Mam nadzieję że ta tendencja spadkowa to nic groźnego. Nadal mieście się w normieRzeczywiście mi tez spada co prawda mierzyłam dopiero 2 razy i za pierwszym bylo 166 a za drugim 153. Nie mam do czego porównać bo lekarka prowadząca wogole nie dała posłuchać serduszka i nie powiedziała jaki jest puls [emoji2368]
reklama
Rzeczywiście mi tez spada co prawda mierzyłam dopiero 2 razy i za pierwszym bylo 166 a za drugim 153. Nie mam do czego porównać bo lekarka prowadząca wogole nie dała posłuchać serduszka i nie powiedziała jaki jest puls [emoji2368]
Chyba ta tendencja spadkowa nie koniecznie jest czymś niepokojącym.
Natalia9898
Fanka BB :)
ha termin na 14 listopada a lekarz mówił że koło 20 czerwca powinnam coś poczuć tylko że to nie będą typowe ruchyMam to samo dobrze że nie jest chociaż sama
Natalia9898
nie wiem mi na początku mówił że to nie będą kopniaki tylko takie przelewanie , jakieś glisty czy motylki w brzuchuMyślę, że w pierwszej ciąży najgorsze pod tym względem jest to, że nie wiemy jak te ruchy powinnyśmy czuć... I albo je ignorujemy albo nie poznajemy, że to to [emoji6]. Termin na 05.11, coś czuję, ale nie wiem czy to ruchy... [emoji6]
To nie tylko kwestia, że można nie zdawać sobie sprawy że to to, ale też mocnych w pierwszej ciąży mięśni brzucha. W kolejnych ciążach rosnąca macica nie musi tak mocno torować sobie drogi jak w pierwszej, wszystko puszcza łatwiej.Myślę, że w pierwszej ciąży najgorsze pod tym względem jest to, że nie wiemy jak te ruchy powinnyśmy czuć... I albo je ignorujemy albo nie poznajemy, że to to [emoji6]. Termin na 05.11, coś czuję, ale nie wiem czy to ruchy... [emoji6]
MiśZielinka
No ja jeśli chodzi o covida to tak pomyślałam względem może jakiejś innej mutacji, która daje inne objawy.Covid to wirus, więc antybiotyk na covida to chyba tak nie bardzo?
Poza tym nadal istnieją inne choroby niż covid. Ja mialam ponad rok temu coś takiego, kaszel 4 tygodnie, wymioty flegma itp, stan podgorączkowy, okropne samopoczucie, ból gardła. W 100% byłam przekonana że covid a to byl zwykły wirus (corka przyniosła coś z przedszkola), który później wywołał bakterie (CRP mega wysokie) no i właśnie antybiotyk pomógł, a dostałam go po 3 tygodniach męczarni.
Covida miałam pół roku po tej chorobie. Przy covidzie kaszel byl zupełnie inny (suchy), straciłam smak, węch, ból głowy który praktycznie nie pozwalał normalnie funkcjonować I mega dziwne dreszcze.
Ale jest podobnie jak ty opisujesz i też biorę teraz antybiotyk p 3 tygodniach męczarni..
No cóż. Nic się nie zrobi. Wybiorę antybiotyk i mam nadzieję, że przejdzie..
W tym tygodniu jeszcze muszę badania zrobić na wizytę i ciekawa jestem cytologii bo na ostatniej wizycie miałam pobierana. Ah no i zapisać się na te połówkowe, bo zaczyna się sezon urlopowy żeń mogła iść do tego lekarza do którego chce iść.
Co do ruchów słyszałam, że czuję się między 18 a 20tc ale myślę, że każda z nas będzie odczuwać to w swoim terminie.
Kurcze właśnie a propos mojego lekarza jedzie na wakacje za granicę i może być niedostępny dlatego chyba zapisze sobie na kartce pytania żeby jak go nie będzie się nie stresować jakimiś dolegliwościami chociażby jak ból brzucha itp.. A wy robocie sobie karteczki do lekarzy?
Ja tak około tygodnia przed wizytą robie sobie w telefonie listę pytań bo nie dałabym rady sobie ich odtworzyć na wizycie:dNo ja jeśli chodzi o covida to tak pomyślałam względem może jakiejś innej mutacji, która daje inne objawy.
Ale jest podobnie jak ty opisujesz i też biorę teraz antybiotyk p 3 tygodniach męczarni..
No cóż. Nic się nie zrobi. Wybiorę antybiotyk i mam nadzieję, że przejdzie..
W tym tygodniu jeszcze muszę badania zrobić na wizytę i ciekawa jestem cytologii bo na ostatniej wizycie miałam pobierana. Ah no i zapisać się na te połówkowe, bo zaczyna się sezon urlopowy żeń mogła iść do tego lekarza do którego chce iść.
Co do ruchów słyszałam, że czuję się między 18 a 20tc ale myślę, że każda z nas będzie odczuwać to w swoim terminie.
Kurcze właśnie a propos mojego lekarza jedzie na wakacje za granicę i może być niedostępny dlatego chyba zapisze sobie na kartce pytania żeby jak go nie będzie się nie stresować jakimiś dolegliwościami chociażby jak ból brzucha itp.. A wy robocie sobie karteczki do lekarzy?
reklama
Cześć, ja czuję delikatne ruchy, ale mam już jedno dziecko i podobno kobiety, które rodziły odczuwają ruchy wcześniej. Szczególnie czuje w nocy po siku, wtedy koleżanka sobie szaleje.Korzystacie z detektoru tętna płodu?
Detektor mam, ale nie używam często. Przez to, że czuję małą nie mam takiej potrzeby. A jutro wizyta u lekarza