reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny czy też macie sporo wodnistej wydzieliny? Niewiem czy to normalne czy jakaś infekcja?
Ja miałam jakiś czas temu, teraz zdecydowanie mniej. Ale wtedy akurat byłam na badaniach prenatalnych i lekarz stwierdził, że taka wydzielina jest ok, dopóki jest przezroczysta, nie pachnie i nie czuję dyskomfortu :) Natomiast noszenie wkładek niestety powoduje, że tej wydzieliny wytwarza się coraz więcej, ale rozumiem, że to pewnie zbyt duży dyskomfort, żeby nie nosić :(

reklama
Ja byłam przeciwna detektorowi, a dziś chętnie bym użyła (chociaż jest pewnie za wczesnie, zaczynam 16. tydzień), nie przytyłam od miesiąca, wcześniej +2kg, brzuch dziś prawie płaski, a w zeszłym tygodniu nosiłam już jeansy ciążowe :D Badanie za 2 tygodnie, a w międzyczasie jeszcze lot i wakacje, wiec możliwe, ze będzie jednak stresik. Co do tętna to ja nie znam, u mnie nikt tego nie mierzy przed 15-16 tyg. wiec ani nie widziałam, ani nie słyszałam :)
Uff dobrze wiedzieć że to normalne. Ja też miałam 2kg w 15 tygodniu w 16 nagle waga spadła ale teraz mamy 17 i sie unormowało. Raz ten brzuszek wystaje lekko raz nie ale to pewnie przez mdłości i brak apetytu.

Ja nie biorę luteiny, ale ostatnio miałam żółty gęsty śluz na papierze przez jeden dzień. Lekarz kazał zrobić mi posiew z pochwy.

Uff dobrze wiedzieć że to normalne. Ja też miałam 2kg w 15 tygodniu w 16 nagle waga spadła ale teraz mamy 17 i sie unormowało. Raz ten brzuszek wystaje lekko raz nie ale to pewnie przez mdłości i brak apetytu.
To tak jak u mnie z tym brzuchem. Raz odstaje a raz nie. Tylko, że ja mam trochę sadełka na brzuchu. Ruchów też jeszcze nie czuje. Czasami staram się wsłuchać w brzuch, ale to chyba moje jelita się odzywają.

Przewrotka jak tam u Ciebie? Wszystko dobrze? Nie śledzę forum na bieżąco, ale chyba nic nie pisałaś ostatnio. Mam nadzieję wszystko się wyjaśniło i stresy poszły w niepamięć.

Ja od Luteiny mam taką białą wydzieline ,że wiedziałam że od tej tabletki.zawsze jakaś jej część mi zostaje na bieliźnie.A może u Ciebie z wydzieliną się pomieszała i taki kolor wyszedł.
w zasadzie to nie wiem bo wyszłam od razu z pod prysznica na toaletę , no nic jutro usg i się okaże czy wszystko w porządku dziękuję:)

reklama
Do góry