reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Ja dziś dzień wolny, jutro Komunia, właśnie zrobiłam listę rzeczy do załatwienia dziś :) może nawet pojadę wózki ogladnac? :))) nie zostawiłam nic po synkach także mam zerowy start ale po dwójce dzieci lista potrzeb krótsza :) wózek na 100% używany - wybór jest ogromny. Ubranka z Vinted - to wszystko jest na kilka tygodni przez pierwsze miesiące.

a wy już coś zaczęlyscie kupować? :) ja zakupy odpalam chyba od lipca. Na razie nie kupiłam nic tylko lista ulubionych na Vinted rośnie :)))
Ja narazie tylko przeglądam bardziej nastawiam się na przeorganizowanie mieszkania zeby mieść miejsce na łóżeczko i rzeczy młodej. Mój narzeczony wybija mi z głowy zakupy do potwierdzenia płci więc jeszcze chwile się wstrzymam ale powiem wam ze ciężko mi wytrzymać 🙉

Dziewczyny mialam któraś z Was rozwolnienie?? Ja mialam zaparcia caly czas a dzisiaj nocy rozwolnienie i od rana juz ze 3 razy bylam w toalecie boli mnie żołądek i niedobrze. Nie wiem czy to od tego ze coś zjadłam czy może to hormony :/ ale jeszcze tak znośnie. Mam nadzieje ze to nie jakieś wirusowki czy uj wie co 😐
Mialam 2 dni i nie wiem czy mi coś nie podeszło czy jak bo przeszło. Myslalam do lekarza dzwonić na 3 dzien ale samo minęło

Super ze dzidzia rośnie, ja niestety z bakteriami w ciąży z synkiem miałam problem do samego końca 😵 Jeśli chodzi o imię to już kwestia czy ma być tradycyjne czy nowoczesne. No z krótkich to Klara, Maja, Pola, Nela, Kaja, Mia, Gaja, Zofia, Zoja, Ida, Liwia,Dalia a mój syn wstępnie jakby był dziewczynka miał być
Z dziewczynką miałabym prostszy wybór. Dla chłopaca praktycznie żadne imie mi się nie podoba. Wszystkie wydają mi się takie oklepane: Filip, Kuba, Adaś itd, albo źle mi się kojarzą. Nie chcę też takie starego imienia typu Fryderyk, Stanisław itp. Cięzka sprawa...

U nas też problem z imieniem. Wiemy że będzie chłopak i tu jest problem z nazwań go :p . Dla dziewczynki miałabym z marszu z 10 imion, a raczej na pewno byłaby Iga. No a imiona męskie niestety żadne jakoś bardzo mi się nie podoba, mężowi również 😂
Póki co nazywamy go "maluch" :p
Mam dokładnie tak samo. U nas jest dalej "fasola" :)

Dziewczyny,
Byłam dziś u innego lekarza na konsultacji, bo ciąża od początku zagrożona i stwierdziłam, ze skonsultuję się z kimś innym jeszcze.
Okazało się, że krwiaka już nie ma, mogę w końcu powoli zacząć chodzić 😍
Tylko mam zrobić badania genetyczne na trombofilię.
I zobaczcie jakie cudne zdjęcie wyszło ❤️❤️❤️ Gin się śmiał, że idealne do podręczników ginekologicznych :)

Załączniki

• A8088333-DB77-441D-A203-EA3E8ACBB4EE.jpeg
    A8088333-DB77-441D-A203-EA3E8ACBB4EE.jpeg
    2,7 MB · Wyświetleń: 150
reklama
U nas też problem z imieniem. Wiemy że będzie chłopak i tu jest problem z nazwań go :p . Dla dziewczynki miałabym z marszu z 10 imion, a raczej na pewno byłaby Iga. No a imiona męskie niestety żadne jakoś bardzo mi się nie podoba, mężowi również 😂
Póki co nazywamy go "maluch" :p
To mnie już chyba odwaliło 😅😅😅 ostatnio byłam na kontroli i pani doktor powiedziała tak na 30 % że jedno to raczej chłopiec bo mu coś rośnie 😁😁 ( wiem wiem że za wcześnie ale ja byłam bardzo Ciekawa) i tak mi to weszło w głowę że chodzę i mówię moje chłopaki 🤦🙆🙆😁😁a tak naprawdę jeszcze nic nie wiadomo 😄😄

Do góry