reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Macie problem z pryszczami, trądzikiem?
Mi wysypało twarz, głównie czoło i podbródek.
Konsultowała któraś z Was z dermatologiem bądź innym lekarzem jakieś masci bezpieczne w ciazy na trądzik?
Kwestia hormonów, raz będzie lepiej raz gorzej, ale chyba najbardziej skuteczny będzie poród. 😁 Ja z synem byłam strasznie wysypana, ludzie mnie widząc mówili "o będzie dziewczynka" W domyślę, że córka zabiera matce urodę. No cóż w Chinach jest na odwrót ponoć to syn urodę zabiera. Życie pokazuje, że i córka i syn. 🤣

reklama
Kwestia hormonów, raz będzie lepiej raz gorzej, ale chyba najbardziej skuteczny będzie poród. 😁 Ja z synem byłam strasznie wysypana, ludzie mnie widząc mówili "o będzie dziewczynka" W domyślę, że córka zabiera matce urodę. No cóż w Chinach jest na odwrót ponoć to syn urodę zabiera. Życie pokazuje, że i córka i syn. 🤣
Potwierdzam. W ciąży z synem na początku miałam całe czoło w takiej kaszce, delikatne wypryski. Z czasem zelżało. Też mówili będzie dziewczynka, bo zabiera urodę mamie😉 Urodził się ładny chłopak 😁
Teraz noszę w brzuszku dziewczynkę i podobnie kaszka na czole. Delikatniejsza, ale jednak. Tym razem córce wybaczam😜

A jeśli chodzi o samopoczucie, to ja też coraz lepiej się czuję. Mdłości praktycznie ustąpiły. Tylko dalej nie moge zniesc zapachu gotujacego sie rosołu i zapachu mięsa.

Macie problem z pryszczami, trądzikiem?
Mi wysypało twarz, głównie czoło i podbródek.
Konsultowała któraś z Was z dermatologiem bądź innym lekarzem jakieś masci bezpieczne w ciazy na trądzik?
Mnie, póki co oszczędziło. Czasami coś wyskoczy, ale to takie pojedyncze sztuki, Chodzę nawet bez makijażu. Włosy też jakby bardziej błyszczały, więc widzę plusy :) Natomiast coraz częściej zauważam, że puchną mi nogi i trochę ręce. Jak jest bardzo ciepło, to zauważam, że mam np. trudność ze zdjęciem pierścionków. I obawiam się, że jazda w tym obszarze się dopiero zaczyna :(

Ja po badaniu. Na usg wszystko wporzadku i prawdopodobnie rośnie nam mały chłopczyk 🙂 ale nie przykładam tak do tego wagi bo córka też na początku miała być chłopcem.

Pobrałam też sobie pappe, morfologie, tsh i glukoze a oprócz tego mocz ze względu na to moje zapalenie pęcherza.

Hej, ja zaczynam swoją przygodę z ciążą jak można tak to nazwać. Nie wiem gdzie się zwrócić.. pomyślałam że właśnie tu dostane kilka odpowiedzi. Ja mam termin na 18-21 listopad a caly czas boje się że bedzie coś złego jak mam się takiej mysli pozbyć? Np dzis trochę posprzątałam trochę przemeblowania oczywiście ja nie dźwigałam pomagała mi szwagierka bo siedzę sama w domku mąż dopiero niedługo wróci a jestem na l4 i ciężko samemu wysiedzieć na tyłku woec zabrałam się za porządki z ciuchami i nie tylko i jak tylko czułam się gorzej kładłam się lub siadałam ale pod koniec dnia boli mnie brzuch boje się że zrobiłam czegoś za dużo i strasznie się martwię. Bardzo chce mieć dzidziusia i nie wiem czy nie jestem nazbyt wrazliwa.. pomóżcie proszę:) Pozdrawiam !

Witaj w Naszym świecie.
Jak zobaczysz nasze posty to każda z Nas się tu stresuje. Jak nie objawami lub brakiem tok wizyta i normami w badaniach. Myślę, że niema złotego środka na brak stresu i zmartwień w ciąży.. Byle do przodu 🤷‍♀️

Ja po badaniu. Na usg wszystko wporzadku i prawdopodobnie rośnie nam mały chłopczyk 🙂 ale nie przykładam tak do tego wagi bo córka też na początku miała być chłopcem.

Pobrałam też sobie pappe, morfologie, tsh i glukoze a oprócz tego mocz ze względu na to moje zapalenie pęcherza.
Rzeczywiście miałaś powiedziane, że będzie chłopak a urodziła sie dziewczynka? Mi lekarz powiedział, że będzie chłopak i ja już zaczęłam pokój urządzać - w mojej glowie oczywiście 🤭🤭🤭. Ale faktycznie z tym to jeszcze różnie może być. Może faktycznie nie będę się w 100% nastawiać na tego chłopaka 😊

Rzeczywiście miałaś powiedziane, że będzie chłopak a urodziła sie dziewczynka? Mi lekarz powiedział, że będzie chłopak i ja już zaczęłam pokój urządzać - w mojej glowie oczywiście 🤭🤭🤭. Ale faktycznie z tym to jeszcze różnie może być. Może faktycznie nie będę się w 100% nastawiać na tego chłopaka 😊
Na forum z dziećmi urodzonymi tak jak mój syn, mamy Krzysia, który do porodu miał być Marcelinką. Też inna dziewczyna z tego forum miała taką sytuacje, ale w poprzedniej ciąży i tez w tą stronę z Blanki zrobił się Olaf. Wcześniej myślałam, że pomyłki są tylko w druga stronę przez pępowinę między nogami, a jednak ...🙂

Ja po badaniu. Na usg wszystko wporzadku i prawdopodobnie rośnie nam mały chłopczyk [emoji846] ale nie przykładam tak do tego wagi bo córka też na początku miała być chłopcem.

Cieszę się że wszystkie w porządku [emoji846] gratuluję

reklama
Ja też pamiętam grupę gdzie było około 30 mam i jednej faktycznie urodził się chłopiec zamiast dziewczynki. Ale wtedy z naszej trzydziestki to tylko jedna robiła Nifty, tylko jedna robiła test pappa.

Do góry