reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja gdybym miała gwarancję, że będę mieć super laktacje to też bym kupiła, ale boję się że będzie to samo. Czyli żadnych nawałów, kilka kryzysów, a mleka tak akurat, więc nie bedzie co mrozić. Mój mąż twierdzi, że te moje ciąże go tak wykonczyly psychicznie że już nie chcę trzeciego dziecka. Ja w sumie też mam mieszane uczucia, bo rzeczywiscie u nas to straszna walka.
Rozumiem i też po Waszych przejściach zupełnie się nie dziwię. A bierzesz pod uwagę laktator używany? Na olx widziałam elektryczne medeli te mini w naprawdę bardzo dobrych cenach. Ja akurat boję się kupować takich rzeczy używanych, ale niektóre chyba są praktycznie nowe. A jeśli nie, faktycznie warto znaleźć coś tańszego, ale nowego :) Może inne dziewczyny pomogą, z doświadczenia :)

reklama
Rozumiem i też po Waszych przejściach zupełnie się nie dziwię. A bierzesz pod uwagę laktator używany? Na olx widziałam elektryczne medeli te mini w naprawdę bardzo dobrych cenach. Ja akurat boję się kupować takich rzeczy używanych, ale niektóre chyba są praktycznie nowe. A jeśli nie, faktycznie warto znaleźć coś tańszego, ale nowego :) Może inne dziewczyny pomogą, z doświadczenia :)
Ja też nie wyobrażam sobie takiego sprzętu używanego. Dziękuję

Dziewczyny jakiej marki kupujecie laktator czy macie jakieś sprawdzone? Ja miałam aventu ręczny i była to dla mnie meczarnia. Widziałam w dobrej cenie canpolu, ale opinie różne. Z drugiej strony nie chce wydawać dużo, bo będę znając życie ściągać bardzo rzadko. Przy synku zdażyło mi się to dosłownie kilka razy jak musiałam coś załatwić. Bardziej się przydał przy odstawianiu.
Ja przy synku miałam laktator ręczny Tommee Tippee. Może użyłam go ze 2 razy, generalnie nie przydał się. A karmiłam syna do 15 miesiąca. Siostra miała później elektryczny medeli i bardzo sobie chwaliła. Ja nie kupuję, jeśli będzie potrzeba to pożyczę od siostry. Mam nadzieję uda mi się karmić małą chociaż pół roku, może dłużej jak syna, ale max do roku.

Ja też nie wyobrażam sobie takiego sprzętu używanego. Dziękuję
Znam historie, gdzie laktator używały trzy kobiety i ostatecznie ta ostatnia miała jakieś problemy zdrowotne (zapalenie czy coś takiego), jak się później okazało przez używany przez kogoś innego laktator, więc w życiu takich sprzętów używanych bym nie brała...

A nie jest tak ze w używanym można wymienić te elementy które faktycznie maja kontakt ze skóra/mlekiem a jedynie nie przepłacać za mechanizm?
Ja karmiłam dwukrotnie 11 miesięcy i tym razem tez planuje. Laktator mam bo liczę ze pomoże mi w początkach - u mnie uruchomienie laktacji nie przebiega łagodnie 😒. Kupiłam ręczny Lansinoh - ok 150 złotych wraz z butelka w komplecie. Wszystkie około karmieniowe rzeczy kupiłam z tej firmy.

A nie jest tak ze w używanym można wymienić te elementy które faktycznie maja kontakt ze skóra/mlekiem a jedynie nie przepłacać za mechanizm?
Ja karmiłam dwukrotnie 11 miesięcy i tym razem tez planuje. Laktator mam bo liczę ze pomoże mi w początkach - u mnie uruchomienie laktacji nie przebiega łagodnie [emoji19]. Kupiłam ręczny Lansinoh - ok 150 złotych wraz z butelka w komplecie. Wszystkie około karmieniowe rzeczy kupiłam z tej firmy.
A może i można te części wymieniać, chociaż się na tym nie znam, ale w tamtym przypadku wymieniane nie było i skończyło się kiepsko :/. Nigdy nie karmiłam, nie wiem jak to będzie w moim przypadku przebiegać i czy się uda, się zabezpieczyłam się we wszystko do karmienia włącznie z woreczkami do mrożenia do pokarmu [emoji3]

Znam historie, gdzie laktator używały trzy kobiety i ostatecznie ta ostatnia miała jakieś problemy zdrowotne (zapalenie czy coś takiego), jak się później okazało przez używany przez kogoś innego laktator, więc w życiu takich sprzętów używanych bym nie brała...
Myślę, że podstawa to sterylizator do laktatora. Też bym się brzydziła kupić od kogoś, ale od siostry nie uważam za zły pomysł. A ona ma do tego właśnie ten sterylizator do laktatora medeli.

Dziewczyny jakiej marki kupujecie laktator czy macie jakieś sprawdzone? Ja miałam aventu ręczny i była to dla mnie meczarnia. Widziałam w dobrej cenie canpolu, ale opinie różne. Z drugiej strony nie chce wydawać dużo, bo będę znając życie ściągać bardzo rzadko. Przy synku zdażyło mi się to dosłownie kilka razy jak musiałam coś załatwić. Bardziej się przydał przy odstawianiu.
Ja mam avent natural elektryczny a moja koleżanka medela elektryczny. Obie jesteśmy zadowoleni. Natomiast jak masz zamiar długo karmić rozważ model na dwie piersi. Ja mam na jedno i dłużej to trwa, z jednej 10 minut, z drugiej 10 minut.

Nie polecam mini. Ten zwykły o niebo lepszy. Jeżeli chodzi o używane lepiej od kogoś kogo znacie żeby silnik nie był zużyty (lub jak ktoś ma paragon ze po jednej osobie). Moim zdaniem można śmiało wygotowac/ wyparzyc. Ja kupiłam nowy avent elektryczny i szukałam w sklepie internetowym- było sporo taniej. Przydaje się bardzo. Czasem są sytuacje ze coś a piersi pękają. Nawet dla tego jednego- dwóch razy warto. Lepiej to niż pózniej się męczyć.

reklama
Pomocy! 🙈
Skończyły mi się witaminy pregna plus i zapomniałam kupić w aptece, ale mam w szafce jeszcze jedno opakowanie mama dha. Powiedzcie mi czy mogę dzisiaj wyjątkowo wziąć ta jedna tabletkę mama dha? W sumie to są tylko witaminy..

Do góry