A teraz jak będziesz rodzić? SN czy CC?Ja pierwszego porodu też się bałam bo to normalne, nie ma pierworódek bez obaw. Nie było źle. Chyba spodziewałam się jakiejś bólowej masakry, a nie bo najgorzej. Dużo zależy od szpitala, położnej i twojego nastawienia.
Ale czytałam tylko pozytywne historie porodowe. Dużo mi dala szkoła rodzenia. Teraz jestem po dwóch porodach, sn i cc. W obu przypadkach boli, ale oba do przeżycia. Wiem co mnie czeka mniej więcej w obu przypadkach i staram się skupić na dobru dziecka. Staram się też przygotować psychicznie szczególnie na "przemily" i "pomocny" personel, bo moje doświadczenia są i dobre i złe. A asertywność w szpitalu to podstawa.
reklama
Ja w pierwszej ciąży miałam cukrzyce, dziecko 4 kg i urodziłam SN - 2 tygodnie po terminie. Fakt, tragiczny poród, ale już 4 godz po porodzie chodziłam, normalnie funkcjonowałam, brałam prysznic itp.Ja się boje że przez cukrzycę nie urodzę sn. Dodatkowo moja blizna po cesarce jest niestandardowa, bo to jednak 22 tc był i nie wiem czy nie będę cięta w innym miejscu. Za pewne wtedy to już więcej dzieci nie będę mogła mieć.
Teraz znowu mam cukrzyce ciazowa i już mnie straszą ze będzie pewnie cesarka, już mi gin zapowiedział ze od 39 tc będę w szpitalu pod obserwacja.
Zobaczymy…
W pierwszej ciąży wzięli mnie na patologie dopiero w 41 tc i tydzień leżałam zanim urodziłam i nikt nie chciał mi cesarki robić. Nie wiem czy się zmieniły zasady czy co, bo córkę 6 lat temu rodziłam
Smaily
Fanka BB :)
Chciałabym sn.A teraz jak będziesz rodzić? SN czy CC?
Ja.mama
Ja starałam się nie jeść tyle słodkości co zawsze (bo niestety mam baaaardzo słodką ciążę cały czas)Ja jutro!!! Czy dzień przed badaniem trzeba jakąś diete trzymać?
No i jakoś po 19 już nic w ogóle nie jadłam.
Zrobiłam tak, jak mi się wydawało ze powinno być Ok, bo nie dostałam żadnych wskazówek.
No mój diabetolog się przeraził moim wynikiem krzywej połączonym z wywiadem położniczym. Ja się koszmarnie na tej diecie czuje, a dziś po śniadaniu już pierwszy raz się zdarzyło mieć 144. Sama nie wiem ile razy można popełnić błąd żywieniowy, u mnie zawinił chyba chleb, a kiedy lecieć po insulinę do lekarza.Ja w pierwszej ciąży miałam cukrzyce, dziecko 4 kg i urodziłam SN - 2 tygodnie po terminie. Fakt, tragiczny poród, ale już 4 godz po porodzie chodziłam, normalnie funkcjonowałam, brałam prysznic itp.
Teraz znowu mam cukrzyce ciazowa i już mnie straszą ze będzie pewnie cesarka, już mi gin zapowiedział ze od 39 tc będę w szpitalu pod obserwacja.
Zobaczymy…
W pierwszej ciąży wzięli mnie na patologie dopiero w 41 tc i tydzień leżałam zanim urodziłam i nikt nie chciał mi cesarki robić. Nie wiem czy się zmieniły zasady czy co, bo córkę 6 lat temu rodziłam
pomidorowaglowa
Zaangażowana w BB
Ja pierwszego porodu też się bałam bo to normalne, nie ma pierworódek bez obaw. Nie było źle. Chyba spodziewałam się jakiejś bólowej masakry, a nie bo najgorzej. Dużo zależy od szpitala, położnej i twojego nastawienia.
Ale czytałam tylko pozytywne historie porodowe. Dużo mi dala szkoła rodzenia. Teraz jestem po dwóch porodach, sn i cc. W obu przypadkach boli, ale oba do przeżycia. Wiem co mnie czeka mniej więcej w obu przypadkach i staram się skupić na dobru dziecka. Staram się też przygotować psychicznie szczególnie na "przemily" i "pomocny" personel, bo moje doświadczenia są i dobre i złe. A asertywność w szpitalu to podstawa.
Dziękuję, naprawdę dużo mi to pomogło
Natalia9898
Dziewczyny a macie jakieś takie swoje listy co dla dziecka ? Ile czego i jak ? Mogła by się któraś podzielić ?
Mnie sama podroz do szpitala stresuje. Co zrobie jak się zacznie a mąż będzie w pracy. Ma co najmniej 40 minut drogi do domu. Porodowke w moim mieście zamkneli przez covid i już nie otworzyli z powrotem. trzeba jechac do Katowic, też co najmniej pol godzinyKurde, ja to się tak boję porodu, że masakra. Jestem przerażona jak słyszę niektóre historie
Cześć. Ja miałam wczoraj wizytę. Z małą wszystko ok. Już ok kilogram kobietki jesli chodzi o wynik krzywej to mam cukrzycę ciążową. Niby nie jest źle, bo na granicy, ale mam wizytę u diabetologa. Mała ułożona miednicowo, ale jeszcze ma czas się obrocic. No i z szyjką się uspokoiło, więc mamy zielone światło z moim
reklama
Hej hej, w poniedziałek mialam usg przepływów tętnic macicznych całe szczęście wszystko wporzadku, mały ma 700g
Cukrzyca ciążowa od początku ciąży opanowana,nie jest za duży ani za mały
Dzis robiłam mocz bo w poniedziałek mam wizytę wyszła mi glukoza w moczu pierwszy raz 50mg/dl nie wiem czy to dopuszczalna ilość? I dodatkowo ciężar moczu nizszy niż powinien być bo mam 1.002g nie wiem co to oznacza
Ktoś coś o tym wie?
Cukrzyca ciążowa od początku ciąży opanowana,nie jest za duży ani za mały
Dzis robiłam mocz bo w poniedziałek mam wizytę wyszła mi glukoza w moczu pierwszy raz 50mg/dl nie wiem czy to dopuszczalna ilość? I dodatkowo ciężar moczu nizszy niż powinien być bo mam 1.002g nie wiem co to oznacza
Ktoś coś o tym wie?