EmiD
Fanka BB :)
Witaj ten sam termin kochanieHej Wszystkim ! termin porodu 12 listopad
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witaj ten sam termin kochanieHej Wszystkim ! termin porodu 12 listopad
Ja jestem znad morza i jak to często bywa Kocham Gory Morze Bałtyckie jest dla mnie codziennością a latem to może kilka razy nad nie chodzę, woda zimna i brudna - szczególnie w Zatoce. Także zawsze latamy gdzieś za granicę lub polskie góry.Dziewczyny, a wybieracie się w tym roku gdzieś na urlop, czy ostrożnie wycieczki dookoła komina? [emoji3526]. My zawsze jeździliśmy w Tatry, ale wiem, że wspinaczka po wysokich górach nie wchodzi w grę i zastanawiam się czy w pod koniec czerwca nie pojechać chociaż w Bieszczady... Czy to byłaby przesada? (mieszkam blisko morza, ale lubię aktywny wypoczynek)
W poprzedniej ciąży w 4/5mcu ciąży pojechaliśmy w góry Izerskie. Szlaki przyjemne malownicze bez ostrej wspinaczki. Byliśmy wtedy z 1,5rocznym maluchem, mąż na plecach w nosidle nosił. Super wspominam. Polecam dla miłośników spacerów po górachJa jestem znad morza i jak to często bywa Kocham Gory Morze Bałtyckie jest dla mnie codziennością a latem to może kilka razy nad nie chodzę, woda zimna i brudna - szczególnie w Zatoce. Także zawsze latamy gdzieś za granicę lub polskie góry.
Też zastanawiam się czy dam radę jechać w góry, bo to różnica ciśnień itd ale chyba jednak pojadę, noo ciągnie mnie strasznie
Do samolotu w ciazy nie wsiądę, często mam ataki paniki w samolocie bez ciazy więc co dopiero by było w ciazy
Super U mnie chyba chłopiec ale potwierdzać będę w przyszła środęWitaj ten sam termin kochanie
Ja jestem na l4 więc urlop odpada pewnie gdzieś na weekend wyskoczymyDziewczyny, a wybieracie się w tym roku gdzieś na urlop, czy ostrożnie wycieczki dookoła komina? [emoji3526]. My zawsze jeździliśmy w Tatry, ale wiem, że wspinaczka po wysokich górach nie wchodzi w grę i zastanawiam się czy w pod koniec czerwca nie pojechać chociaż w Bieszczady... Czy to byłaby przesada? (mieszkam blisko morza, ale lubię aktywny wypoczynek)
Ja idę w 21tc bo również mi zależało na danym lekarzu. Dzisiaj kontrola u lekarza prowadzącego (17tc). Zobaczymy czy pokaże kim jest bo wstępnie po prenatalnych w 12w4d był chłopak.W którym tygodniu planujecie albo najlepiej iść na połówkowe? Bo robi się je od 18 do 22tc prawda? Czy myślicie, że w 20tc jest ok? Mam jeszcze trochę czasu ale myślę, że niedługo będę musiała zaklepać termin bo zależy mi na konkretnym lekarzu.
Witamy [emoji846][emoji846]Hej Wszystkim ! [emoji8] termin porodu 12 listopad [emoji4][emoji3526]
Ja też tak miałam wszystko zaplanowane, ale życie wszystko zweryfikowało. Syn okazał się alergikiem, atopikiem i anafilaktykiem. Lekarz zabronił go oddać do placówki, a opiekunki bały się nim opiekować, bo za duża odpowiedzialność. Najlepsze że nikt w rodzinie nie ma żadnych problemów z alergia Musiałam zrezygnować z pełnowymiarowej pracy, a jak już poslalam młodego do przedszkola to pojawiły się problemy z mową i relacjami z innymi. Po wizycie u psychologa okazało się że lepiej by mały nie chodził do przedszkola, bo lepiej będzie się rozwijał w domu. No i tak zostałam pełnoetatową kura domowa, a syn rzeczywiście zaczął szybko nadrabiać cofnięcie rozwojowe spowodowane przedszkolem. Ja z dziećmi z genami mojego męża mogę sobie planowaćMy w Polsce agroturystyka i celujemy w jeden lot samolotem końcem sierpnia jak wszystko będzie ok. A dziś z szefem ustalalam mój urlop macierzyński który zakończę miesięcznym prawdziwym urlopem zanim mąż zacznie swój planuje do końca czerwca macierzyński potem idzie mąż na trzy miesiące a ja wezmę cały lipiec zwykły urlop i pojedziemy gdzieś cała 5cio osobowa rodzinka )) a od sierpnia do pracy. Mąż z nią zostanie i od września na próby do żłobka będzie chodzić a potem już full time od października. Lubię mieć zaplanowane takie rzeczy. Nie oceniajcie. Zawsze działało mała i tak będzie dłużej w domu niż chłopcy którzy poszli do żłobka od 8ego miesiąca bo po 7 wracałam do pracy.
Ja mam podobnie, na 14 listopada Też chłopiecSuper U mnie chyba chłopiec ale potwierdzać będę w przyszła środę