nie chce ssać piersi.. Ratuje tylko to modyfikowane, którym go dokarmiam.
Pije herbatę, stymuluje laktatorem, przystawiam i łapie ale pociągnie i puszcza.. Zaczynam czuć się tak jakby coś ze mną było nie tak.. Tyle dobrze, że widzę jak przybiera i zmienia się z dnia na dzień.. Staje się zupełnie innym dzidziusiem.. Jestem totalnie zakochana w nim tj w mojej córci i chyba to mnie trzyma bo mam ochotę się rozpłakać przez to karmienie... Czemu niektóre kobiety mają mleko i to się rozwija a u mnie wygląda jak wygląda
U mnie to samo. Dziś 12 dzien po porodzie a ja ściągam max 20 ml, a mały nie chce łapać piersi, wręcz jest ogromna afera jak próbuje go przystawić wiec mieszam to 20 ml z mm. W ogóle mm to jedyne co mu odpowiada.Zaczynam mieć coraz większe wyrzuty sumienia.
A Jakie dajesz mm? Ja kupiłam z Hippa i jest ok, w sensie są codziennie kupki i nie widzę problemów po tym mleku. Wydaje się ok ale może są jakies lepsze mm?
Kucielka89
Zaciekawiona BB
Mi też nic nie pomogło. Wywar z liści malin, spacery, skakanie na piłce, ananas... rozwarcie na 1 cm i dzisiaj drugi raz masaż szyjki. Dzisiaj 41 tydzień, permanenty nerw i sto wiadomości od znajomych, czy coś się dzieje. Przestałam wierzyć w jakiekolwiek magiczne sposoby na przyspieszenie...
Masakra…. 41 tydzień A nie dostałaś skierowania na wywołanie ?Mi też nic nie pomogło. Wywar z liści malin, spacery, skakanie na piłce, ananas... rozwarcie na 1 cm i dzisiaj drugi raz masaż szyjki. Dzisiaj 41 tydzień, permanenty nerw i sto wiadomości od znajomych, czy coś się dzieje. Przestałam wierzyć w jakiekolwiek magiczne sposoby na przyspieszenie...
Przewrotka
Dziewczyny wejdźcie na FB na grupę Udane karmienie piersią - wsparcie, wioska kobiet.
Skarbnica wiedzy!
Skarbnica wiedzy!
Prawidłowa ciąża trwa 38-42 tygodnie. Wydaje mi się, że nie ma potrzeby wywoływania porodu w 41 tyg. jak nic złego się nie dzieje.Masakra…. 41 tydzień A nie dostałaś skierowania na wywołanie ?
Unficzka
Maleństwo samo wypluwa cycka ? U mnie cały czas by ciumkał a jak zabiorę to nie idzie uspac
Wiesz co, na ogół to albo drzemkę sobie robi i wtedy wyciągam albo naje się, wypluwa i już nie jest zainteresowany
Jak byłam kilka tygodni temu w szpitalu to leżała dziewczyna 41 tydz i na obchodzie ordynator do niej " oj nie chcemy wczesniaczka poczekamy" hehe a więc kochana czekaj aż się zacznie dziać ... a tak na poważnie to pewnie dzień dwa i juz maleństwo będzie z tobą ☺☺Masakra…. 41 tydzień A nie dostałaś skierowania na wywołanie ?
reklama
Kucielka89
Zaciekawiona BB
To jakiś koszmar kiepski zart doktorkaJak byłam kilka tygodni temu w szpitalu to leżała dziewczyna 41 tydz i na obchodzie ordynator do niej " oj nie chcemy wczesniaczka poczekamy" hehe a więc kochana czekaj aż się zacznie dziać ... a tak na poważnie to pewnie dzień dwa i juz maleństwo będzie z tobą ☺☺