reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

O raju.. Dzień dobry. U Nas masakryczna pogoda i ja się tak samo czuje. Wrócił ból głowy i mdłości.. I ja wróciłam do stanu zombie. Co do kłucia to mnie kłuję jakby w jajnikach.. A jak ciągnie jak kichnie albo kaszle tragedia..

reklama
Może spróbuj upewnić się, ze nie masz stanu podgorączkowego? Ja czuje się chłodniej niż zwykle, nigdy nie nosiłam bluzy po domu, wiec może faktycznie coś w tym jest. Tak naprawdę zmiany hormonalne mogą przeróżnie wpływać na termoregulację.
Ja mam to samo, przed ciaza na krotki rękawek i ciagle mi było ciepło, a teraz sweterek i szlafrok nie odłączeni moi przyjaciele 😉

Dzień dobry, Listopadowe Mamy.
Chyba już bezpiecznie mogę dołączyć. Właśnie skończyłam 11 tc. Jest to moje 3 dziecko.
Staraliśmy się od 1 czerwca 2020 i zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek ale niestety zakończyło się równie szybko. Ze względu na prace męża za granica nie mogliśmy się starać co cykl i w zasadzie w 3 cyklu starań (5 cykl od odstawienia tabletek) ponownie sie udało ale również na krotko. Dopiero w 6 cyklu starań (11 cykl od odstawienia tabletek) udało się ponownie i póki co kruszynce bije serduszko😉 i mam nadzieje ze tak zostanie.
10 maja mam już prenatalne wiec myśle ze już wszystko będzie dobrze i mogę zacząć się cieszyć z ciazy

Dziewczyny czy któraś z was ma takie krwiste nitki krwi w sluzie, ja tego psychicznie nie zniosę. Miałam tak dokładnie tydzień temu i potem kolejnego dnia. Byłam we wtorek u lekarza prowadzącego i wszystko okej. Dziś od rana znów powrót. Całe szczęście nie mam skurczy ani uczucia, że to okres. Teraz mam prenatalne w środę, a to już dziś 12+3. Ja nie wiem jak tu się nie denerwować.

U mnie dzisiaj 13+1 z om i 13+2 z usg. Tez często jest mi zimno, mąż w tshircie biega a jak w dresie i pod kocem, najchętniej jeszcze bym czapkę założyła 🤣
Właśnie przejrzałam inne fora i widzę że jednak to normalne:) u mnie do ok. godz.14-15. wszystko jest ok, a potem się zaczyna. Niedobrze mi, zimno i tylko marze żeby iść spać! Moje obecne życie kończy się na godzinie 15 🙈🙈 tylko szkoda ze do 15.pracuje 😛
Czas pomyśleć o L4 niebawem

Może spróbuj upewnić się, ze nie masz stanu podgorączkowego? Ja czuje się chłodniej niż zwykle, nigdy nie nosiłam bluzy po domu, wiec może faktycznie coś w tym jest. Tak naprawdę zmiany hormonalne mogą przeróżnie wpływać na termoregulację.
Temperaturę mam w normie, u mnie w domu wszyscy biegają w krótkich rękawach a ja w dresie pod kocem 🙈

Dziewczyny czy któraś z was ma takie krwiste nitki krwi w sluzie, ja tego psychicznie nie zniosę. Miałam tak dokładnie tydzień temu i potem kolejnego dnia. Byłam we wtorek u lekarza prowadzącego i wszystko okej. Dziś od rana znów powrót. Całe szczęście nie mam skurczy ani uczucia, że to okres. Teraz mam prenatalne w środę, a to już dziś 12+3. Ja nie wiem jak tu się nie denerwować.
Mam tak cały czas od okolo 3 tygodni. Lekarz nie wie dlaczego. Mówił że być może jakieś naczyko pękło i się oczyszcza. Sama sie tym martwię.

Spokojnie. Skoro lekarz nie był zaniepokojony to może nic poważnego.. W ciąży często pękają naczynka itp.. Nie martw się, leż i odpoczywaj. Jeśli niema krwawienia ani krwotoku to niema sensu jechać na izbę.
Tylko leżenie plackiem!! Proszę dzisiaj zrobić sobie dzień lenia ❤️ będzie wszystko dobrze. Prenatalne tuż tuż.

Siemka [emoji119] Ja z pytaniem do was [emoji16] Co jakiś czas zakuje mnie na samym dole brzucha. Nie jest to godzinny bol ale takie 5 minut i mija. Nie jest również codziennie tylko raz na trzy dni. Macie podobnie? Żadnych plamień nic z tych rzeczy nie mam i nie miałam od początku ciąży. Dziś 10+4. Wizyta dopiero 11 maja [emoji86] Dajcie znać [emoji16]
Ja mam takie dziwne bole ale tak jakby chciało mi rozsadzic pecherz moczowy i ciągnie mi się tam wszystko i tak kilka godzin po czym mija. I pojawia się to co 3dni.
Badania moczu ok, z maluchem ok.
Pojęcia nie mam co to, lekarz mówi że w 2 trymestrze macica się podniesie do góry i powinny odpuścić wszelkie naciski na nią. Ech oby....

reklama
Co do dreszczy i poczucia chłodu to twz tak mam. Gorąca ze mnie babka zazwyczaj a wczoraj spałam pod dwoma kocykami.. Temperatura w normie. Może to zmiany w organizmie, hormony tak na Nas działają.. W tych tygodniach przecież zachodzą w naszym ciele największe zmiany i dzidziuś jest już dzidziusiem a nie zarodkiem.

Zmieńmy stresujące tematy.
Będziecie robić sobie 3d.czy tam 4d?
Macie jakieś typy czy chłopak czy dziewczynka? Bo ja się objadam słodkim jak na dziewczynkę podobno?
Sprawdzała któraś chiński kalendarz płci?
Wieloródki czy wróżył wam ktoś z obrączki? 😂👍

No! Dalej dziewczyny! Tematy są. Odrywamy się od stresów i zaczynamy dyskusje trochę o pierdołach 😘 na rozluźnienie

Do góry